• atarük ?
    daha ismini doğru yazamadığı kişinin müslüman olmadığını iddia ediyor.

    önce ismini doğru yazmayı öğren, sonra seni ciddiye alıp yazdıklarınızı da okuruz.

    edit: başlığın eski hali atarük idi düzeltilmiş. sağolsun moderatör ablalar, abiler (!!!!)

    atatürk inançlı biriydi;
    türkiye'ye bu adı verirken, harf değişikliğine giderken, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verirken, bayrağı ve marşları insanlara armağan ederken, dini bayramlarla birlikte bizlere milli bayramları getirirken, bu insanlara ülkeyi emanet ederken inanıyordu!
    belki de hep inandı ve güvendi.
    nerden bilsin sizin gibi hainlerin ülkenin bölünmesine, parçalanmasına, arap yalayıcılarına satılmasına izin vereceğini!
    inandı!

    ha eğer ki inanç dediğiniz şey dinleriniz ise, uydurduğunuz saçmalıkları alıp def olup gidin. kimse kimsenin inandığı şeye inanmak zorunda değildir.
  • ahlaklı biriydi o yeterli. inanç kişiye has olup toplumu veya başkalarını ilgilendirmez ahlak ise toplumu doğrudan etkiler. atatürk ahlaklı birisiydi ve yoktan var etti çoğu şeyi ülke için.

    bazı ahlaksız orospu evlatları bilemez tabi o erdemi. talanı, yolsuzluğu, rüşveti, yetim hakkını, kul hakkını gasp etmeyi bilenler inançları ile övünsünler. atamızın ahlakı bize yeter. o'nun ahlaklı kişiliği bize her daim yol gösterecektir. bazılarının inançlı kişiliği ise kendi fanatikleri tarafından demir çubukla sonlanacaktır elbet.
  • bırakın bu inançlı bu inançsız yüzeysizliğini. 15 temmuz darbesini de inançlı, kıblemiz aynı denilen şerefsizler yapmadı mı ?
    mesela ben bir inançlı denilenlere bakıyorum bana ne katmış diye ki olanı da götürdüklerini görüyorum. bir de inançsız denilen adamın bana neler verdiğine bakıyorum ve iyi ki varmış bunlar hep onun sayesinde diyorum.
    bu coğrafya alnı secdeden kalkmayan, elinde kuran ile gezen soytarı siyasi dinci zümreden çektiğini düşman elinden bile çekmemiştir.
  • atarük kim? daha atatürk'ü doğru yazamayan bir beyan. (bkz: atarük müslüman deyildir tmm mı)
  • “bulgarlar, sırplar, macarlar, romenler sabanlarına yapışmışlar, varlıklarını korumuşlar, kuvvetlenmişler; bizim 'milletimiz' de böyle 'fatihlerin' arkasında 'serserilik' etmiş…” bu cümleden fatih'e hakaret ettiğini düşünen küçük beyinli bir arkadaşın entrysi boşuna gelmeyin...
  • ınancsiz olduğunu iddia etmek ile aynidir. bize ne size ne kime ne

    yaptiklarini musluman oldugu ya da olmadigi icin yapmadi. yapabildigi en iyi işi yapti lider oldu onder oldu ulkeyi bir felaketin esiginden ucurumun kenarindan aldi.
    bunu yaparken dini inanislar dahil pek çok enstruman kullandı . başardı mi? kuşkusuz evet. başardı..

    ınançlı ya da inancsizdi bu onun kendi secimi. bizimle ilgili kismina gelince.. daha iyisi olamazdi. o bir dahi.

    edit: yazım yanlışları
  • öyle ya da böyle kendisine olan sevgi be saygımı gram etkilemeyecek tartışma. atatürk ülkenin en zorda olduğu zamanlarda halkın tamamının desteğini alabilmek için gerekeni yapmıştır. dini tüm diğer yöneticiler gibi kullanmıştır. gerektiği gibi pragmatik davranmıştır. sonuçta ülkeyi kurtarıp modern bir cumhuriyet kurmuştur. gerisi safsatadır. şahsi kanaatim deist olduğudur.
  • bu tip şeyleri gordukçe aklıma bi anektod geliyor. yanılmıyosam çörçil'le ilgiliydi;

    -gey olduğunuz söyleniyor...
    +ne alaka amk devleti gotumle mi yonetiyorum.

    bu da o hesap. uşenmemiş yazmışsın ama kime ne?

    demin bir devlet dairesinde bir işim vardı. sabahtan beri uğraşıyorum. öğle izni, namaz izni derken adam 2ye kadar yokuş yapıp oteledi. en son işi hallettikten sonra ustu kapalı rüşvet istedi. bak tekrar ediyorum, yapması gereken işi yokuşa surerek ve namaza giderek sürekli erteledi. üstüne rüşvet istedi. namazdan gelip rüşvet istedi olm adam. bana dünden değil bugünden be yarından konuş.
  • yanlış ve zorlama olan bir iddiadır. unutmamak gerek atatürk herşeyden önce bir askerdi bir komutandı. adamın işi strateji yapmak. anın gerekliliklerine göre hareket etmek. din batağına saplanmış bir ülkede yapmak istediklerini yapılması gerekenleri yapmak için kimi zaman dine yakın durmuştur.

    ancak tartışmasız olan bir gerçek var ki bunu dini sevdiğinden değil devleti dinin üzerinde kontrolü olan bir yapıya getirmek için yapmıştır. yani yobaz mollalar yerine dünya değerlerini bilen din adamları yetiştirmek için açılan imam hatipler bunun belkide en güzel örneklerinden biri.

    kimse çıkıp paşama müslüman deme gafletinde bulunmasın.

    'gökten indiği sanılan kitapların dogmaları' diyen bir liderden bahsediyoruz burda. yapmayın etmeyin
hesabın var mı? giriş yap