• yahudiliğin anne tarafından geçtiği düşünülürse, zübeyde hanımın soyunda böyle bir durumun varlığı ispatlanmadığı sürece anlamsız olan olay.
  • olsa ne olur, olmasa ne olur.

    gazi paşa, hatalarıyla sevaplarıyla, türk tarihi içerisinde önemli bir figürdür.

    ayrıca, hakkında tüm okuduklarımdan sonra ben kendisinin agnostik olduğunu düşünüyorum.

    kaldı ki bu da hiç önemli değil.
  • öyle olsa bile neyi değiştireceğini anlamadığım durum. ona bakılırsa bazı osmanlı padişahlarının arasında annesi yahudi olanlar vardı. o zaman bile kimse yadırgamamış. örneğin, iii. murat'ın annesi nurbanu sultan.
  • götümüzü kurtarmış olduğu gerçeğini değiştirmez.
  • atatürk türkiye'sini sindiremeyenlerin, onun adına birseyler karalamaya calisip kendine paye cikarmak isteyen kopeklerin, ortaya getirdigi binlerce iddialardan bir baska biri. ve bu iddiayi ortaya atan kisilerin aciziyetine, beyinsizligine insanin kahkahalarla gulesi geliyor. ulan surungen, once git bir iyce arastir acaba mustafa kemal atatürk kimdir ? ne tur bir bilgi ve zekanin sahibidir ki, nice himbillar ancak kopya etmeye calisarak ona benzeyeme calismakta ve nice " zeki bir insanin " hakkini verebilecek durustlukteki insanlar tarafindan saygi ve ovguyle anilmakta . atatürk dunya tarihinde stratejik dehasiyla anilir. ve bu dehanin sahibi gidecek, hic mi hic tanimadigi birine " sana bir sir veriiim mi ? ben de falan filanim " diyecek hmmm ? hahahaaaa soytarılığın da bir sınırı olur. sınırı, bu kadar bayağı boyutlarda aşabiliyorsan ya tam bir öküz, ya da beyni bosaltilip badelenmiş yobaz olman gerekir !
  • tam da pkk abugatlığı icin sozluk semalarinda ikidebir " hev hev hev " diyen bir köpek sıçırtmasının trolluk denemesi olarak ortaya getirebilecegi konu.
  • ciddiye alınmaması gereken bir iddia.
    ırkçı kafaları iyice karıştıran "şey". lan sıktınız yemin ederim sıktınız ha. bu kadar mı atatürk takıntısı olur ya. yahudi ya da değil, ermeni veya kürt, laz ya da azeri. sana ne ulan sana ne.

    yemin ederim ağzının ortasına kürekle vurulası dedikoducu karılara döndünüz ya. 100 yıldır bu toplumun temel direği olan bir insan hakkında alimce(!) yorum yapınca ne oluyor? 31 bitti galiba?
hesabın var mı? giriş yap