• kimsenin birbirine saygısı yok kardeşim kimse kimseye b.k atmasın.

    inançlı insan her şeyden önce saygılı olacak. allah ateistine de deistine de rızkını yediriyor, havasından, suyundan, dünyasından faydalandiriyor ama senin o insana tahammülün yok.

    inançlı insanın örnek olması gerekirken, bir dindar olarak söyleyeyim, teist olmayanlar daha saygılı.

    onların bağnazı kafa kesme modunda değil en azından.
  • aynı bakış açısı inanıyorum diyenlerde de var,
    bu bir anakronizm desek yanlış olmaz
  • geç kaldınız, dincilerin mağdur olduğu dönem aşağı yukarı 20 yıl önce bitti.

    ulan memleketteki bütün ateistler kelle korkusu ile yaşıyor, dinciler sosyal medya'da eziklenmişler. vah vah. arapsoyları.

    edit: entry'deki bir kelime hukuki problem yaratabilir gerekçesiyle değiştirilmiştir. hor görülen zavallı dincilerin zoruyla. hor görüldükleri için...
  • ateist, deist ve agnostiklerin daha mantıklı olanı yapmasından ileri gelir büyük oranda. izlediği filme, dinlediği masala inanmamasını öğütlediğimiz çocuğu yine fantastik kurgu ürünü bir tanrıya inanmak konusunda sosyal baskıya tabi tutuyoruz; neresinden baksan garip, neresinden tutsan elde kalıyor.

    bu fantastik kurgu ürününün gerçekliğini kabullenmeyip meseleye kuşkuyla ve analitik bakan insanların diğerlerinden birkaç tık aklı başında görülmesi normaldir tabii. hor görme meselesine gelince;

    ateist, deist ve agnostiklerin hiçbir günlük yaşam pratiği diğer inanç ve görüş gruplarını benimsemedikleri ritüellerin konforsuzluğu altında bırakmıyor. ne ezan gürültüsü, ne otobüste giderken "durdurun, namaz kılacağım" diyen birileri, ne ramazan ayında oruç tutmayana saldırmak, ne evine karşı cins misafir kabul eden bekâr komşuları ayıplamak...

    bunlara maruz kalan, üstelik dünyaya daha mantıksız ve kurgusal bakan koca bir güruh yüzünden bunlara maruz kalan insanların nasıl bir tavır takınmasını bekliyordunuz?
  • yani bir varsayım üzerinden kalkıp da kurban kesme zahmetine girmek, sabah akşam ibadetler ile vakit harcamak ve dinin yasaklarıyla kendini sınırlayarak kendi kendine eziyet etmek bana garip geliyor. inananlar bunun farkında olmayabilirler ama dışarıdan olaylar çok garip görünüyor...
  • yorumlar zaten herşeyi anlatıyor. fazla lafa gerek yok
  • bacaksız veletler gibi zırlayıp duran, ottan çöpten mağduriyet devşirmeye çalışan tiplerin ısıtıp ısıtıp gündeme taşıdığı yeni sızlanma yöntemi. her insan istediği düşünceyi alaya almakta serbesttir. bu ateizm de olabilir deizm de olabilir dinler de olabilir. kimse kimseyi aşağılamadığı sürece kimsenin karşısındakinin fikrine saygı duyma zaruriyeti yoktur, saygı fikir ve ifade özgürlüğüne duyulur. bir "islam ülkesinde" müslüman olduğunuz için aşağılandığınızı öne sürmeniz de komik oluyor hani.
  • bende agnostiğim. bu konuda düşüncem ise
    eğer bir insan bunu yapıyorsa saygısızdır. görüşünden dolayı değil insanlık için gerekli vasıfları taşımadığındandır. empati yoksunudur.
    edit: aynı şey dine inanan kişiler içinde geçerli.

    edit: canını sıktığım insanlar olmuş. aslında bu karşılıklı beklenti içeren bir düşünce biçimi. yani siz saygı görmeyi bekliyorsunuz onlar da. durum bu kadar basit.
    hayatta karşıt düşüncelerle bir şeyleri sorgulayarak var olmuyor muyuz zaten? dolayısıyla onların varlığı bizim şuan kim olduğumuzu açıklıyor sanki. burda yazar sesli düşünmüştür
  • inananları değil inananların garip davranışlarını hor görüyoruz .sırf namaz kılıyor diye birine oy vermesini mesela, din kardeşi olduğu için tecavüzcüyü savunmasını mesela, düz matematik işlemi yapamayıp bir yerine giren köprüleri, hastaneleri iyi bir şey sanmalarını mesela, temizlik imandan gelir deyip kurban bayramlarının ikinci günü heryeri çer çöp etmelerini mesela... bunları yapan hindu olsa da hor görürüm , betona tapsa da.
  • tarafsız olarak konuya bakarsak;
    içinde doğduğumuz toplumda din çoğumuza ilk öğretilen şeylerden birisidir. fakat, herhangi bir dinden çıkmış insan bunu kendi çabaları ile elde ettiği verilerin ışığında yaptığı için en azından deist, ateist ya da agnostikler hiçbir şey düşünmeden öğretilene inanmaktansa, sorguladıkları ve akılcı davrandıkları için, bir dine inanan insanları genelde bu iş için kafa yormamış, sorgulamayan ya da iq'su daha düşük olarak değerlendirebilirler.
    *bilimsel açıdan pek de haksız sayılmazlar.
hesabın var mı? giriş yap