• serinlemek için kullanmayınız. *
  • alel acele bir durumsa asprin sirkenin icinde ezilir ve atesi cıkan kisinin boyun, kulak arkası gibi yerlerine surulur. atesi cıkan kisi bagırıp size kufredebilir.
  • i. çirkin kızlar
    ii. dünya sağlık örgütü(who), çocuklarda ateş 39 dereceyi geçmedikçe bu tür ilaçları önermez.
  • lavanta yağı. özellikle bebekler için harika bir ateş düşürücüdür. ateşi yükselen bebeğin bileklerine bir damla lavanta yağı damlatılır. bebek ılık lavanta yağı damlatılmış suda yıkanır. çok etkilidir.
  • ateşi çıkan insanın iyileşme sürecini uzatmak için kullanılan ilaçların ortak özelliği.
  • (bkz: antipiretik)
  • bir meslek adi olmaliydi bence. kesinlikle.

    bildigim hicbir yontem tek basina atesi dusurmuyor. ne mi biliyorum. atesin derecesine gore giysileri azaltmak/tamamen cikarmak, cocugun yasina gore 4-6 saat arayla ve sirayla parasetamol ve ibuprofen vermek, surup veremeyecegin saat araliklarini ilik sularla gecirmeye calismak, en ufak bir dusus saglanamadiysa acile gitmek.

    tabi cocugu dr a goturduysem, tedavisi zaten yapiliyorsa ve yuksek ates beklenen bir durumsa bu kadar surer acile gitmem.

    ha dun gece gittim. hemsire dayadi onume soguk suyu. su soguk deyince, daha da soguk olmali aslinda dedi. ben buna dedim hayir su ilik olmali falan. noldu. ben ukala hasta yakini oldum kadin dogru duzgun ilgilenmedi. ne gerek var gece gece gerginlige.

    demem o ki, ates dusurucu diye bir meslek olsa. diyeceksin var zaten, doktorlar, hastaneler. tamam iyi ki varlar da ben o asamaya gelene kadar helak oluyorum. cocuk ha havale gecirdi ha gecirecek diye gerim gerim geriliyorum, manyaklasiyorum. sonra hastaneye giderken mecbur cocugu giydiriyoruz kisin ayazinda. ya yolda daha da yukselir havale gecirirse? hastane karsi apartman degil ki. cocuk zaten huzursuz, titriyor, agliyor, hastanede evde yapilamayan birsey yapilacak anliyor, korkuyor vs..

    simdi olsa ates dusurucu. telefonla cagirsak. sabirli ve sevecen olsa. hersey kontrolu altinda olsa. bilsek ki hep beraber sonunda hastaneye gitmemiz gerekse bile cocuk havale gecirmeyecek. o gelince rahatlasak, ona guvensek. ates mi olculecek, ilik dus mu, parasetemol mu, ibuprofen mi, 1/2 novalgine igne mi; diazem mi gerekiyor, hepsini o yapsa. biz kuzumuzun elini tutsak, onunla konussak ama gergin, endiseli, harap, bitap olmasak.

    gece basladim entry'e, yollayamadan yine acile gittik. eve geldik tam uyuyacagiz digerinin atesi cikti. 4.30da anca 37.8e dustu. 2 saat sonra yine yukselmeye badladi. saat olmus 9.51. uyudum mu? hayir. simdi olsaydi boyle bir meslek. arasaydim "alo ates dusurucum yanimda" hattini, guzel olmaz miydi?
  • (bkz: calpol)
  • çocukken ateşlendiğimde fitil* sokarlardı. fitilden çok korkardım. karşı çıkılmıyor ama içimden deli gibi reddederdim. ahlak, utanma olduğunu sanmıyorum. vücut bütünlüğüne tehdit* diye muhtemelen. soğuk girişini anımsar gibiyim. 2015'te arkadaşlarımızın küçük kızının düşmeyen ateşi gece boyu bela oldu. sonunda ateşini peş peşe ateş düşürücülere* sirkeli su pansumanı ekleyerek denetleyebildiler. sirke harikalar yaratırmış ve ninelerimizden kalmaymış.

    (bkz: ateşlenmek)
    (bkz: ateşli havale)
    (bkz: ateş düşürücü fitil)
    (bkz: antipiretik)
hesabın var mı? giriş yap