• atlanta'nin beyzbol takimi. her sene iddialidir, 2005 itibariyle andruw jones, rafael furcal, chipper jones gibi saglam oyunculara sahiptir.
  • sahasında izleme imkanı bulduğum, muhteşem bir taraftara sahip beyzbol takımı. özellikle maç öncesi stat etrafındaki şovlar izlenmeye değerdir.

    bütün tribünlerin kollarını dirsekten bükerek yaptığı o hareketle ünlenmişlerdir.
  • 1871 yılında bostonda boston red stockings ismiyle kuruldular.1952 yılına kadar kaldıkları boston'da sık sık isim değişikliği yaşadılar ve sırasıyla red caps,beaneaters,doves,rustlers,braves,bees ve tekrar braves ismini aldılar.1953-1965 yılları arasında milwaukee'de ikamet ederek milwaukee braves ismini taşıdılar.1966 yılından bu yana atlanta'da şimdiki isimleri ile ligde yer alıyorlar.birer kez boston ve milwaukee'de olmak üzere toplam 3 defa mlb şampiyonu oldular.maçlarını 1997 yılından beri 50.000 kapasiteli turner field'da oynuyorlar.
  • dün gece los angeles dodgers'ı 9-2 mağlup ettiler ve nlcs'te 3-1 üstünlük yakaladılar. sezon boyunca kenarda oturan vurucuları çok iyi performans gösterdiler, freddie freeman ve ozzie albies'te üzerlerine düşeni yapınca çok net bir galibiyet aldılar. julio urias gibi sezonun yıldız atıcılarından birini her fırsatta gafil avladılar.

    1999'tan beridir world series'e çıkamıyorlar, bu hasretin bitmesine bir maç kaldı. tabi dodgers'ın biraz uzay takımı olduğunu düşünürsek her şey mümkün halen bu seride. 41 yaşındaki pujols çıkıp grand slam vurabilir, öyle bir takım dodgers. ama braves için işler yolunda şu anlık.
  • houston astros ile bu sene wolrd series oynayan takım. serinin ilk maçını deplasmanda aldılar. yıldız oyuncusu acuna'nın yokluğunda bu sene şampiyon olmayı başarırlarsa müthiş bir hikaye olur. nfl ve nba'de yüzü gülmeyen atlanta şehrinin makus talihini kırabilecekler mi bakalım.

    edit: altıncı maçın sonunda seriyi 4-2 alarak kırdılar. helal olsun.
  • 26 yillik aradan sonra bir kez daha world series'i kazanmis mlb takimi.

    bu gece houston astros'u serinin altinci macinda deplasmanda 7-0 yenmeyi basardilar. buyuk is.

    1914'de boston braves, 1957'de milwaukee braves, 1995'de atlanta braves olarak uc sampiyonluklari vardi. dort oldu.
hesabın var mı? giriş yap