• cok eski zamanlarda, yuksek bi medeniyete ulasip dogal felaketler sonucunda yok oldugu rivayet edilen kayip ulke.. yeri konusunda bir cok tez ortaya atildi, pasifikten ege denizine kadar bir cok yer soylendi, eski yunan filozoflarindan bilmem kimin, oraya gidip gorduklerine dair yazilari oldugu soylenir. simdi de bir avrupali arastirmaci, piste atlayip atlantis'in canakkale civarlarinda oldugunu soyleyip tr'ye arastirmaya gelecekmis, hayirlisi..
  • orijinal ismi "martin mystere" olan, turkiye'de atlantis ismi ile satisa sunulan super cizgi roman. arastirmaci (her bi boktan anlayan anlaminda) martin mystere ve yardimcisi (neanderthal) java ile basindan gecen olaylar.. konular genelde insanlarin her zaman merak ettigi cozemedigi seyler, uzaylilar, kayip medeniyetler, efsaneler, sibernetik, zaman-mekan karisikliklari, bilimsel sorunlar etc.. ama isin guzeli, her konu super yorumlarla suslenmistir. yani olaylari objektif bi sekilde verip pic gibi ortada birakmiyolar, en azindan cok guzel yorumlar belkide fantaziler var.. x-files'a bilumum sekilde basacagi tartisma goturmez.. uzun zamandir okuyamiyorum uzuluyorum. pek de yok galiba sanirim yeni sayilari ortalikta..
  • uzay mekiği için (bkz: atlantis ov-104)
  • araştırılması gereken bir uygarlik...
  • atlantis`in manisada olduguda ileri sürülüyo.bir ingiliz arkeoloji grubu ve cnn ekibi manisa yöresinde,spil dagi eteklerinde bir belgesel cektiler.peter james adli bir arkeologun tezine güre kayip kita atlantisin manisada oldugu üzerine manisada büyük ara$tirmalar ba$latildi.
    hem asya mitlerinde hemde yunan ve hitit mitlerinde atlantisin yerinin manisada olailecegi kunusunda büyük benzerlikler var.hititli kral tantolos`un tantalis sehri aslinda atlantis olabilirmi?
  • manisa di$inda, benim bildigim troyada da bir atlantis arayisi var. populer kultur icinde kendisine fazlasiyla yer bulan, herkesin kendi hayal gucunu kullanarak uzerine fanteziler urettigi bir yer.
  • lucas arts tarafindan hazirlanmis olan indiana jones fate of atlantis oyununa konu olmus, eski ve fantastik dunya. bu konuyla ilgili cogu bilgimde oyun sayesindedir.
  • hakkindaki pek cok bilgiye platon sayesinde sahip oldugumuz gizemli eski sehir.
  • ankaradaki bi atari salonu
  • helenistik çağda aslen akdenizde varolan çağdaşlarına göre yüksek bir medeniyete sahip olan ama bir yanardağ patlamasıyla yok olan bir adacık. homeros destanlarında göre olay biraz abartılmış ve aslında bir ada değil kıta olduğu ve uygarlığın da acayip mertebede bulunduğu yazılmıştır. helen tarihçileri de buna kanmış ve "yav bööle bi yer akdenizde deeldi olsa duyardık" diyerek bunun yerini okyanusa taşımışlardır.
hesabın var mı? giriş yap