• nemini koruyamayan fazla kuru cilt anlamına gelir. önlem alınmazsa cildimizde atopik egzama dediğimiz kuru kırmızı bölgeler oluşmaya başlar.
  • ben 2 ay boyunca her sabah probiyotik alarak baya bir rahatlattım
    duş sonrası kaşıntıdan ağlayacak gibi olurdum
  • yazılanlara -ve tecrübelerime göre de-atopik cildi olanlar bu adımlara dikkat etmeliler:

    -cildi kaşımaktan kaçınmak
    -cildi tahriş edebilecek alkol ve kimyasal içeriklerden uzak durmak. (bu arada alkol kullanımı da ne yazık ki tetikliyor )
    -çok sıcak duş almamak, her zaman ılık olmalı su.
    - pamuklu giysiler giymek, sentetikten uzak durmak
    ve en olması zor olanı da stresten uzak durmak pek tabii.

    atopik ciltlerde, ilk adımda cilt bariyerini güçlendirmek önemlidir. bariyeri güçlenen cilt dış faktörlere karşı savunma kazanırken, aynı zamanda nem kaybının önüne geçilerek kuruması da engellenebilir. cilt kuruluğundan kaynaklı kaşıntı hissini azaltmak ve cildi yatıştırmak için doğru içerikleri içeren cilt bakım ürünleri tercih edilmelidir.

    bununla ilgili net bir yazı bulmasam da beslenmenin de önemi çok. dediğim gibi alkolun yanı sıra- özellikle mayalı- muhteviyatında yüksek yağ barındıran gıdalardan uzak durmakta da fayda var. bir de süt ve peynir tüketilmemesi genelde öneriliyor. aslında genel anlamda mayalı ürünler denebilir, kısaca hem içerden hem dışardan cilde iyi-hassas davranmak gerekiyor. çok sıcak/çok soğuk havalar da atopik ciltler için hoş değil. zor bir durum; bu arada duygusal bir durumdan da etkilendiği olur. misal sürekli yediğiniz ve kaşıntı yapmayan bir gıda eğer o gün üzgün, moral olarak düşünseniz ya da sinirliyseniz bünyeyi etkileyebiliyor.
hesabın var mı? giriş yap