• atpl, havayolları ticari pilot lisansı, almak için verilmesi gerekilen 14 adet sınav...
    bilgisayar üzerinden olsa da her ayın 3. haftasında ankara ulaştırma bakanlığı'nda bulunan sivil havacılık genel müdürlüğü binasında girilen sınavlar
  • cpl sınavı konularının neredeyse tamamını da kapsamaktadır.
  • ayriyeten http://www.bristol.gs/ adresindeki ground school'a para ile üye olunup tüm pilotluk sınavları için online test çözerek hazırlık yapılabilir.database gerçekten geniş ve başarılı.

    ek olarak
    (bkz: ppl)
    (bkz: cpl)
    (bkz: atpl)

    (bkz: #9959276)
  • bu sinavlara cat soru bankasi ve bu soru bankasinin internette bulunan hali olan bristol soru bankasindan calisilmasi tavsiye edilmektedir. bazi sinavlar icin (instrumentation ve meteoroloji) http://www.aviationexam.com/ un soru bankasi da ise yariyormus. sinav ucretlerine yapilan %400 zamminsa yakinda makul bir duzeye indirilmesi beklenmektedir.
  • cat, bristol ve atplonline soru bankalarindaki sorulara ek olarak yeni sorular da shgm'nin soru bankasinda bulunmaktadir. cat 2006 soru bankasi henuz piyasada (sadece turkiyede degil avrupada da) yoktur ve 2007 kasim ayinda satisa cikmasi beklenmektedir. cat 2006 diye ortalikta dolasan dokuman 2004 yilina ait cat soru bankasidir.

    hava kuvvetlerinden emekli olan ya da istifa edenlerin, derslerin 4 - 5 tanesine girmeleri atpl lisansi almalari icin yeterlidir. atpl sinavi dahilindeki butun dersleri gecenler, sinav salonundan alacaklari belgeyi 5 kisiye imzalatip ardindan ucus egitimini aldiklari okula teslim edeceklerdir. okul da bu belgeyi diger dokumanlarla beraber yeniden shgm ye iletecek ve bu surec sonunda sinavi bitiren aday atpl lisansini almaya hak kazanacaktir.
  • son yapilan duzenlemeyle askeriyeden emekli pilotlar 3, istifa edenler 5 dersten sinava girerek ilgili sertifikayi alabilmektedirler. gecen sene ocak ayinda sinav ucreti ders basina 100 ytl yapilmisti sonra 50 ytl'ye dusuruldu. 14 dersten sinava giren ve her bir dersi tek giriste gecen aday lisans ucreti haric (bu da bi 250 ytl vardir herhalde) 700 ytl ucret odeyecektir.
  • zamanında sövdüğüm toefl, ales, öss gibi sınavlardan özür dilerim, siz ne güzel çoktan seçmeli şeylermişsiniz ya.

    ömür törpüsü bu atpl.
  • bazen insanın sınırlarını ciddi anlamda zorlayan, işin ucunda pilot lisansına kavuşmak olmasa; çekilecek nane olmayan 14 dersten oluşan belalı topluluk!
  • türkiye'de vermesi çok kolay olan sınavlar bütünü. lakin elinizin altında soru bankası mevcuttur. sorular o soru bankasından çıkar cevapları aynı olarak. o yüzden ingilizcesi sıfır adamlar bile bu sınavları geçer rahat bir şekilde ülkemizde. ama git amerika'ya, avustralya'ya soru bankası falan yoktur, eşek gibi öğrenip geçersin her dersi. zor olan o ülkelerdeki sınavlardır.
  • tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanların soru bankasından çalıştığı, kendisiyle benim de başımın dertte olduğu sınav topluluğu. bu sınavlarda bilginize değil ezberinize güveniyorsanız başarılı olabilirsiniz. soru bankasındaki yaklaşık 14000 soruyu ezberleyerek sınavları %99 gibi ortalama ile geçen insanlar mevcuttur.
hesabın var mı? giriş yap