• hayatını kaybettiği uçak kazasının nedeni, taşaklarının uçağın taşıyabileceğinden çok daha ağır olmasıdır.

    ben "insanlar ölmesin"ci bir ılık değilim; insan hayatına değer vermekle birlikte savaş gerçeğini göz ardı edemem. öte yandan, sonuç itibariyle bizim hayal dahi edemeyeceğimiz trajedilere tanıklık etmiş ve yüzlerce insanı öldürmüş birini yüceltme taraftarı da değilim pek... bu yüzden süper adammış, şöyle mübarek biriymiş demeyeceğim ama şurası tartışmaya açık değil: audie murphy cesaret konusunda yeni çığırları adeta çekirdek çitler gibi açmış ve balls of steel kavramına yeni bir boyut getirmiş bambaşka birisidir.

    abi ilaç bağımlılığından kurtulmak için, post-travmatik stres bozukluğundan mustaripken, kendini bir haftalığına motel odasına kilitlemek ve sonrasında hayata "ayık" olarak devam etmek nasıl bir kafadır? murphy amca bu seviyeye gelene kadar mental kapasitesini tamamen tükettiği için hiçbir şeyin işlemediği bir robota mı dönüşmüştür yoksa sıradan insanlar olarak tahayyül edemeyeceğimiz bir mental dirence mi sahiptir? iradesi fazlasıyla zayıf birisi olduğum için, bu tip irade örneği gösteren insanları ayrıca takdir ve merak ederim. inanılmaz.
  • bu adam dünya standartlarını geçtim fantastik ya da bilimkurgu dünyalarına göre bile çok acayip bir asker. warhammer 40k da bile bunu görseler yaş maş demeden direkt herhangi bir space marine ocağına yazarlar.
  • eski bir amerikan askeri ve film yıldızı.

    arlington ulusal mezarlığında john f. kennedy'den sonra en fazla ziyaret edilen kendisininkidir.

    hollywood filmlerinde rol icabi yaptıklarının daha da abartılısını gerçek savaşta yapmıştır.
hesabın var mı? giriş yap