• gamer, ekonomist, random smiley hastası, pek de zeki yazar, buraların eskisi. aynı zamanda da kardeş. hoşgelmiş.
  • bu gece resmen beni anlatmış olan yazar (bkz: #51684072)
  • artık eski dost falan diyebileceğim mertebeye ulaşmış insan.
    tanıdığım en profesyonel torrent kullanıcısı. benden önce kaçıp gitmiştir buralardan. hem üzmüştür hem kendisini adına sevindirmiştir.
    kekoluk yapmaya devam ederse aynı sertlikte uyarmaya devam edeceğimdir.
    akıllı ol.
  • ırkçı bir sözlük yazarı. utanmasa kafatası ölçümlerini de alacak balkan göçmenlerinin (bkz: #74273405).

    ırkçı olduğundan, doğal olarak ırkçıları ve yapılan ırkçılığı da savunmuş ve aklamaya çalışmış: (bkz: #70742116)

    isveç'te ''ırkçılık nerede yav?'' demiş özetle şurada da: (bkz: #74335004)

    isveç'te ya da herhangi bir yerde ırkçılığın olup olmadığını anlamak veya öğrenmek için mutlaka orada bulunmak şart değil. hatta oralarda bulunmanız bile kesin olarak ırkçılığı gözlemleyebileceğiniz anlamına gelmez. sosyal bilimler, gazetecilik ve bağımsız medyanın varoluş sebeplerinden biri de budur; bunları bilimsel olarak araştırmak ve kamuoyuyla paylaşmak, farkındalık yaratabilmek.

    aslında kendisi için de çok zor olmasa gerek google scholar'a girip konuyla ilgili makaleleri bulmak, ırkçılık nedir, isveç'te nasıl bir ırkçılık var, oradaki neo-nazi gruplar ve parlamentodaki aşırı sağcı siyasal partiler neler vs. ama insanoğlu işine gelmeyen şeylere bakmaya tenezzül etmez.

    isveç'te ırkçılığa teorik bir yaklaşım sunan akademik bir makale: https://www.degruyter.com/…-0016/njmr-2017-0016.pdf

    isveç'te ırkçılık üzerine bir diğer akademik çalışma: http://www.tandfonline.com/….1080/13613320500174499

    mesela şu araştırma kendisinin de dahil olduğu grup için yapılmış: http://www.tandfonline.com/…0/1070289x.2017.1418275

    http://www.independent.co.uk/…quality-a7433966.html

    isveç'te düzenlenen neo-nazi yürüyüşlerinden birine karşı duran kadınla röportaj: http://www.aljazeera.com/…cary-160506132117799.html

    https://www.thelocal.se/…ll-increase-in-the-country

    http://haber.sol.org.tr/…-ayak-sesleri-haberi-33523

    ''isveç'te ırkçılık yokmuş'', tamam ben ikna oldum sglkds
  • yalancı ve iftiracı sözlük yazarı. facebook'taki queens of gıybet adlı boş işler topluluğunun bir üyesi. grubun isminin hakkını fazlasıyla vermekte ki 4-5 senedir yüksek lisansını verememiş bu boş işlerle uğraşmaktan, dedikodu yapmaktan ve başkalarına iftira atmaktan. türkiye’de bu kadar sürede yüksek lisans bitiremeyeni ya üniversiteden atıyorlardı ya da bursunu kesiyorlardı bir ara, şimdi durum ne bilmiyorum.

    sözlükte ‘’fuckbuddy’’ düşürmeye çalıştığımı iddia etmiş. girdilerime bakın, hangi konular hakkında, neler yazmışım. hatta böyle bir girişimle herhangi bir sözlük yazarına mesaj attıysam eğer, bu sözlük yazarları çıkıp konuşabilir. böyle bir şey olmadığından, iftiracı ve yalancıdır.

    kendisi, bulunduğu grubun muhabbeti geçtiğinde nereden bildiğimi sordu ve ben de ‘‘isim vermeden’’ grupta bulunan ve bir dönem ilişki içinde olduğum birinden öğrendiğimi söyledim. ilgili girdisinde ((bkz: #74400606)), sorduğu soruya verdiğim tek cümle cevabı çarpıtıp beni, isim vererek (!) reklam etmekle itham etmiş ve bir kez daha ne kadar yalancı ve iftiracı olduğunu göstermiştir.

    ayrıca, ırkçılığın yoğun/yükselişte olduğunu söylediğimiz bir topluma sahip herhangi bir ülkeye eğitim için başvuru yapamayacağımızı öğrendiğimiz sözlük yazarı. bu mantıkla abd’ye ve avrupa’nın hiç bir ülkesine adım atmamamız gerekiyor; islamofaşizmin konsolide olduğu türkiye’de ise kendimizi toprağın altına gömelim öyleyse? türkiye üzerine sosyal bilimler alanında araştırma yapmak isteyen birinin, şu an türkiye’deki herhangi bir üniversitede bağımsız bir çalışma çıkartabileceğini sanıyor sanırım bu arkadaş. bırak bağımsız bir çalışma ortaya koymayı, o çalışmaya başlatmazlar bile şu anki durumda.

    ‘‘çeviri işine yardım ettim’’ dediği de şu: zaten google translate kullanarak isveçce bir doktora ilanını ingilizce’ye çevirmeme rağmen, önemli bir konu olduğundan ve google translate’e güven olmayacağından, referans mektubunun nereye gönderileceği ile ilgili bir şey yazıp yazmadığını sordum, bu çeviri işiymiş skgjdgs

    ilan şu: https://kau.mynetworkglobal.com/…embedded:0/where:4

    kendisi için bir tanım daha: hemen hemen tüm girdilerinde ‘‘orta doğulu’’ diyerek aklınca insanları aşağılayan, eğitim sebebiyle bir süreliğine isveç’e göçmüş bir ‘‘orta doğulu’’.

    orta doğu ülkelerinin tarihini, siyasal yapısını bilmeden, oryantalizmin dibine vuran okumuş cahillerden sadece bir tanesi.
  • isveç'in yerlisi yazar arkadaş.hatta öyle yerli ki 7 konserve surströmming ver yemem demez. *
  • kayıp olduğu yetmiyormuş gibi bir de entry'lerini de dondurmuş.
  • beni neden engelledigini anlayamadigim sozluk yazari…
hesabın var mı? giriş yap