• başrollerini meryl streep, julia roberts, ewan mcgregor, benedict cumberbatch'ın paylaştığı 2013'de gösterime girecek film. kadro heyecan verici.

    http://www.imdb.com/title/tt1322269/
  • filmin ilk fragmanı yayınlanmış, kadro rüya gibi, iple çekiyoruz vizyon tarihini.
  • aralık gibi ülkemizde vizyona girecek olan filmdir.
  • türkiye'de 27 aralık'ta vizyona girmesi beklenen heyecan verici bir kadroya sahip film.

    (bkz: meryl streep)
    (bkz: ewan mcgregor)
    (bkz: julia roberts)
  • yonetmen ve set ekibinin buyuk bir kismina bosuna para verildigini dusundugum film. o kadroyu birak onlar kendileri filmi ceker bir de ustune ikinci bir filme donerler. bosuna masraf hollywood'un neden turklere ihtiyaci var?
  • hayatımda izlediğim en iyi filmlerden biri.
    *** bakmayın dedeler ***
    basit bir cenaze yemeğinde yaşanan olaylar insana ve aileye dair hemen her şeyi nasıl anlatabiliyor? şaşkınım. neredeyse tek mekan... sıfıra yakın bir olay örgüsü! sadece oyunculuk! sadece drama! benim için sinama bu! izleyiciyi ne müzikle, ne de kurgu ile "kandıran" filmler hoşuma gitmiyor.
    bu film sade! sadelikten daha havalı ne olabilir?
    julia roberts dibi beyazlamış saçlar, yanık ve makyajsız yüz, kırışmış cildi ile de çok çok çok güzel! diyecek bir sözüm yok.
    meryl streep hayatımda gördüğüm en deli anneyi muazzam oynamış durumda.
    dermot mulroney en iyi arkadaşım evleniyor'dan beri bayıldığım adam... bence yine şahane.
    sapsade, yalın gerçeği sevenlerin bayılacağı film.
    "gerçeğinden daha güzel görüntü" iddası taşıyan filmleri sevenler kesinlikle uzak durmalı...
    sinemanın teknoloji ile simbiyoz ilişkisine üzülen bana sinemayı yeniden sevdiren film.
    hem ağladım, hem çok güldüm.
    * bitti *
  • son zamanlarda izlediğim en başarılı filmlerden. muhteşem oyuncu kadrosu olup da çok sıkıcı filmler vardır ya, kesinlikle onlardan biri değil. muhteşem oyuncu kadrosu olan muhteşem bir film. bir film hem dram hem komedi olabilir mi? kesinlikle!!! konusu itibariyle dram olan ve yer yer insanın gözlerinin dolmasına neden olan bir filmde, kimi sahnelerde tüm salon kahkahalarla güldü.

    meryl stree ve julia roberts mükemmel. oscar adaylığı gelme ihtimali cok yüksek, zira her ikisine de golden globe adaylığı gelmiş. bakalım pazar günkü törenden ödülle ayrılabilecekler mi?

    oyuncu kadrosu sadece bu kadarla kalmıyor tabi ki, evan mcgregor, abigail breslin, juliet lewis, chris cooper...

    çok güzeldi sözlük...
  • birden fazla defa izlenmesi gerektiğini düşündüğüm, analiz edilmeye çok elverişli ve başarılı bir film.
    sadece konu bakımından değil, sinematografi, styling, oyunculuk vb. açılardan incele incele bitmeyecek bir film. hatta çok rahatlıkla tez konusu oluşturabilir gibi geldi bana.

    oyuncuları çok başarılı buldum demem yetersiz kalır, sıradan bir inandırıcılıktan fazlasını ilettiklerini düşünüyorum. yeterince açılımı yapılan bir karakteri oynamadığından olsa gerek, sadece benedict cumberbatch biraz karikatürize görüntüsü ve hissi verdi bana.

    normalde julia roberts'ı bir türlü ciddi bir aktris olarak göremesem de bu filmde iyi iş çıkardığını düşünüyorum. yalnız keşke dudaklarını büzüştürerek yaptığı mimiklerini biraz azaltsa. pek çok filminde sinirlendiğinde/sıkıntıya kapıldığında dudaklarını büzdüğünü/sıktığını görebilirsiniz. bu kadar tanıdıklaşmış bir mimik görünce birden filmden uyanıp julia roberts'ı izlediğimi hatırlayıveriyorum.

    terminolojiye çok hakim değilim, ancak kameranın sahne içindeki hareketi bende direkt bir tiyatro oyunu izleme etkisini yarattı. oyundan uyarlanan bir film olduğunu daha açılış sahnesiyle belli ediyor, ışığın kullanımı dahi bir yerlerde bir kulis olduğu izlenimi uyandırıyor. bunun kasıtlı yapıldığına pek şüphem yok, tiyatrodaki "raw/işlenmemiş" hissiyatı yaşatması filmi daha etkili hale getirmiş bence.
  • meryl streep'in klasikleştiği üzere müthiş oynadığı başka bir film.

    julia roberts ve juliette lewis epey yaşlanmış, bu vesileyle 90'ların üzerinden yirmi yıl geçtiğini tekrar hatırlatan filmdir ayrıca.
  • aile kavramini cok iyi sekilde ele alan film. arkadasini sevmezsen gorusmeyi kesersin ya da hayatindan atarsin da, aile oyle degil iste.
hesabın var mı? giriş yap