• ismini atlanta'daki bir fast food'cunun sloganindan alan album.. anektodal olsun ama bu album, bilmemkac yildir walkman'imin en sevdigi album olmustur..
    hepsinin doldurmanin bana kalmayacagini umarak, eksik olmasinlar diye:
    -try not to breathe
    -the sidewinder sleeps tonight
    -new orleans instrumental no 1
    -sweetness follows
    -monty got a raw deal
    -ignoreland
    -star me kitten
    -find the river
  • 6 ekim 1992 tarihinde çıkmış bir rem albümüdür... stage dive klipli drive ve trafikte deliren insanlar klipli everybody hurts şarkılarıyla o döneme damgasını vurmuştur.
  • otomatik vitesin insanların rahatlıgı için oldugunu belirten cumle...
  • yolda dinlenmesi gereken, yol aldıran, yola ait bir albümdür. walkman, otobüs temalı entryler de bu hissiyat birliğine işaret ediyor zaten. kısa mesafe uzun mesafe ayırt etmeksizin, gidişlerde ve dönüşlerde, unutmaya ya da anımsamaya çalışırken beni asla yarı yolda bırakmamış, ömrümün yarısını aşkın zamanca bana eşlik etmiş, yoldaşlık etmiş albüm.
  • aldigimda içini açıp da şarkı sözlerinin olmadığını görünce ilk etapta küfrettiğim,the sidewinder sleeps tonite adlı şarkının nakaratının sadece benim değil çevremdekilerin de anlamadığını öğrendikten (bkz: #2025205) ve iyice dinledikten sonra rahatlatan,en başarılı ve en çok satan rem albümlerinden biridir.grubun son çıkardığı reveal albümünde de bu albümdeki hava vardır.
  • hüznü bastırmak için kullanılabilen bir rem albümü. yanlış dozlarda alındığında ters tepebilir hatta bunalımada sokabilir. drive, find the river, nightswimming, man on the moon gibi şarkılar bozuk kafayı düzeltmek için birebirdir.

    everybody hurts ise tam bir trajedi şarkısıdır. inişleriyle çıkışlarıyla kötü bir durumda dinlenilmemesi gerekir.
  • albumun orkestral duzenlemelerini led zeppelin in bascisi john paul jones un yaptigi album. grubun out of time albumunden sonra yaptiklari basin toplantisindan (ki bu toplantida grup uyelerine yoneltilen 'daha sert muzik istiyoruz' formatli ele$tirilerden sonra elemanlarin 'evet bu sefer daha sert bi album yapacagiz' demelerinden) sonra sozlerini tutmayarak ortatempo bir album cikarmalariyla, daha az satacak bi album tasarladiklarinin velhasil grubun populerlikten biktiginin bi ispati oldugunu soyler bircok ele$tirmen. bu albumden sonra da 94 yilinda monster i cikararak zaten bu ele$tirilere siktiri cekerler sonradan. automatic mukemmel albumdur, hakikaten yolda dinlenesi degildir de nedir sorarim size mirim.
  • bir albüm düşünelim ki, boş şarkı yok. olabilir mi böyle bir albüm? vardır. automatic for the people'dır. rafinedir, damıtılmıştır, bir kadeh iyi konyak gibidir.
  • kurt cobain'in, beynini dağıtmadan önce dinlediği son albüm olduğu rivayet edilir.
  • hayatim boyunca en cok dinlediğim, en cok sevdiğim, dinlerken saatlerce araba kullanabileceğim albüm.
hesabın var mı? giriş yap