• antisemitizmi hedef alan bir site. aynı zamanda hayata ve yahudiliğe dair yazılar da var;

    http://www.avlaremoz.com/
    https://twitter.com/avlaremoz
    https://www.facebook.com/avlaremoz

    çıkarken, dosya konusu olarak da holokost'u seçmişler;

    http://www.avlaremoz.com/…016/01/24/dosya-holokost/

    agos'a da niyetlerini anlatmışlar;

    http://www.agos.com.tr/…raber-konusmak-icin-yayinda
  • biz kimiz künyesinde yazanlar :

    avlaremoz adını judeo espanyol’dan ( ladino) alıyor ve kayades’e* (sanırım callete den gelmekte) karşı “avlaremoz!” yani “konuşalım!” diyor. ( bu da hablaremos gibi duruyor)
    temelde antisemitizmi dert edinmekte bir araya gelen; türkiye’de antisemitizme karşı tutumların, yahudilerin ve tarihlerininin görünürlüğüne katkıda bulunmak umuduyla; yahudi olan, yahudi olmayan, az yahudi, çok yahudi, bazen yahudi birkaç kişi ile yola çıktık.
    sizlerin de desteğini, takibini ve ilgisini bekleriz!
    -avlaremoz ekibi

    *kayades: susmak, karışmamak, görünür olmamak anlamında kullanılan judeo-espanyol deyim.

    hamiş: parantez içleri benim yorumumdur.

    arada girip okuyorum. en az müslüman türkler kadar bizden olan insanları anlatırken aynı zamanda aktüel konuları da takip ediyorum.
  • şalom'un devlet ile pek de barışık olmayanı.
  • ilgiyle okuduğum röportajlara ve başka içeriğe sahip platform.
  • geçmişte bu topraklarda bir çok kültürün bir arada yaşadığını hatirlatan keyifli ve dolu içerikli bir platform.
  • türkiye'de tabulaşmış konuların konuşulabilmesini sağlayan çok değerli bir platform. böyle girişimler sayesinde yavaş yavaş tarihimizdeki acılarla yüzleşeceğiz anca
  • bir web sitesi ismi.

    bugün twitter üzerinde denk geldim siteye, biraz karıştırdım. editörü nesi altaras isminde birisi imiş. twitlerine baktım, twitlerine yapılan yorumlara baktım. ve iki kanaat edindim kendilerinden; ilk olarak türkiye'de yaşayan yahudilerden twitter biosuna "jew" yazmayanı dövüyorlar herhalde. zira avustralya ve singapur'da yaşadığım dönemde yahudi arkadaşlarımın kimliklerini ön plana bu derece çıkardıklarına şahit olmamıştım. ikincisi ise, lügatte antisemitizm diye bir kavram olmasa dayandıkları argümanların yarısı çökecek gibi. nitekim anti semitist kavramının kullanım sıklığı, hükümetin hain kavramını kullanma sıklığı ile yarışır. tuhaf doğrusu.

    siteye baktığımda ilk sayfada marjinal twitlerin başlığa alınarak antisemitizme uğranıldığı ifade ediliyor. ama işin tuhaf yanı türkiye'de hangi görüş olursa olsun, bir destek aranıyorsa, her konuda marjinal söylem bulunabilir. yani değerleri bir çatışmaya sokmak istiyorsanız her daim hazır bir kesim oralarda bir yerlerdedir. bunun üzerinden antisemit kavramını sürekli yenilemek, bunun devamlı olduğunu dile getirmek, `mağduru oynamak`tır. (bkz: oyun terapisi) kavram bu haliyle anlamını yitiriyor.

    bunun sonucunda da türkiye'de ermeni olmak, türkiye'de yahudi olmak, türkiye'de alevi olmak, türkiye'de türk olmak, türkiye'de müslüman olmak gibi başlıklar ile kamuoyu oluşturuluyor. ne kaldı ki geriye? antisemitizm bir kavramdır, türkiye'de de vardır. ancak dünya sıralamasında olumsuz özelliklerde aşağılarda olduğumuz nadir konulardandır. ayrıca özel alandaki münferit çatışmanın mücadelesinin yine özel alanda verilmesi gerekir. nesi altaras twitter hesabındaki özel mesajların isim isim gösterilerek websitede sürmanşette yayınlanması, kamuoyu oluşturmaktır. gerçekten bu konuda il il sayılarla yapılmış bir çalışma varsa ve paylaşılırsa merakla okuyacağım.

    güncel filistin olaylarında toplumdaki antisemit düşünce yoğunluğu tespiti yapılacaksa eğer, olması gereken israil devleti politikalarını benimseyen yahudilerden kendilerini ayrıştırmalarıdır. ancak o halde sürmanşetten verilen twit sahiplerine yahudilere ve değerlerine mi yoksa israil politikaları ve destekleye yahudilere mi karşı olduğu sorulabilecektir. aksi halde bu tür durumlar üzerinden değerlendirme gerçekliğe değil, algıya yönelik olacaktır.

    kimlik siyaseti #123171789

    edit: imlâ
    edit 2 : alttaki entry sayesinde editör nesi altarasın, israil içerisinde yahudilerin pogrom yaptığına ilişkin twitini gördüm. cesaretinden ötürü tebrik ederim.
    edit 3: twit puf olmuş.
  • batyam'daki arap vatandaşların israilli yahudiler tarafından pogroma tabi tutulduğunu yazabilecek kadar cesur bir editör olan nesi altaras'ı bünyesinde barındıran gazete.

    gerisi laf kalabalığı. kulak asmayınız.
  • antisemitizmi hedef alan bir siteymiş, antitürkizm yaparak mı beceriyorlar bunu acaba?

    "devletle barışık değil" demişler, dertleri devlet ile değil de doğrudan türk etnisitesi ile gibi halbuki. varsın onlar da katılsın kervana. vurun abalıya. devir sizin devriniz.

    2. beyazıd'a da buradan selam yolluyorum. ne iyi etmiş de getirmiş bunları.
hesabın var mı? giriş yap