• mümkün mertebe uzak dursak da avm'lere bebek arabasıyla gitmek zorunda kaldığımız her seferde karşılaştığımız uyuz tiplerdir.
    dün akşam yine karşılaştık bu tiplerle.
    yürüyen bant olan katlarda zaten kesinlikle kullanmıyoruz asansörü ama yürüyen merdiven olunca güvenlik nedeniyle mecburen binmek gerekiyor asansöre. ama ne mümkün bir sürü gereksiz tip yüzünden binebilmek. adam 1 ya da 2 kat çıkabilmek için yürüyen merdivenin hemen yanındaki asansörün önünde 10 dakika bekleyebiliyor. fıttırıyorum. lan sen gezmeye gelmedin mi bu nalet yeri? geze geze çıksana amk yukarı! yaşın en fazla 30! nasıl bir robotluk bu!

    asansör geldiğinde binebilmek de ayrı bir macera. bebek arabasının yanlarından önümüze geçip binebiliyor insanlar. sıra mıra hak getire. öncelikli olmamız gerektiğini tamamen bir kenara bırakıyorum zira burası türkiye.

    bazen yavruyu kucağıma alıp yürüyen merdivene kaktırıyorum arabayı iki büklüm çıkıyorum üst kata.

    edit: anne değil baba yazdı.

    edit 2: öncelik tanımlanmamış diye atlamış sazan. tanımlanmış tabi ki. asansörün önünde öncelikliler diye bir tabela var ve orada bebek arabası işareti var. işte bu beyinsizler asansörleri işgal eden.

    edit 3: ha bir de memleketi bilmezmiş gibi ne işi var avm'de demiş. lan biz çok mu meraklıyız gidip onca insanın içinde sıkış tıkış hareket etmeye. 'zorunda kaldığımızda' yazmışız bak oraya. yani bu avm denen yerlerden tamamen uzak durmak artık çok zor. illa ki bir işini orada görmen gerekiyor. siz okküzsünüz diye biz kendimizi mi sakınalım. bunu sokak köpeklerine karşı yapıyoruz biz. ısırırlar diye gitmiyoruz onların takıldığı yerlere. sen de mi bu muameleyi istiyorsun. bu heyvanlar yüzünden gitmiyorum mu diyelim.

    debe editi: başlıktaki tüm entirileri okuyunca düşündüğümden daha fazla öküzle birlikte yaşadığımızı gördüm. ellerine sağlık çok güzel açıklayanlar olmuş konuyu. bir öküze anlatır gibi anlatmışlar.
    özetliyorum: kimse bu tiplerden iyilik beklemiyor, asansörden inip yer versin demiyor zaten. sadece sıra beklemesini öğrensinler ve mecbur değillerse kalabalık yapmasınlar yeterli. orada sırası gelen anne-baba asansöre binebilmeli. aksi gerçekten insanı delirtiyor.
  • türk insanının öküzlüğünü her yerde gördüğümüz için şaşırtmayan olay. anneyi nasıl suçlu yaptınız bravo valla...
  • avm asansörlerini iett otobüsüyle karıştıranların eleştirdiği tiplerdir.

    birçok avm'de asansörleri herkesin hizmetine açıktır ve ebeveynler için öncelik tanımlanmamıştır.

    üstelik avm gibi insanın parasıyla ölçüldüğü bir mekanda anne olmanın herhangi bir hükmü yoktur.

    edit: bazı dostlar tutturmuş, her avm asansöründe uyarı tabelası var diye. arkadaşlar yok öyle bir şey. uydurmayın götünüzden. varolanlarda da öncelikten bahsediyor ki konu öncelik değil; diğer insanların asansörü kullanması.

    alın bunlar da örnekleri:
    https://www.signgraphic.com.tr/…age/155/155-11h.jpg
    http://www.majinetwork.com/…r/visa-asansor-kapisi-2

    edit 2: avm'lerde asansör önceliği konusunda bir yönetmelik bulunmamaktadır: http://www.gtb.gov.tr/…-hakkinda-yonetmelik-taslagi
  • yeni yapılan birçok avmdeki merdivenler artık tüm katı dolaşmak üzere konumlandırıldğından 1 üst kata bile asansörle çıkmak gayet doğal. insanlar yorulmaya gelmiyor. iki gezmeye, karı kız kesmeye geliyorlar. biraz sayıgı.

    ayrıca şu bebek sahibi hanımefendiler, hayır küçük dağları siz yaratmadınız onları da tanrı yarattı. lütfen çabuk kurtulun şu ego bombası psikolojinizden.
  • öncelik tanımlanmamıştır tanımı yapan mal da bu tiplerden demek. heryerde uyarı var.
  • sadece anne için zor olmayan aynı zamanda engelli insanları da zor duruma düşüren kabalık, anlayışsızlık, hatta öküzlük...
  • aynı şekilde engelli birisine de kabalık edebilecek potansiyele sahip öküz insanlardır.

    bebek arabalı birisi başka çaresi olmadığı için asansörü kullanmak zorundadır ve asansörü kullanmada önceliği vardır. bu bütün avm lerin asansörlerinin yanında bir levhada yazılıdır.
  • çocuğunu mikrop yuvası avmye götüren annelere laf edenlerin muhtemelen daha çocukları olmamış, her ne kadar doğru olmasa da, kışın -10 derecesinde evde sıkıntıdan patlayan çocuğu götürecek pek bir yer yok maalesef arap özentisi şehirlerimizde.
  • anlayışsız kaba insanlardır.
    evet bebek arabalı yaşlı ve engellilere bırakılması gereken yerlerdir bunu kabul etmeyip bıdı bıdı konuşan insanlara yazıklar olsun. arkadaşlar ben bebeğimle istediğim yere giderim son baktığımda seyahat özgürlüğü vardı. sizin öncelik vermeniz gereken hatta onu da geçtim saygılı olmanız gereken şey gerçekten ihtiyac sahibi insanlara bırakmaktır alanları. medeniyet bu. gerçekten ayıp ya siz kaldırım rampalarına da park edenlersiniz demek ki.
hesabın var mı? giriş yap