• asansör sadece belli kisim insanlar icin degilse neden olmasin, insan basit bir yorgunluk hisseder üsenir elleri doludur vs. herkese acik sonucta ve ben de o avm nin bir müsterisiyim, ha yer yok ne bilim sira cok öncelik tabi ki yasli, hamile ye vs. verilir ama bos asansörü de kiralamis gibi sahiplenmek ilginc diyen tipler olabilir bunlar.

    ek: bazi insanlarin reröre diye elestirdikleri tiplerdir, ben mecbur muyum elimde bir cocuk arabasiyla yada karnimda bir bebek ile onu kullanmaya, canim istedi bindim bitti, dedigim gibi öncelik tabi ki hamile yasli vs. ye verilir ama kullanma hakki yokmus gibi davranmak nedir.
  • asansöre binmeleri sorun değildir. sorun önceliklere saygı göstermemeleridir. öncelikliler engelliler, yaşlılar, hamileler, bebeklilerdir. (başka da olabilir aklıma ilk gelenler bunlar)

    sen orda bebek arabasıyla bekleyen anne varken kıvrak vücut çalımlarıyla asansöre binip içeriyi doldurursan her tür küfrü de yerain ayıbın kralını da yaparsın. asansörlere önceliklilerin daha açık yazılması gerekir bence, figürleri anlamıyo bazı andavallar.

    empati yapın!
  • bunlardan biride benimdir. inanılmaz derecede yükseklik korkum olmasından dolayı yürüyen merdivenler işkence dir benim için.
  • çocuğum olana kadar fark etmediğim tiplerdi nitekim yürüyen merdiven gibi bir fasilite varken bugüne kadar avm'de asansör olduğundan bile haberdar değilim desem yeridir.

    herkes binsin tabi ki asansöre ama bir öncelik tanıma, ne bileyim bir nezaket olsa keşke. bebek arabası sürüyorum, elim kolum dolu ve o pusetle başka bir yöntem kullanarak inme-çıkma şansım yok. ama bronzan pudralı, kocaman çantalı genç kız ve hanzo sevgilisi salvolar yaparak, iterek kakarak geçiyor önüme; yorulduklarından değil zira bir üst katta ben bebek odasında işimi halledip çıktığımda mağaza mağaza gezmeye devam ettiklerini görüyorum.

    benim oğlan yakında büyür, ben yine unuturum asansörün yerini ama annelik-babalık şahane bir duygu; siz de anne baba olun, pusetle ve alışveriş torbalarıyla asansör bekleyin ve aynı sizin gibi pırıl pırıl gençler çıksın karşınıza işallah.
  • avm'de asansöre binen ama mazereti olmayan tiplerin bildikleri bir şey vardır ki her türlü yapı için asansör trafik hesapları o yapıya giren tüm insanlar üzerinden hesaplanır ki bu da özürlü, hamile, genç ve yaşlı herkesi kapsar. avm'de asansöre binen ama mazereti olmayan tiplerin de sinir olduğu tipler, bir şeyden haberi olmadan atıp tutan tiplerdir.
  • avm'ye gezmek için değil, bir işini halletmek için gelmiş kişi olabilir bu. bir mağazaya uğrayıp işini bitirip bir an önce o hengameden kendini dışarı atmak için asansörlere yönelmiştir. 'tüm avm'yi dolaşsın giren belki bişey alası gelir' cin fikriyle her katta ayrı bir yere yerleştirilen kağlumbağa hızındaki merdivenlerden (bkz: optimum) nefret ediyordur.
  • sadece asansöre binerken değil, insanlara, yaşayan herşeye saygı göstermeyi öğrenirsek, bunların hiçbiri olmayacak umarım. elbette herkes asansöre binsin ama sırayla binsin. gerektiğinde sırasını başkalarına verebilsin.
    küçük bir hikaye ;
    bi keresinde yemekhane de tabildot sırasında bekliyordum. hamile bir kadın gelip öne geçmek için sıradan izin aldı. doğal olarak herkes saygı gösterdi ve sırasını verdi.
    aynı kadını birkaç gün sonra akşam oturmaya gittiğimiz bir cafede 2-3 masa ileride otururken gördüm. görmemde sakınca yoktu ancak arkadaşının sigarasından birkaç kez sigara içerken fark ettim. o an karnındaki çocuğuna böyle saygı duymayan birine ben niye saygı duyayım diye düşüdüm. öfkemden gidip bağırıp çağırmak istedim. yapmadım tabiki. bir kez daha insanlara olan sevgim, güvenim, saygım darbe almıştı. ama yine olsa o yemek kuyruğunda sıramı veririm, yine olsa asansöre benim yerime binmesine izin veririm. çünkü insanları ne yaptıkları ya da ne oldukları önemli değil. herkesi herşeyi değiştiremezsiniz. önemli olan sizin ne yaptığınız, sizin neleri doğru yaptığınızdır.
  • avm'lerde yürüyen merdivenlere bebek arabası ile binmek güvenlik açısından yasaktır. ki bir kere de kendim yürüyen merdivenden indirilen bebek arabasından uçan bir çocuk (her ne kadar anne babasının suçu olduğunu düşünsem de) gördüm. güvenlik açısından yasak olmasa bile hiç denediniz mi bilmiyorum bebek arabasını yürüyen merdivenden çıkartmak tek başına oldukça zordur. yani avm'de yürüyen merdiven yerine asansör kullanmak elzemdir.
    benim de 3 yaşında bir oğlum var, doğduktan sonra yaklaşık 2 sene boyunca asansör kullanmamız gerekti. çocuk doğduktan sonra bu tipler benim de dikkatimi çekmeye başladı. muhtemelen belirli bir katta işleri varsa direk o kata merdivenle çıkmak yerine asansör tercih ediyorlar. avm'lerin merdiven politikası ise belli, illa direk yukarı çıkmayalım da mümkün olduğu kadar mağaza görelim diye labirent gibi yapıyorlar yürüyen merdivenleri. yani 2 kat yukarı çıkmak için yürüyen merdiven kullanmak da bazen bir işkence olabiliyor.
    yani anlıyorum asansöre binmek isteyenleri, üşeniyorlardır falan filan. ancak asansör trafiği çok yoğun olan avm'lerde asansör beklemeye neden üşenmiyorlar onu anlamıyorum. asansörlerin önünde bir sürü kuyruk filan oluyor, o kuyruğa girmeye de üşenmiyorlar.
hesabın var mı? giriş yap