• haber

    recep ivedik 5 bileti sırasında bekleyenler arasında kavga çıkması olayıdır.
    nedense topluluğun zevk aldığı şeyler düşünülünce hiç şaşırtmamıştır.
  • adamlar hepimiz recep ivediğiz demiş. ülkemin insanı işte.
  • bunlar geçenlerde ankara'ya gelip carmen operası için bilet izdihamı yaratmışlardı. çok san'atperver bir topluluk...
  • içeride sıra kavgası çıkmış, olayı görmeyenlerin ise bombadan şüphelenip ayılıp bayıldığı, dışarıda kendini çimlere, kaldırımlara attığı
    olay.
    bu ülkede ciddi şekilde duyguların dışa vurumunda abartı var.
  • izleyenin iq'sunu düşüren kavga.
    videoyu da nokia 3210 ile çekmişler.
  • olay esnasında belirtilen avm'ye girmek üzere olan biri olarak gözlemlerimi aktaracağım hede. olay maltepe'de bir avm'de yaşandı. büyük kargaşa doğuran bir olay oldu. avm'nin güney kapısında girmek üzereyken yüzlerce kişi büyük bir bağırtı ve kontrolsüz bir panikle kendini dışarı atmaya başladı. istisnasız her bağıran bomba olduğunu sayıklıyordu. haliyle panik çok büyüktü. en kötüsü bu olağan üstü durumu yöneten kimsenin olmamasıydı. dışarıda insanlar bombayı gördüklerini, patlama olduğunu dahi iddia ediyorlardı.bu kargaşa dolayısıyla çocuklar ve yaşlılar ezilme tehlikesi geçirdi ve büyük panik dalga dalga yayıldı. herkes dışarıda toplandı. polisler kısa sürede olay yerine geldi. hatta bir süre sonra zabıta ekipleri dahi oradaydı.

    daha sonra akil birkaç kişiden dinlediğime göre olay şu şekilde gelişmiş. avm'de sinama bileti sırasında sivil kıyafetli polis olduğu iddia edilen bir kişi ile birkaç genç arasında önce tartışma sonra fiziki müdahaleli kavga çıkmış. polis beylik tabancasını çıkartıp bir süre sonra havaya ateş etmiş* daha sonra orada şahit olan insanlardan canlı bomba sesleri yükselmiş ve kaçışmalarla tüm avm'ye dalga dalga yayılmış. avm genelinde tek ses. bomba ve teröristler oldu. yine içerden olaya tanık olanlara göre güvenlik görevlileri olaya müdahale etmemiş*. dolayısıyla bütün bölgeye de yayılan ve saatlerce devam eden bir panik oluştu. kaçışmalar sırasında 3 kişinin yaralandığını duydum*. daha kötüsünü yaşayabileceğimiz panik dün orada mevcuttu.

    kriz yönetimi eğitimi, böyle kamuya açık mekanlarda görevli personele yasal zorunluluk olarak verilmeli. personelin yeterliliği sağlanmalı. avm'ler yatırımcılar için ciddi bir kar noktası. fakat dün gördük ki, çok basit bir olayda bile panik yönetimi sağlanamıyor. personel gerekli donanım ve yeterlilikte değiller.
  • sanat toplum içindir kardeşim tabiki de kavga edecekler
  • recep ivedik 6 için malzeme vermişlerdir.
hesabın var mı? giriş yap