• 90’lar boyunca gerek haber bültenlerinde gerek tartışma programlarında her hafta haberi yapılan ‘avrupa birliği kuralları gereği kokoreç yasaklanacak’ geyiği çok tartışılmıştı. sokak röportajları yapılıp vatandaşa ‘kokoreç mi avrupa birliği mi?’ soruları soruluyor.,kokoreççilerin isyanı tüm ülkede dalga dalga yayılıyordu. liseliler bilmez, koca ülkenin en önemli konusuydu.

    neyse efendim, ayıptır söylemesi dünden beri bir gezi için madrid’de bulunuyorum ve akşam bir şeyler atıştırmak için bir büfeye gittiğimizde ne göreyim! çubuğa sarılmış kuzu bağırsağı. ‘bildiğin kokoreç lan bu!’ diye bağırıverdim kendimi tutamayıp. küçük küçük dilinmiş domatesi biberi ve acısı eksikti bir tek!

    kısa bir süreliğine nedenini bilmediğim bir düşünce rüzgarına kapıldım ve a takımı programında savaş ay’ın mikrofonuna ağlayan kokoreççiler geldi aklıma. hüzünlendim. bu nasıl bir iki yüzlülüktü. bu nasıl bir çifte standarttı. koca on yılımız bir saçmalığı tartışarak geçmişken bu ispanyolların torpili nereden geliyordu da ellerini kollarını sallayarak ab’nin göbeğinde acısız kokoreç yiyorlardı.

    madrid’e yolu düşüp de denemek isteyenler için ispanyolca adı: (bkz: zarajo)
hesabın var mı? giriş yap