• türklere hala verilmeyen geçiş serbestisidir. onaltı aralıktan sonra imzalanacak protokolden sonra netlik kazanacaktır.
  • mevcut yonetmelik varken norveç'te türk uçaklarının köpeklerle aranması gibi rezaletler mevcutken acaba vize muafiyeti gelirse bize ne yaparlar diye dusundurmektedir.
  • iki üc sene icinde tamamen kaldirilacak olan muafiyettir.
  • - 2000 yili basinda türkiye ab'ye resmen aday oldu.
    - 2002 yilinda akp iktidara geldi.
    - 2005 yilinda da ab ile müzakereler resmen basladi.

    yani türkiye'nin adaylik sürecinin 11 yilinda, müzakere sürecinin ise 8 yilinda akp tek basina iktidar.

    bu süreden cok daha kisa süreler icinde diger aday ülkeler patir patir vize muafiyetine hatta üyelige gecerken, canim türkiyem
    - üyeligin lafini bile etmiyorum,
    - vize muafiyetinden vazgectim
    - vize kolayligini biraktim,
    - artan vize ücreti, artan belge istekleri ve ucaklarinin köpeklerle aranmasi ile bogusuyor.

    eger akp 11 senede türkiye'yi ab'ye tam üye olarak sokmus olsa bunu normal karsilamak gerekirken, ala ala "belirli meslek gruplarina kiytirik bir vize kolayligini" basari gibi gösterip bunu oya cevirirse, o zmaan ne halin varsa gör canim türkiyem.
  • artık kesinlikle verilmesi gereken muafiyettir. bir avrupaya gitmek için herkesle yüzgöz olmak zorunda kalmak çok can sıkıcı. yok patrondan referans mektubu, sgk işe giriş bildirgesi, sgk hizmet dökümü gibi saçma sapan evraklar. o evrakları hazırlarken bile bir sürü insana laf anlatmak zorunda kalıyorsunuz. yeşil pasaportu cebine koyup istediği ülkeye giden ensesi kalın adamlar tabiki halkı anlamazlar.
  • avrupa birliğinde vizesiz gezinebilmeye olanak sağlayacaktır.

    köpekler ile aranmanın ab ile ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum. zira norveç bir avrupa birliği ülkesi değildir. hatta kendileri ab' ye girmek istememektedir.
  • bugün atılacak tarihi imza ile resmiyete kavuşacak serbestidir.
  • bugünkü sözde tarihi imza ile bu muafiyeti kazanacağımız kuyruklu bir yalandır;

    (bkz: #38881188)

    aynı "türbanlı bacımın üstüne işediler" sözündeki gibi, insanların gözünün içine baka baka yalan söylüuorlar, hatırladın mı?
  • kimsenin kimseye karşılıksız bir şey vermediği bu dünyada bumuafiyetin de bir karşılığı olacaktır. gâvur tamam geç ama bu anlaşmanın imzalanması icin senin de ulken üstünden avrupa'ya gelen kacak göçmenleri geri alacağına dair anlaşma imzalaman gerekiyor diyor. başka bir deyişle bana gelen bütün kaçakları sana göndereceğim ve senin ulken kacak cennetine dönüşecek diyor. zaten suriyelilerden aliskinsiniz bakiverin ne olacak diyor. sana bu isin astarı yüzünden pahalıya gelecek diyor. fayda maliyet acısından düşünüldüğünde gereksiz bir durum.

    hülâsası bu pantolonun üstünden görünen kısmı, bir de altı var ki şahane!!
  • eğer dedikodular doğru ise vize muafiyeti değil uzun süreli vize gelecektir. en kısa süreli vize 1 yıl olacak vs. ayrıca türkiye tek taraflı olarak mülteci geri iade yasasını da kabul ediyor. seçim yatırımı yapalım derken göz çıkarmak bu olsa gerek.
hesabın var mı? giriş yap