• bir donemki tesadufi ba$arilar sonucu galatasaray'in soylenme $ekli. artik devran donmu$tur.
    (bkz: avrupa fatihiymi$ galatasaray) (bkz: 6alatasaray)
    (bkz: avrupa fatihi)
  • galatasaray'ın avrupa'da en çok zafer kazanan türk takımı olmasından dolayı hakettiği sıfat.

    ha, bunlara tesadüf diyen, hiç bir avrupa başarısı olmayan diğer takım taraftarlarına da, aslen tesadüfü göstermek isterim. mesela insanlar arasına karışan kimi öküzlere, tesadüf denilebilir, halen devam edebilmelerine, cümle kurmaya çalışmalarına tesadüf denilebilir. biri onları tesadüfen insana benzetmiştir de ondan dolayı tesadüf kelimesi sarfedilir.
  • en buyuk basari kriterleri galatasarayi "tesadufi" bir sekilde yenmek ve futbol sohbetleri "ehi ehi bizde sizi hep yeniyoz" seklindeki salyalı muhabbet disinda kalan futbolu gercekten sevenlerin haklı olarak uygun gordugu unvan.
  • artık,avrupa'da kazandığı maçlardan sonra sokaklara insanların dökülmemesi, korna sesi bile duyulmaması gerçeği ile taraflı tarafsız herkesin kabul etmesi gereken durum.ya kabul et ya terket.
  • geçirdiği en kötü sezonunda bile sıfır puan alıp bizleri kepaze durumuna dü$ürmeyen takımımız galatasaraya, bir yillik ba$arilarla değil yaklasik 20 yillik bir istikrar sonucu layık görülen sıfat.bu sıfatı lekelemeye çalı$anlar sıfır puan alan takımları incelesinler.fazla geriye gitmeye gerek yok zaten.sayıları da oldukça az bunların.
  • galatasaray futbol kulübünün en az 20 senedir taşıdığı sıfat. 2000 senesinden sonra bu sıfat artık "dünya fatihi galatasaray" olarak dğişmelidir. çünkü geçen sene gittiğim italya, ispanya, fransa ve hatta brezilya gibi futbolda dünya devi ülkelerde sokaktaki insanların galatasaray onbirini hatta soyadlarıyla beraber sayabildiklerini bizzat gördüm. ancak türkiye'de bu nitelikte başka takım olmaması üzücüdür. yukarıdaki ülkelerin herhangi birinde başka takımlarımızın adını telaffuz ettiğimizde bir tepki alamamak hoş değildir.
    misal:

    - ....and also we have fenerbahce
    - f..fff...fenss...
    - fenerbahce
    - fenesssibhcccc...
    - ok sir, nevermind
    - hey, what's that? a kind of turkish kebab?
  • geçmi$te kalan ho$ bir sada...
  • tek sezonda elde edilmediği gibi tek sezonda da geçmiş olmayacak tanımlama.
  • galatasarayın yıllarca planlı programlı bir biçimde çalışıp kendini* aşmak suretiyle sonuna kadar hakederek elde ettiği nitelemedir. başarı dolu yıllar boyunca hırs yapan rakip taraftarların ilk düşüşte bu sloganı kendi lehlerine çevirmeye çalışması doğaldır.buna karşı yapılacak en güzel hareket gülüp geçmek olur.
  • ulkemizde uc buyukler olarak adlandirilan takimlar arasinda avrupa'da duzenli sayilabilecek basarilara ve duzensiz olsa da buyuk basarilara imza atan tek kulubun galatasaray olmasi sebebiyle gaz medyamizin verdigi isimdir. sembolik bir anlatimdir ancak yine ottan boktan iskillenmeye meyilli yurdum cocuksu bunyeleri " hop neyi fethettiniz, once kendi liginizi halledin, adam olun, akili olun, ben daha uzaga iserim" tarzi ipe sapa gelmez nidalar sergilemektedir. yaziktir. koskoca 2 kupaya da bok atilmaz. kim kazanirsa kazansin.**
hesabın var mı? giriş yap