• zizek'in dediği gibi bir tür "ya sev, ya terket" alternatifi barındıran tutum
  • az bile yapıyorlar
  • aslında dozunda bir ırkçılıktır bu, pragmatiktir.eğer kalifiye bir insansanız, başarılıysanız nereli olduğunuzun bir önemi yoktur, ancak boş beleş bir insansanız o zaman sadece sizin hakkınızda kötü düşünmekle kalmaz, bütün bir ırka keserler sizin başarısızlığınızın faturasını.ortaya bir şey koyabiliyorsanız ne ala, yoksa barbar ve kültürsüz olursunuz bir avrupalı gözünde, mesele asimilasyon filan da değil ayrıca o başka başlığın konusu.
  • ırkçılık değil de dışarıdan gelenlere karşı olumsuz tutum diyelim çünkü avrupa’da (özellikle almanya’da ve hollanda’da) bu ülkelerinde üniversitelerinde okuyan avrupa birliği vatandaşlığı olanlardan çok göçmenler var ve hepsi orada kalmak istiyor e tabi hâl böyle olunca artık ayrımcılık yapmak zorunda kalıyorlar çünkü mantık olarak düşünürsek (o kişiler eğitimli olsa bile) hepsine birden iş veremezler eğer iş verirlerse avrupa birliği vatandaşlığı olanlar azınlık durumunda olacak (zaten öğrenci sayısı olarak azınlık durumundalar) zaten avrupa’ya akın eden o kadar çok eğitimli göçmen var ki (türkiye’deki suriyelilerden daha fazla) ve tabi çoğu o ülkeye uyum sağlayamıyor o yüzden hâliyle ayrımcılık yapıyorlar ...
  • ırkçılıktır. ırkçılık zaman ve mekandan bağımsızdır. avrupası amerikası eskisi yenisi olmaz. radikal islamcılık avrupa dışlaması yüzünden değil islamın içinde yer alan ve ırkçılığın bir türü olan ümmetçilik, mezhepçilik yüzünden yükselişe geçmiştir. avrupa kıtasında zaten 25 milyon 800 bin müslüman yaşıyor ki bunların çoğu orta doğu ve afrika kökenli.
    edit : en son şeriat yüzünden kaçtıkları londra'da şeriat istiyorlardı. kanser gibiler.
  • yoktur.
    boş yapmayın.
    onlarda ırkçılık varsa burdaki başka bir şeydir.
  • birakin ya irkcilikmis, avrupadaki araplarin , siyahlarin turklerin yaptiklarini gelip turkiyede yapsalar soykirim olur. suriyeliler kafasini kaldirsa adamlari linc ediyorsunuz . parisdeki araplarin yaptigini suriyeliler istanbulda yapabilir mi, adamlarin bebelerini bile oldurursunuz.
  • radikal islamcıların güçlenmesinin sebeplerinden biri de bu degildir. avrupda'da irkciligin artmasinin sebeplerinden biri de radikal islamcilardir.
  • özellikle fransa’nın bazı yerlerinde bolca hissedebileceğiniz bir durumdur. eyfel kulesinden uzaklaştıkça su üstüne çıkmaktadır.

    ingilizce bilmelerine rağmen konuşmazlar. seni zor durumda bırakırlar.
  • ortadoğudaki ırkçılardan genelde farklıdır. beğenmedikleri tiplere tip tip bakarlar veya yüzüne gülüp arkandan konuşurlar. daha da önemlisi beyaz yakalı işlere kendi milletinden olanlara öncelik verirler. tabi sadece bu da değil , mesela bir alman, bir fransız bir şey satın alırken ülkesinin ürettiği mala öncelik tanır. sadece kaliteli olduğu için değil vatanseverlik duygusunu da katar. hele ki bazıları senle arkadaş bile olsa sana kendi milletinden olduğu gibi güvenmez. herzaman onun için ötekisin . bu davranış biçimi senin hangi kıtadan geldiğine göre değişir. nekadar doğulu,afrikalı bir tipsen ırkçılığı bir o kadar hissedersin.avrupada ki ırkçılar genelde polis,asker mesleğini icra ederler. bir avrupa ırkçısı gayet sizinle kibar konuşabilir veya arada sadece laf sokar. bir memur işinizi yapmamak için binbirdereden su getirir. bu tip ırkçılığı anlamayanlar avrupa da ırkçılık yok zannedebilir. tahminim şu ki türkiye de adam kayırma , mobing , kaba davranışlar ve türkiyedeki ırkçıların cahilce konuşması ve sağcılıkla bütünleşmiş olmaları avrupada ki ırkçılığı hafif derecede görmelerine sebeb olabilir.
hesabın var mı? giriş yap