• ayvalık merkezinde ve sarımsaklıda sonradan çoğalan tüm tostçuların atası. yaklaşık on yıl yazları beslenmemi sağlayan hala var mı bilemedigim, arabanın içindeki hülya avsar posterleri ile gülümseten tostçu. geceleri önünde sıra beklemenin keyfini özlemişim. şeytan sofrasına çıkıp gündoğumunu izlemeden önceki son mekan.
  • taipan büfeden sonra en iyi tostun yenebileceği mekan.ama artık taipan bozdu yani şuan itibariyle büfelerin kralı.
  • olay tost'tan sonra ayvalıkta tarihi değer taşıyan bir diğer tostçudur (olay tost ali abi emekli oldu). 80li yıllardaki sahibi, minicik bir arabada tost yaparken arabaya asılmış rambo resmini görmek isteyen küçük çocuğa, yukarı kaldırıp baktırmak suretiyle yardımcı olacak kadar da kıyakçı biriydi.
  • gülben büfeyle isimden öte rekabet etmeyen ortamdır. keza avşar büfe tektir, muhteşemdir, rüyalara girer. gece 4 te sarımsaklıdan ayvalık a gidpi yenilesidir.
  • yanında 7836346 tane daha tostçu olmasına rağmen gözümü kırpmadan gidip, aslanlar gibi tostumu yediğim büfe.
    ayvalık tostunu daha güzel yapabilen biri yok, ben dahil.
  • tostları deniziçi cafeninkilerin yanına yaklaşamayan büfe.
  • ayvalık'a gidip tost yemek için bu mekanı seçerseniz aklınızda bulunsun tosta sosis falan koydurmayın. zaten ayvalık tostunda sosis mosis olmaz o moda da nerden çıktı anlamıyorum ama yine de güzel olur diye düşünüp koydurmayın. çünkü ağzına kadar sosis koyar bunlar ve öyle sosisleri var ki ısı yalıtımlı resmen. soğumuyor arkadaş. üfleye püfleye yersin ağzına lokmayı attığın an içecekten bir yudum alırsın tostun tadını almazsın alttan sular akar öf pöf deyip atarsın tostu.
  • geçen hafta hazır ayvalık'tayken uğrayalım dediğimiz ve gittiğimize pişman olduğumuz mekan.

    daha önce buranın meşhur ayvalık tostunu çok beğendiğimizden arkadaşlarımızı da götürdük. gittiğimiz arkadaşlardan biri kedi-köpekten çok korkuyor, etrafta bir sürü yavru kedi olmasından ve bu kedilerin hoplayıp zıplayıp yemek istemelerinden ürktüğü için masada eşiyle yer değiştirdi, bu şekilde kendini kedilerden izole ederek rahat rahat yemeğine baktı, buraya kadar her şey normal. durumdan vazife çıkartan büfenin sahibi ya da garsonu ( orta yaşlı, karadenizli bir bey) önce geldi kedilerin tam tepelerine su boca etti. rahatsız olmadığımızı, arkadaşın yerini değiştirdiğini ve sorunun çözüldüğünü belirterek bu şekilde davranmamasını rica ettik. söylenerek gitti ve 10 dakika kadar sonra minicik bir yavru kedi geldi, masamızın yan tarafındaki duvara yattı, kendini sevdirmeye çalıştı. servis yapan bey işte burada kayışı kopardı. elindeki melamin tabağı hayvanın tepesine güm diye indirdi. ne yapıyorsun, rahatsız değildik falan diye kavgaya tutuştuysak da bu beye laf anlatabilmek pek mümkün olmadı. zira hemen hesabı ödeyip kalkalım diye uğraşırken hala "siz gittikten sonra canını alıcam ben onun" şeklinde canice yorumlar yapıyordu.

    kısacası tostu güzelmiş, değilmiş artık önemi kalmadı. dünyanın en güzel tostunu da yapsa böyle vicdansız ve anlayışsız insanların kursaklarından benim param geçmesin mümkünse. yemek mi yedim, sinir küpü mü oldum belli değil! kimseye gidin/gitmeyin diyemem, ama gideceğiniz zaman bu olay aklınızda olsun...
  • ayvalıkta bulunan hayatımda en güzel ayvalık tostunu yediğim büfe sahibide (bkz: hülya avşar)a olan hayrnlığıyla tanınır
  • yanılmıyorsam 80'li yılların sonunda açılan büfe. 88-89 olabilir...
    ilk sahibi murat abiydi. ilk büfe de 06 ankara denen kordonboyundaki kafeteryanın karşısındaydı. şu anki mekandan sarımsaklı tarafına doğru 100 metre aşağıda zeytinyağ fabrikasına doğru sırtını yaslamış, denize bakan bir büfe...

    o yıllar hülya avşar'ın hülya avşar olduğu yıllar. murat abi de şahane bir fikirle büfenin adını avşar büfe koyuyor. ve büfenin içini hülya avşar'ın posterleriyle donatıyor. becerikli, halden anlayan, öğrenci dostu ve eli lezzetli bir abimiz olarak hepimizi büfeye abone ediyor. bir süre sonra yavaş yavaş başka büfeler de açılınca belediye bunları şu anki tostçular sokağı denilen yere taşıyor. murat abinin avşar büfesi bu işin öncüsü olduğu için de en ön sıradaki denize bakan büfe, avşar büfeye tahsis ediliyor.

    ben 90'lı yılların başında ayrıldım ayvalık'tan. murat abi büfeyi bir zaman sonra devretti zaten. ama ben ayrılmadan önce mi sonra mı hatırlayamıyorum şu an.
    murat abi devrettikten sonra yediğim tost aynı tost değil maalesef. diğer büfelerde de yedim, hiçbiri aynı değil...

    fakat şunu söylemeliyim ki harbiden ticaret olmuş bu iş. daha evvelsi yaz 8 liraya yedik tostu. bir zaman öğrenci halimizle orta direk olmamıza rağmen satın almakta azcık zorlandığımız tost, şu halimizle bize pahalı geldi.
hesabın var mı? giriş yap