• (bkz: adam haklı beyler)

    dünden beri aynı şeyi düşünüyorum. avukat'ın bedava reklamı yapılıyor.
  • (bkz: sabire sen misin)

    işbu başlığıñ da bu sansüre dahil olup olmadığını merak éttiğim istek. ancak bunu yaparak bu olayı daha da artırırsıñız, (bkz: streisand etkisi).

    ekleme:
    (bkz: #66909718)
  • çok yerinde bir tespit ve istektir.
  • çözüm burada avukatı sansürlemek değil, çözüm bu mekanizmanıñ kanunen düzeltilmesidir.

    kanun, avukat hakkında konuşulmasını yasaklamıyor, reklamı yasaklıyor. örneğin avukatlarıñ adları o zaman haberlerde de geçmeli mi geçmemeli mi? örneğin belli bir şeylere konu olmuş akademisyen avukatlar kendilerini gazetelerde gösterterek bu sayede daha çok öñe çıkabiliyorlar, bu kişiler bu yasadan fiilen muaf oluyorlar, o zaman adil bir durum oldu mu sizce? veya twitter'da avukatıñ paylaşım yapması reklam mıdır değil midir?

    benim açımdan avukatıñ reklamınıñ yasak olması ilkesel*** açıdan doğru değildir. avukatlar niye rekabet etmesinler, biri baña söyleyebilir mi? kazandığı davalardan niye söz édemesinler? veya kötü avukat için niye karşı reklam olamasın?

    hadi bunları geçelim.

    bu durum, gérçekten bir avukat hakkında kötü bir şey, bir haber olduğu zaman avukatıñ bunu örtme hakkını sağlamaz mı? nitekim bu sözü édilen avukat da tam olarak bunu yapıyor, kendi kişisel durumundan dolayı bu başlıkları mahkeme kararıyla kapattırıyor, ne yani yoksa reklam yaptığını mı sanıyorsuñuz? buradaki başlıkları okuyan hangimiz bu avukata gider ki? ayrıca avukatla alakalı olmayan ancak tesadüfen ilgili bir entriniñ bulunduğu başlıkta duran entrileriñ silinmesi ne olacak?*

    ortada bir tutarsızlık var, herkes farkında ancak çözümü başka yérde (sansürde) aramayalım.
  • sonunda ekşi sözlükte aklı selim hareketler. çok şükür. kadın sırf başlığı coşsun diye entry sildiriyor, yığınla gerizekalı da "işsiz avukat, başka işin gücün yok mu, sen sildirdikçe biz yazacağız yıldıramayacaksın" vs vs diye atlıyor. ben olsam yemin ederim elimde sigaram götümle güle güle okurdum, o da öyle yapıyordur kesin.

    mesleğim kendisiyle uzaktan yakından alakalı değil, o yüzden sikimde bile değil, ancak bir avukat olsam düşerdim bu işin peşine. sonunda doğru bakış açısı gelmiş. tebrik ederim.
  • artık isim vermeden avukat deyince bile sadece onun ismi akla geliyor o kadar reklam yaptı. ossuruktan teyyare de olsa reklam reklamdır.
  • kanzuk'tan bahsedildiğini sandığım başlık.*
  • duyar deseen tam duyar değil, kontra yapıp puan toplama girişimi desen vasatî 40 çöp, kıskançlık desen yazan avukat mı belli değil zaten, öyle bir değişik entry olmuş.

    değişik dediğim öyle iyi falan sanmayın adam resmen yönetici kınıyor, otosansür istiyor falan... öyle bir kafa :)
hesabın var mı? giriş yap