• istanbul barosu’nda avukat hakları grubunun düzenlediği etkinlikte yaşanan rezalettir. öncelikle rezalete konu etkinliğin linki şurada: https://youtu.be/tvahtj4r0qm

    şimdi konuyu izah edeyim. videoda görüleceği üzere, konuşmacı olan ibrahim hakan metin takdim edilirken özgeçmişi okunuyor. bu zatın özgeçmişi kendisinin kişisel sitesinde de mevcut. http://ibrahimhakanmetin.com/hakkimda.html

    bu özgeçmişi aynen aşağıya koyuyorum:

    --- alıntı ---

    ph.d. ibrahim hakan metin | avukat & klinik psikolog
    1996 yılında, ankara üniversitesi hukuk fakültesi'nden mezun oldum.

    2015 yılında, süleyman demirel üniversitesi liderlik kariyer ve eğitim araştırma uygulama merkezi'nde;

    *aile danışmanlığı,

    *aile ve yaşam koçluğu,

    *çocuk objektif testler,

    *öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı,

    *cinsel terapi,

    *eğiticinin eğitimi,

    *minnesota çok yönlü kişilik envanteri,

    *imago çift terapisi (anadolu aile danışmanları derneği) eğitimlerimi,

    2016 yılında, adana bilim ve teknoloji üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü yönetim bilişim sistemleri abd'da yönetim ve organizasyon yüksek lisans eğitimimi,

    2016 yılında, brussels capıtal university'de "klinik psikoloji" yüksek lisans eğitimimi,

    2019 yılında, brussels capıtal university'de "endüstri ve örgüt psikolojisi" doktora/phd eğitimimi tamamladım.

    halihazırda da, istanbul üniversitesi a.ö.f sosyoloji bölümü öğrencisi olarak eğitim hayatıma devam etmekteyim.

    "hukuk" ve "psikoloji" alanında çalışmalarıma kurucusu olduğum "elit hukuk bürosu" ve "yaşam psikoterapi enstitü" de devam etmekte, uzmanlık alanlarımda kamu ve özel sektör kuruluşlarında eğitim ve seminerler vermekteyim.
    --- alıntı ---

    kendisinin hem avukat hem de klinik psikolog olduğu söylendi. şimdi dakika bir, gol bir. bilindiği üzere avukatlıkla birleşebilen işler ve avukat unvanıyla birlikte kullanılabilen unvanlar sınırlıdır. dileyen avukatlık kanunu’nun 11. ve 12. maddelerine bakabilir. https://www.mevzuat.gov.tr/…vzuatmetin/1.5.1136.pdf ve bu kişi kendi internet sitesinde yazdığına göre sadece klinik psikolog unvanını kullanmamakta, aynı zamanda bunu aktif bir iş olarak yürüterek para kazanmaktadır.

    öte yandan beni asıl kuşkulandıran şey bu kişinin psikoloji lisansının olmaması oldu. 1996 yılında hukuk diplomasını alan beyefendi aradan 20 yıl geçtikten sonra süleyman demirel üniversitesi’nin “liderlik, kariyer ve eğitim araştırma uygulama merkezi”nde birtakım eğitimler almış. yüksek lisansı klinik psikoloji alanında olsa bile lisansı psikoloji olmayan birisi klinik psikolog unvanını kullanamaz. neyse, geçiyorum. sonra bu beyefendinin yüksek lisans ve doktorasını yaptığı söylenen üniversiteye bakayım dedim. hakkında bakın ınstela’da neler yazılmış: https://tr.instela.com/…-capital-university--323809

    bu sözde üniversitenin sitesi de şu: http://www.bcuni.eu/iletisim.php daha edu uzantısı bile yok, yök denkliği yok, hocası yok, binası yok, adında brüksel geçiyor ama brüksel’le alakası yok. hatta sitesinin felemenkçe, almanca, fransızca seçenekleri bile yok!

    imdi, koskoca istanbul barosu, yasak olduğu halde ve psikoloji lisansı olmadığı halde ve sadece internet sitesinden ibaret bir “üniversite”den yök denkliği, akreditasyonu olmayan ne olduğu belirsiz birtakım phd, klinik psikolog vb. gibi unvanları avukat unvanının yanında kullanan birine konferans verdiriyor. halbuki o baro’nun görevi böylesi usulsüzlükleri önlemek değil mi? hadi baro’nun gözünden kaçabilir. peki etkinliği düzenleyen avukat hakları grubu, bu yanlışlığın gereğini yapacak mı?

    edit: gugıllayınca çıkan bilgilere göre söz konusu "avukat klinik psikolog" adana barosu mensubuymuş ve adana barosu'nda da stajyer avukatlara birtakım "eğitim"ler vermiş. buradan adana barosu'na ihbarımdır. avukatlar akademik unvan kullanabilirler (gerçekten o unvana sahip olmaları kaydıyla) ama klinik psikolog akademik bir unvan değildir. bu avukatın kullandığı unvanlar ve yasak olmasına rağmen avukatlığın yanında aynı anda klinik psikolog olarak para kazanmasıyla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını umuyorum.

    edit 2: arkadaşlar, deniliyor ki klinik psikoloji yüksek lisans + klinik psikoloji doktora yapmak şartıyla kişi klinik psikolog unvanını kullanabilir. bununla ilgili şurada cevap verdim: (bkz: #97568279) özet geçecek olursam kişi bu şartı da taşımıyor. diplomalarının da sahih olmamasını, yök denkliği olmamasını geçtim, özgeçmişine göre kişinin yalnızca yüksek lisansı klinik psikoloji alanında. doktorası ise klinik psikoloji değil, endüstri ve örgüt psikolojisi alanındadır.

    edit 3: detone simitci uyardı: söz konusu durum 1219 sayılı tababet ve şuabatı san'atlarının tarzı icrasına dair kanun’a da aykırı diye. ek 13. maddeye göre klinik psikologlar da bu kanun kapsamında.
  • ibrahim hakan metin isimli avukat soytarının önde gideni olduğu gibi bir de şarlatanmış anlaşılan
  • baroya ihbarda bulunarak çözülemeyecek rezalettir. bizde işi ehline vermezler. ama yine de peşi bırakılmamalıdır.
  • son yılların en doyurucu rezaleti ve en dikkat çekici dedektiflik başarısı.

    yazara 10 üzerinden 10
  • bahse konu etkinlik istanbul barosu tarafından değil, avukatlar tarafından kurulmuş olan avukat hakları grubu adında açıkçası pek sevmediğim, çoğunlukla mesleğe yakışmayan şovmen ve işbilmez avukatların barındığı bir grup tarafından organize edilmiştir.

    istanbul barosu bu etkinliğe yalnızca yer tahsisi sağlamıştır.

    ilk paragrafta da belirttiğim üzere şovmen ve işbilmez avukatlarca kurulan bir grup tarafından düzenlenen bu etkinliğin böyle bir rezalet hareket yapması ise malesef onlardan beklenebilir bir şey.
  • üzerinde durulması gereken rezalet.
  • rezalet gibi rezalettir. bir avukat nasıl olur da avukatlıkla uyuşmayan başka bir iş yapabilir? hadi diyelim yaptı hem de diploması olmadan yaptı. peki bu adama dur diyecek kurumun dur demek yerine adamı parlatıp kürsüye çıkarması nasıl açıklanabilir ?
  • klinik psikolog ünvanını psikoloji lisansı mezunlarının yanında psikolojik danışma ve rehberlik mezunlarının da alabildiğini belirtelim. tabi klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapabilmeleri lazım.
    tanım: 10 üzerinden 10 puanlık rezalettir
  • başlık sahibi klinik psikolog olmak için psikoloji lisans bitirmek zorunluluğundan bahsetse de yanlış bilgisi var:
    klinik psikoloji yüksek lisansı yapabilmek için dört temel koşul vardır:

    1-psikoloji lisans mezunu olup bu lisansın üzerine bir klinik psikoloji programında yüksek lisans yapmak

    2-psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunu olup bir klinik psikoloji programında yüksek lisans yapmak

    3-herhangi bir alan dışı lisans bölümünden mezun olup, psikoloji yüksek lisansı ve klinik psikoloji doktora programlarının her ikisini de bitirmek

    4- herhangi bir alan dışı lisans bölümünden mezun olup klinik psikoloji yüksek lisansı ve klinik psikoloji doktora programlarının her ikisini de bitirmek

    adı geçen avukat en az hukuk lisansı mezunu olduğuna göre gayet psikoloji yüksek lisansı ve doktora yaparak klinik psikolog olabilir.

    yapılmadıysa olunamaz.

    kanımca fesat kıskanç olan bir avukat yazarın rezalet diye salladığı avukatın neden olduğu rezalet.

    unvan acısından doğru haklı eleştiridir zira av kanun reklam yasağı:
    madde 55 – avukatların iş elde etmek için, reklam sayılabilecek her türlü teşebbüs ve
    harekette bulunmaları ve özellikle tabelalarında ve basılı kağıtlarında avukat unvanı ile akademik
    unvanlarından başka sıfat kullanmaları yasaktır.

    edit: kişi üniversitede hukuk alanında profesörlük ve doçentlik unvanı hariç hukuk dışında bir alanda akademisyenlik yapıyorsa avukatlıktan el çekmesi gerekir. ancak hukuk dışında akademisyen olup da kişi akademisyenlik bilfiil yapmıyorsa avukatlığa engel bir durum yoktur.
  • ülkedeki hukuk camiasının özeti olan rezalet gibi rezalet
hesabın var mı? giriş yap