• 14-27 ocak 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan yılın ilk slam'i. erkeklerde djokovic, kadınlarda halep 1 nolu seribaşları olacaklar...
  • avustralya açık tarihinde final seti sisteminde değişiklik olan ilk turnuva... final setinde durum 6-6 olduğunda süper tiebreak'e gidilecek ve iki farkla 10 puana ulaşan tenisçi maçı kazanmış olacak.
  • erkeklerde rafael nadal'ın sakatlanmamayı başarırsa turnuvayı kazanacağından eminim.
  • nadal sakatlık sebebiyle çekilmemişmiydi? diye düşündüğüm durum.
    kadınlarda çok daha çekişmeli maçlar izleyeceğimize eminim.

    erkeklerde djo pek zorlanmaz gibi, göreceğiz.
  • elemelerde ülkemizi kadınlarda (bkz: pemra özgen) 'in, erkeklerde ise (bkz: cem ilkel) 'in temsil edeceği turnuva. ikisi de zorlu kuralar çektiler, ilerlerse sürpriz olur.
  • nadal'ın çekilmediği ama muhtemelen turnuva içerisinde maç içerisinde sakatlanarak çekileceği turnuvadır.
  • geldik yılın ilk grandslam'inin erkekler kurası değerlendirmesine... uzun bir değerlendirme olacak, kadınlar kurasını daha sonra değerlendireceğim. incelemeler tahmin değildir, sadece tabloyu görelim...

    birinci bölümde elbette ki dünya 1 numarası novak djokovic var. doha'da pek iyi maçlar çıkarmayan djokovic, maçlarını rölantide götürmüştü ve agut'a takılmıştı. ilk tur rakibi elemeler sonrası belli olacak... açıkçası yarı finale kadar izleyenlere keyif verecek rakiplerle karşılaşması muhtemel ama çok zorlanmasını beklemiyorum. üçüncü turda shapavalov, dörtte medvedev/goffin, çeyrekte nishikori/fognini muhtemel rakipleri... medvedev ile goffin üçüncü tur oynayabilirler ki güzel bir maç da olabilir, medvedev'i sevdiğimden değil ama goffin erkenden evine gitsin isterim...

    8 nolu seribaşı kei nishikori, üçüncü turda kohlschreiber ile karşılaşacak gibi duruyor ve bu iki ortalama boylu tenisçinin maçları her zaman çekişmeli, bol mücadeleli maçlara sahne olur... bir tık aşağıda ise fognini-busta üçüncü turu muhtemel, açıkçası onları zorlayacak bir isim de yok gibi...

    --------------------
    4 nolu seribaşı alex zverev, bedene ile rahat bir maçla başlıyor. zverev'in üçüncü tur tarafında simon var, o turu da geçer diye düşünüyorum, dördüncü tur zor olabilir... kendisini ilk 16'ya atmayı başaran milos raonic yine de ilk turlarda zorlu rakiplerden kaçamadı. ilk maçtaki rakibi, turnuvanın ev sahibi nick kyrgios. bir tık altta ise eski şampiyon stan wawrinka ile lord gulbis karşılaşıyorlar... geçen yılın yarı finalisti chung, ikinci turda muhtemelen querrey ile karşılaşacak ama üçüncü tura adını yazdırması beklenir.

    dominic thiem bu turnuvada pek şansı tutmayan bir isim. ilk turlar itibariyle dişine göre bir kura var diyebiliriz. üçüncü tür tarafında pouille var... dördüncü tur tarafında ise coric var. coric'in tarafı şeker gibi tabiri caizse. diğer seribaşı cecchinato ve seribaşı olmayan isimlerden de zorlayacak pek isim yok, belki fucsovics.

    -------
    -------
    2 nolu seribaşı rafael nadal'ın fizik durumunu bilmiyorum ama eğer sağlıklıysa, önünde çok iyi bir kura var. dördüncü tur edmund/schwartzman, çeyrek final kevin anderson/isner... edmund-schwartzman üçüncü turu keyifli bir maça sahne olabilir.

    kevin anderson, mannarino ile başlıyor. dördüncü tura kadar zorlanmasını beklemiyorum... isner, genç vatandaşı opelka ile başlıyor. uzun bir maç olması ve servis puanlarının çok yüksek olması olası... bir tık altta ise grigor dimitrov var. iki yıl öncesinin yarı finalistinden bu yıl hiçbir şey beklemiyorum.

    -----------------

    son iki yılın şampiyonu roger federer de keyifli bir kura çekti ilk hafta için. dördüncü turdaki muhtemel tsitsipas maçına kadar fazla zaman kaybetmez... tsitsipas da üçüncü turdaki basilashvili maçına kadar zorlanmaz. basilashvili ters bir rakip ama federer'in karşısında tsitsipas'ı izlemek istiyorum.

    6 nolu cilic ise bir başka ev sahibi tomic'le başlıyor. aşağıda ise muhtemelen mükemmel bir üçüncü tur var. khachanov ile agut buluşabilirler ama agut'un ilk tur rakibi andy murray.
  • geldik yılın ilk grandslam'inin kadınlar kurası değerlendirmesine... incelemeler tahmin değildir, sadece tabloyu görelim...

    birinci bölümde elbette ki dünya 1 numarası simona halep var. sydney'de barty'e kaybeden halep, kendisini son slam'de yenen kanepi ile başlayacak. bir tık altta ise harika bir ilk tur maçı var, buzarnescu-venus. bu maçın galibi üçüncü tura gider diye düşünüyorum... dördüncü tur tarafında serena williams var. serena ikinci turda bouchard ile karşılaşabilir. altta da navarro/stosur/yastremka var.

    brisbane şampiyonu karolina pliskova, harika bir ilk hafta geçirebilir. üçüncü turda giorgi/jakupovic galibi ile karşılaşabilir. sıkıntı olacağını sanmıyorum... kasatkina, ilk turda zorlu bir maça çıkacak, timea bacsinszky. üçüncü tür tarafındaki muguruza, ilk turu geçer, ikinci tur tarafında ise konta/tomljanovic maçı var.

    --------------------
    us open şampiyonu osaka, ikinci turda gavrilova ile güzel bir maç oynayabilir. üçüncü tur tarafında ise vika azarenka var, hsieh de bu bölümde yer alan bir diğer isim... burada bence en çok dikkat çeken isim anastasija sevastova. burada o kadar zayıf isimler var ki, sevastova'nın set kaybetmesi bile şaşırtır.

    bir diğer favori elina svitolina da ilk hafta zorlanmaz gibi... dördüncü tür tarafında ise geçen yıl onu eleyen elise mertens var, mertens üçüncü turda muhtemelen keys ile karşılaşacak.

    -------
    -------
    2 nolu seribaşı angie kerber, hercog karşısında başlıyor. üçüncü tür tarafında vekic/mladenovic galibi ile karşılaşır diye düşünüyorum... auckland şampiyonu gorges ile carolina garcia'nın üçüncü tur oynamaları ise neredeyse garanti.

    sloane stephens'ın yolu neredeyse sonuna kadar açık. en azından dördüncü tura kadar çok rahat... aşağıdaki bölümde ise kiki bertens ile kontaveit üçüncü tur için favoriler ama sert zeminde puig gibi isimler sürpriz yapabilir.

    -----------------

    son şampiyon wozniacki, üçüncü turda muhtemelen maria sharapova ile karşılaşacak ve harika bir maç olması muhtemel... avustralya'nın turnuvadaki en büyük umudu ashleigh barty ise üçüncü turda ostapenko ile karşılaşabilir.

    petra kvitova, rybarikova ile başlıyor. üçüncü tur tarafında ise önemli isimler var. ilk turda strycova-putintseva ve siniakova-bencic... son zamanlarda wta turun en heyecan verici genç yıldızı aryna sabalenka, üçüncü turda muhtemelen lesia tsurenko ile oynayacak. bu bölümde sydney ilk turunun rövanşı olarak kvitova-sabalenka maçını heyecanla bekliyorum...
  • ilk gün programı açıklanan turnuva... ilk gün kadınlarda ve erkeklerde alt tablo maçları yapılacak...

    rod laver arena tsi pazartesi sabahı 2'de sharapova-dart maçıyla açılıyor. devamında nadal-duckworth ve kerber-hercog maçları var... gece seansında ise wozniacki-vanuytvanck ve federer-istomin maçları olacak.
  • ana tablo erkeklerde 2 harika maçın alta alta geldiği turnuva, grandslam sezonundaki ilk ve en sevdiğim turnuvadır.

    stan wawrinka ernest gulbis'le karşılaşıyor wawrinka favori olsa da, hem gulbisin bu tip maçlara bayılması, hem wawrinkanın son dönem isktikrarsızlığı bize harika, bol tiebreakli bir maç izlettirecek. tahminim 3-2 wawrinka

    vee bu maçın galibii nick kyrgios- milos raoniç galibiyle oynayacak, gerçekten süperr 2 maç ve süper bir eşleşme doğuracak, eğerr kyrigos-wawrinka eşleşmesi olursa, tenisi takip edenler bilir, aralarında büyük bir nefret ve kavga olan, ikili krygios'un evinde karşı karşıya gelmiş olacak, dilerim bu eşleşme gerçekleşir, bu maç kaçmaazz arkadaşlar her türlü aksiyona gebe..

    kyrgios-wawrinka arasındaki olayı hatırlamayanlar içinse; ikilinin 2015te kanada'daki bir maçı sırasında. kyrgios wawrinkanın yanına gidiyor, ve kokkinakis senin kızın arkadaşını becerdi dostum, bunu söylediğim için üzgünüm diyor, aynen cümle bu. `kokkinakis banged your girlfriend mate say for sorry that` .. wawrinka başta anlamıyor, sonrasında çok sinirlenip maçtan çekilmek zorunda kalıyor, ve soyunma odasında kyrgios'u bekliyor. fakat kyrgios topukluyorr ve arkasına bile bakmadan kaçıyor : ))

    not: wawrinka-gulbis maçının eurosport 1 ya da 2den yayını olacak mı merak ettiren turnuvadır.
hesabın var mı? giriş yap