• 100 yıldır ilk kez ocak ayında düzenlenmeyecek olan, bu yıla özel olarak başlangıcı üç hafta ertelenen ve 8-21 şubat tarihlerinde düzenlenecek olan yılın ilk grand slam turnuvası... seyircili olarak düzenlenecek olup, biletleri 2020 yılının son haftasında satışa çıkarılmıştır. eleme turnuvaları asya ülkelerinde düzenlenecek, junior turnuvaları bu yıl için yapılmayacak.
  • erkeklerde 1 numaranın novak djokovic , 2 numaranın rafael nadal

    kadınlarda 1 numaranın ashleigh barty , 2 numaranın simona halep olacağı turnuva.

    erkeklerde roger federer , christian garin ve john isner turnuvaya sakatlık ve kişisel sebeplerle katılmayacaklarını açıkladılar.

    kadınlarda kiki bertens sakatlığı, dayana yastremska cezası nedeniyle turnuvada yer almayacaklar.

    kadınlar tarafında kuralar çekilmiş, erkeklerde de çekilecek sanırım. ilk turun dikkat çekici eşleşmelerinden biri aryna sabalenka ile elemelerden gelen francesca jones arasında. ikisi de formda geliyorlar, jones ender görülen hastalığını yenip bir grand slam turnuvasında oynayacağı için dikkat çekici olacak... bir diğer ilginç eşleşme de uzun zamandır çiftlerde partner olan kristina mladenovic ile timea babos arasında... karolina pliskova ile sloane stephens da ilk turda oynayacaklar...

    en ilgi çekici bölümlerden biri serena williams ın yarışacağı bölüm. şöyle ki, serena üçüncü turda muhtemelen amanda anisimova ile eşleşecek. dördüncü tur tarafında bianca andreescu , çeyrek final tarafında ise sofia kenin var.
  • özel yüksek mertebe izinler, ülke vatandaşı ve hali hazırda oturma izni olan biri değilseniz zaten hala ülkeye giremiyorsunuz. (he girenlerde 3bin avustralya doları ödeyip karantinalı giriyor.)
    tanım: maçları oynayacak oyuncuları, antrenörlerini vs... 14günlük otel karantinasıyla ülkeye alan tenis turnuvası.
  • hep duyarım ama hiç izleyip takip etmem..bir gün mutlaka izleyeceğim söz veriyorum..
  • evet başlıyoruz. yaklaşık 24 saat sonra, 8 şubat gece 03.00'te başlıyor turnuva. kadınlarda ve erkeklerde hemen herkes katılıyor bir iki kişi dışında. federer ameliyat olduğu için yok.

    ilk gün tek kadınlarda 29 maç, tek erkeklerde 32 maç gözüküyor programda.

    eşleşmelere bakalım;

    kadınlarda
    ilk turun iyi maçları
    mladenoviç-sakkari ve putintseva-s.stephens maçları en sağlam maçlar. ama ikinci turlarda fena maçlar var, ortalık yangın yeri ileriki turlarda
    4. tur muhtemel eşleşmeler
    barty - martic
    bencic - pliskova

    kenin - konta
    azarenka - svitolina

    andreescu - kvitova
    muguruza - osaka

    sabalenka - serena
    swiatek - halep

    bunlar da kendi içlerinde çeyrek oynayacaklar, sonra galipler yarı final ve final.

    erkeklerde ise ilk turun iyi maçları
    dimitrov - cilic,
    nishikori - busta,
    shapovalov - sinner,
    tsitsipas - simon
    maçları var, 5 sete gitmesi muhtemel gayet güzel maçlar.

    4.tur muhtemel eşleşmeler
    djokoviç - raonic
    monfils - zverev

    thiem - busta
    shapovalov - schwartzman

    rublev - agut
    goffin - medvedev

    tsitsipas - berrettini
    fognini - nadal

    tabi bunlardan önce 3.tur eşleşmeleri çok fena maçlar içeriyor.

    kadınlarda tahminde bulunmak çok zor. ancak ilk iki turdaki maçları izleyerek yarı final ya da final tahmini yapabilirim. ki zaten 4.tur maçlarının hepsi ayrı ayrı final sayılır eğer elenen olmazsa.

    ama erkeklerde
    djokoviç - thiem
    tsitsipas- medvedev
    yarı finallerini bekliyorum. bakalım hep birlikte göreceğiz.
  • avustralya açık yarın başlıyor. sezonun ilk grand slam turnuvası, 8-21 şubat tarihleri arasında düzenlenecek. ve son bir senede izlediklerimizden “biraz” daha farklı: seyircili… ama federer yok :((
  • thiem beklediğim patlamayı bir türlü yapamadı. iyi ama yıldız değil. belki de en güçlü rakiplerle aynı çağda yaşadığı içindir.
  • heyecanla beklediğim turnuva.
  • üst edit ; maçlarda çizgi hakemleri yok!! kaldırmışlar çizgi hakemlerini. şahin gözü uygulamasını tüm korta senkronize etmişler. top dışarda olunca otomatik olarak out sesi yükseliyor, out diyen hakem seslerini kaydetmişler sisteme. itiraz hakları yok dolayısıyla, kaldırmışlar. yakın toplarda sistem otomatik olarak büyük ekrana yansıtıyor çizgiyi.
    çok ilginç geldi, çok alışmışım çizgi hakemlerine. nerden baksan 22 yıldır tenis izliyorum, garip geldi, alışmam zaman alacak gibi.

    1. gün

    daha bismillah yeni başladık 1 saatte naomi osaka rakibini paketledi 2-0 ile. ikinci turda eğer yenerse rakibi caroline garcia olacak. müthiş bir ikinci tur maçı.

    edit 1 ; osaka - garcia 2.tur eşleşmesi gerçekleşti. ikinci turun en iyi maçı bu maç.
    serena'nın maçı eurosport2'de, kerber'in maçı eurosport1'de gösteriliyor şuan.

    edit 2 ; serena yine tayt ile çıkmış maça. buna bir düzenleme getirmediler hala, ayar oluyorum bu kadına bu yüzden.
    kerber ilk seti 6-0 kaybetti, facia oynuyor. ikinci sette 2-4 geride, tam bir felaket maç çıkarıyor kerber.

    edit 3 ; swiatek bebeğim benim maçını temiz aldı maç puanına kurban olduğum. kerber paket oldu, turnuvanın ilk süprizi.
    kadınlarda 10 maç bitti, 5 tane de oynanıyor, üç sette biten maç yok. bir tek errani-wang maçı final setine gitti şuan devam eden. erkeklerde de 4 maç bitti hepsi 3-0 bitti. turnuvanın ilk maçı monfils maçı 2-2 şuan, beş sete gitti.

    edit 4 ; günün son maçı shapovalov - sinner arasında setler 1-1 ve çeyrek finallere kadar erkekler turunda izleyebileceğimiz en iyi maç.
  • yapay zeka teknolojisinin kullanıldığı turnuvadır. teknoloji hakemleri yemiştir. bakalım turnuva sonuna kadar sorun çıkmadan bitirebilecekler mi?
hesabın var mı? giriş yap