*

  • not: başlığı yanlış yazmasaymışım iyiymiş. "avusturya'nın 7 cami için kapatma kararı alması" sanki daha doğru olacaktır.

    avusturya başbakanı sebastian kurz, ülkedeki 7 camiyi kapatacaklarını ve bazı imamları sınır dışı edeceklerini açıklamış.

    kararın temelinde ise falter gazetesinde yayınlanan fotoğraflar var. bu fotoğraflarda `avusturya türk islam kültür ve sosyal yardımlaşma birliği`'ne (atıb) bağlı bir camide asker üniforması giydirilmiş çocuklar çanakkale savaşı'nı bir "temsil" il canlandırıyorlardı.

    işin vahim kısmı şu ki çocukardan bazılrı asker ve bazıları şehit rolünü oynamıştı.

    fotoğraflar:
    https://eksiup.com/039400d0a59
    https://eksiup.com/27fcdb0f822

    ilgili fotoğrafların yayınlanmasının ardından başbakan kurz, böyle bir görüntünün avusturya’da yeri olmaması gerektiğini belirterek soruşturma talimatı vermiş ve konunun kapatmaya kadar gidebileceğini söylemişti. soruşturmanın ardından ülke çapında 7 caminin kapatıldığını açıklandı. kurz ayrıca "başka ülkelerin maaşlarını verdiği" birkaç imamı da sınır dışı edeceklerini duyurdu.

    bu arada, imamların yurt dışından maaş almaları islam yasası uyarınca yasak.

    --- spoiler ---
    içişleri bakanı herber kickl 2015'te çıkartılan "islam yasası"nın avusturya'da görev yapan imamların yurtdışından maaş almalarını yasakladığını, yurtdışından imamlara yönelik finansmanın yasadışı olduğunu, bu durumun göçmen yasasıyla uyuşmadığını belirterek, yurtdışından maaş alan imamların oturum izinlerinin iptal edileceğini, oturum vizesini uzatmak için başvuruda bulunmuş kişilerin başvurularının reddedileceğini söyledi.
    --- spoiler ---

    tabi, hemen bir "çok sert" kınama, hemen bir "din elden gidiyor" dalgası da aldı yurdum topraklarını. kimsenin söz konusu temsile istinaden eleştiride bulunmuyor olması ilginç -şaka tabi, hiç de ilginç değil, malzeme bu çünkü-
hesabın var mı? giriş yap