• geç bile kalmış
  • avusturya'dan gidecek oy sayısını azaltacak olan hamle. bu karaktersiz ikiyüzlü çomarların türk vatandaşlığında kalacağını düşünmek son derece niaifçe.
  • "hem ayranım dökülmesin hem götüm sikilmesin"ci tayfayı çok üzecek haber.
    güzel haber.
  • öncelikle;
    (bkz: svihs)

    şöyle olduğunu düşünüyorum, yanlışsa düzeltirler ben de editlerim. normalde çift vatandaşlık o ülkede yasak. bu elemanlar önce türk vatandaşlığından çıkıp avusturya vatandaşı oluyor, sonra avusturya vatandaşı iken türk vatandaşlığına yeniden başvuruyor. ve kabul ediliyor.

    bizim devlet de dışarıya bu insanların vatandaş olduğunu bildirmediği için, avusturya'da yasak olmasına rağmen bu arkadaşlar aynı anda iki ülkenin vatandaşı olmuş oluyor.

    şimdi geçen seçimlerde bu adamlar türkiye'de referandum için gidip oy kullanınca, bunlar iyot gibi belli olup bunun üzerine avusturyalılar da "la birader siz avusturya vatandaşısınız ama başka bir ülkenin referandumunda oy kullandınız, demek ki o ülkenin de vatandaşısınız" diye bunların vatandaşlığını iptal ediyor. bu arkadaşlara da türk vatandaşlığı kalıyor.

    türkiye'de yaşamadığı halde bu ülkenin geleceği için avrupa'da çifte vatandaş olarak oy kullanan kişiler aynen devam etsinler.

    bu avusturya vatandaşlığı iptal edilen arkadaşlar da artık türkiye'nin seçimlerinde geniş geniş oy kullansınlar.
  • bir de olaya şu açıdan bakalım, kökeni türk olan ama avusturya’da doğmuş büyümüş bir insan, öyle ki iki tane vatanı varmış gibi gözüküyor aslında. ama ülkesinden biri diyor ki, ya o ya ben. diğeri de diyor ki buraya gelme sakın seni sevmiyoruz, pis akp’li tü kaka..

    akpli mi acaba bu vatandaş?! bir soralım kendisine; bu kadar faşist bir ülkede yaşamaya çalışıyor, oturduğu bölgeye bile kendi karar veremiyor, okulda küçücük yaşta almancayı iyi konuşamadığı için derslerden kalıyor, gerizekalı damgası yiyip en iyi ihtimalle meslek liselerine gönderiliyor. ufacık evlerde 10 kişi yaşıyorlar, devlet de demiyor ki sen de bizim vatandaşımızsın, hakların eşit. değil işte. sürekli özür dilerken, polisten yapmadığı suçlar yüzünden kaçarak geçiriyor günlerini. görünmez oluyor. neden akp hımm.. dilini konuştuğu ülke hakkında, tatillerde gittiği köyü dışında hiçbir fikri yok da ondan! o köy de ona öyle güzel geliyor ki, var oluyor, görünür oluyor, mutlu oluyor! tayyip de memur gömleğiyle çıkıyor diyor ki “sen benim vatandaşıma böyle davranamazsın!” güven veriyor bir kere. hepimiz biliyoruz tayyip nedir kimdir, ülke neden bu halde, ama o vatandaş bilmiyor gençler. duygusal yaklaşıyor olaya çünkü, okumasına izin verilmedi, sesinin çıkmasına izin verilmedi, kendini ifade edemedi. adamın tutunacağı tek dal bu gibi gözüktü dışardan, tayyip, sözde o vatandaşları sahiplendi ve insanlar buna inandı. işte yurt dışından akp’ye bu kadar oy çıkmasının en büyük sebebi budur. sen de çıkıp ordan aptal aptal boklayacağına, bilgi ver, öğret, insanların düşüncelerini şekillendir.

    sen değişmediğin sürece, hiçbir şey değişmez!
  • keşke avusturya vatandaşlıkları iptal edilmek yerine bu tiplere seçim hakkı tanınsaydı. kaçı türk vatandaşlığını kaç tanesi avusturya vatandaşlığını seçerdi çok ama çok merak ediyor insan.
  • avusturya'da çifte vatandaşlık zaten yasaktı. burada olan şey, çifte vatandaş olduğu tespit edilen insanların avusturya vatandaşlığından çıkarılmasıdır. normalde türkiye cumhuriyeti devleti "şu, şu, şu isimli insanlar benim vatandaşımdır. " diye bilgi vermez. ama avusturya hükümeti son seçimden sonra bazı oy verenlerin listelerini ele geçirmiş ve bunun üzerine harekete geçmiş.
  • ben olsam ülkeden de atarım,adamlar yine insaflı davranıyor.istisnalar elbette var lakin, genel olarak adamın topraklarında her türlü çomarlığı,kıroluğu,kekoluğu yapmaya devam edeceksin,onlar da koyunlarına alıp sevecekler seni! sen suriyelilere nasıl bakıyorsan onlar da sana öyle bakıyor işte.
  • gel bakalım kucağa dedesini siktiğimin beyinsizi.
    darısı diğer tüm ülkelerin başına inşaallah. görelim gerçek "vatansever"leri.
hesabın var mı? giriş yap