• ing. aw-shucks seklinde sifat olarak kullanildiginda "utangaç bir eda ile" anlami varken (aw-shuck smile gibi) ünlem olarak, "aw, shucks!!!" seklinde kullanilinca anlami epeyce degisen ifade*.

    shucks tek basina, alçakgönüllülük, hayalkirikligi, pismanlik vs gibi bi sürü duyguyu ifade etmekte kullanilan efektif bir ünlemdir hali hazirda. cümle basinda doldurgaç olarak kullanilir. "yaa, gerçekten mi?" gibi bi anlama da gelebilir, "yapma yaw, tuh!" anlamina da.

    aw, shucks! ya da ah shucks! bok demenin binbir yolundan biridir ingilizcede, özellikle de amerikan ingilizcesinde. özellikle güneyde, abd'nin köylügünde yasayan kibar hatunlarin shit demeyi kendilerine yakistiramadiklarindan oh, sugar! demeleri gibi, ya da küfretmemeyi tercih eden adamlarin oh, shoot! demesi gibi, aw shucks! da bok demenin laciverdidir. ayni kapiya çikar. nispeten estetikimsi küfretme yollarindan bi tanesidir.

    aslinda sh- ile baslayan bi sürü kelime ayni muameleye maruz kalir zaman zaman. adam parmagina çekici vurdugunda tam shit! diyecekken yaninda dikkatli konusmasini gerektiren birisi varsa, aklina ilk gelen sh kelimesini söyler hesabi. bu da onlardan birisidir.
  • çoğunlukla bir iltifat karşısında "utandırıyorsun beni!" der gibi veya "tüh!" anlamında kullanıldığını sanıyorum ama çok da sık duyduğum bir şey de değil. iltifata karşılık olarak "aww, thank you!" veya "oh, stop it!" daha çok duyuyorum. şöyle tatlı bir jack nicholson gifi de ekleyeyim.
hesabın var mı? giriş yap