• bir nesneyi ayarlamak, düzenli çalışır hale getirmek; bunu sırf ortamın, mekânın, dünyanın iyiliği için yapmak... (bkz: parasi neyse veririz).
  • birini köt etmek, yerin dibine çakmak, o allah'indan bulmayı beklerken, ona buldurmak... (bkz: ayar almak), (bkz: ayar olmak).
  • #zincir de sık sık yaptıgımız sey... artık giremiom
  • odtunun bickin delikanlisi, seviyeli ve kulturel kisilik avarel kurt(adini veremem)un marmaris cafede bir kayisi altinda can vermesini saglayan, anisina her yilin o guzel gunu yuz pare bumerang atisi yaptigimiz event.
    selami kunteper ve otisabi basrollerde idi.
    kurt seramik sponsor oldu.
  • sözlük popülasyonunun %98'inin ne demek olduğu hakkında yakından uzaktan bir fikre sahip olmadığı, ortalıkta bu ayar di mi simdi diye dolanmalarına sebep olan fikir eylemi.
  • müşteri; nasıl oldu usta ?
    tamirci; abi bi ayar verdim, makina canavar gibi oldu..
    müşteri; iyi kaçacakmı şimdi ?
    tamirci; ne demek öttüreceksin..
  • yazar(suser diyemem)
    a: x gereksiz bir materyaldir

    yazar b:x i gereksiz materyal sanmak - gonderilen basligin icerigine gore laf sokma ya da aciklama icerir. eger aciklama a nin kollektif calismlarindan derlenmis bir entry degilse, kisisel degilse bu ayar vermeye gudumlu laf sokma degil, tartisilabilecek bir konu olduguna dair karsit gorus beyanidir.

    yazar a : x hakkinda bilgi sahibi olmadan fikri sahibi olmak derse karisindakinin bilgisi hakkinda allhu teali gibi bilgi sahibi oldugu iddiasina girismis bir denyodur, ya da cok heyecanli bir yazardir.

    yazar b: bu durumda sozlukte laf sokma kompleksi bkz i verirse iki ilk kosul soz konusu degilse hakli bir noktanin altini cizmis olur, yok eger bastan kisisellesmisse celiskiye dusmus olur. ve fakat yine de bu arguman da kimse kimseye ayar vermemekte sadece takismaktadir. bu durumda ayar vermekle fikir beyan etmek arasinda farkliliklar gibi tam olarak hatirlayamadigim bir basligim var

    (ara: ayar vermek ile*)
  • mesaj atip da entry nin duzeltilmesi konusunda bir tavsiyede bulunmak yerine , itina ile dusunup ugrasip o entry i giren suser i mumkunse bir daha entry girmesin, girerse de aman boyle olmasin gudusu ile durtmek. genelde yeni ve de heyecanli suser larda (bkz: jander) ufak capli soklara neden olur ve kendilerine, ben naaptim simdi acaba ? gibi bir soru sormalarini ve entrylerini birkac defa daha okumalarini saglar. sonucta entry duzelir veya suser tarafindan silinir , ama bu da baska bir ayar verme konusu olur. eger ayar verilmeye calisan kisi biraz akilli ise umursamaz ki bu ayar verme heveslisini iyice kudurtur.

    (bkz: loop)
  • ankara netcafe lerinde counterstrike oynayan yas ortalamasi dusuk cogunluk arasinda nicklere cok konu olan bir fiil.
hesabın var mı? giriş yap