• güzel para kanka
  • ben de iş arıyorum işte asgari ücrete razıyım.
  • hemşirelik ile ayda 74 bin lira kazanabilecegimi hiç sanmıyorum 4 bin kazanabilsem kardır
  • "hava atmak gibi bir amacınız olmaz" demiş ayda 74 bin lira kazanan yazar. peki bu yazıyı hava atmak için yazmamışsa hangi amaçla yazmış olabilir? bu satırları okuyan asgari ücretli ya da ortadirek beyaz yakalıya, işçiye, memura, emekçiye nasıl yaşanması gerektiğini mi öğretmek istemiş? aylık kazancıyla ya da yaşam tarzıyla övünen insan ceo'da olsa, üst düzey yönetici de olsa, doktoralı uzman da olsa ilkokul mezunu bir müteahhitle aynı kültür seviyesindedir.

    edit:imla
  • biz dünyada 2000 lira alıcaz diye götümüz çıkıyor. millet ayda 74.000 lira kazanıyor vay anasını sayın seyirciler.

    not:ironi içerir.
  • ayda 74 bin tl kazanıp 150 bin tllik arabaya biniyorsa hay onun ben vizyonunu sikeyim marifetmiş gibi anlatmış bi de.
  • vizyonu dar birisinin yaptığı listeye konu olan başlık.
    listedekilerin hemen hemen hepsi en fazla 10 bin tl aylık gelir ile yapılır bence.
    ayda bir rakı balık nedir allasen..
  • epey zor bir olay.
    ancak bu yazılanların tamamına yakınını yapabiliyorum ben. sadece kafam rahat değil. zira sürekli eksiye düşüyorum. hep borcum oluyor. sıfırlıyorum sonra borçları. yine yeniden devam ediyorum.

    hayat tarzı, tercihlerin, alışkanlıklarınla alakalı bu biraz. insan belli bir yaşa kadar getirmiş olduğu alışkanlıklarını kolay kolay bırakamıyor. böyle bir yaşayış seçmesem gelecekte daha rahat ederim gibi. fakat dedim ya, ben şimdiyi tercih ediyorum. bakmakla yükümlü olduğum kimse olmaması da durumuma pozitif etki ediyor tabi.
  • maaşın biraz uçuk söylendiği olay. büyükdere caddesi’ndeki plazalara girin bakın ayda 20k kazanan orta düzey yöneticiler bile bu hayatı rahatlıkla yaşayabiliyor.

    bu maaş orta seviye bir kurumda yönetim kurulu üyesi veya genel müdür maaşıdır. bankalarda ve uluslarası şirketlerde iş değişir tabii, maaşlar artar. toplumun %0.0001’ine bakıp da canınızı sıkmaya gerek yok. 74k için fazla mütevazi bir hayat bile diyebilirim. he tüccarsanız o işin sınırı yok zaten ben standart bordrolu işler için konuşuyorum.
  • 2 aydır işim yok, iş arıyorum, aradığım iş de; ayda 3 bin kazansam, imkansız vay bee... der, 3 gün inanamam kendimi çimdiklerim. maddi durumumu anlatmak için açıkladım bu kısmı.

    amaaa bu arkadaşın saydığı şeyleri 174 bini olan adam nasıl yaşar diyerek merakla okudum, hiç biri beni mutlu edecek şeyler değil. hatta çoğuna gelirim olmazken sahibim.

    şunu bir kez daha anladım ki, allahım senden çok para istemiyorum. kimseye muhtaç olmayım, mutlu olayım yeter.
hesabın var mı? giriş yap