• cümlenin tanımı gereği ayın yüzeyinden başlıyoruz. daha öncesini bir şekilde hallettiğimizi varsayıyoruz.

    aydan ayrılmak için ayın çekim ivmesini yenmek lazım. aydan kurtulmak için ayın kaçış hızına ulaşmamız gerekiyor. hemen bakalım bu değer neymiş. fazla değilmiş. 2.4 km/saniye. saatte 8640 kilometrelik hıza ulaşmamız lazım. serbest atlayış yerine çok sıkı bir zıplayış yapmalı. allahtan aydan gelirken hava sürtünmesi yok.

    (devam edeyim)
    zıplayarak böyle bir ivme kazanamazsın. diyelim kazandın. o ivmeyle atomlarına hatta atom altı parçaların ayrılırsın.

    hadi burayı da geçtik, uzaya çıkıp ayın çekiminden kurtulduk. uzaydayız ama hızımız sıfır. dünyaya nasıl yöneleceğiz? ay yüzeyine geri dönelim. yörünge, zaman ve hız hesabı yapıp fazladan 900 km/saat hız verelim kendimize. ivme daha da artacak ama 8640 km/saat hızla ivmeyi veren 9540 km/saat hıza da çıkar. zıpladık ve ayın çekiminden kurtulduk, dünya yönünde 900 km/saat hızla (yolcu uçağı hızı) ilerliyoruz. yaşasın.

    sürtünme olmadığı için hızımızı koruyoruz. işler yolunda. google mapse ve saatimize bakıyoruz. biraz beklemek lazım. 376 bin km yolumuz var. 17 buçuk gün kadar sonra dünyaya yaklaşmış oluyoruz. oksijenimiz yeter inşallah.

    dünya atmosferine girmeye başladık. lakin yeni bir sorun çıktı. fark etmemişiz ama dünyanın çekimi ile hızlandıkça hızlanıyoruz. bir şekilde yavaşlarsak sonsuza kadar yörüngede dolaşırız. uzay çöpüne kaydederler adamı. ee hızlı gidelim o zaman. sonra yavaşlarız. orada da küçük bir sorun var atmosfere girdiğimizden beri sürtünme nedeniyle ısınıyoruz. sıcaklık birkaç bin dereceyi bulunca naçizane buharlaşacağız. tarihe 2. buhari olarak geçeceğiz.

    bu sorunları da aştık atmosferin alt katmanlarına indik paraşütü açıp dünya yüzeyine yumuşak iniş yaptık. yaşasın. dünyadaki en meşhur insanlardan biriyiz artık.
  • ferdi bırak olm bu işleri, bi çay koyda içelim.
  • kaçış hızına ulaşamayıp, ayın etrafında dönüp dönüp ay'a çakılmanıza sebep olacak bir deneme olacaktır. aslında bu da bir ilk olur.
  • ben ikna oldum hadi evlat sen yaparsın
hesabın var mı? giriş yap