• aydos ormanının kurtköy tarafına pendik belediyesinin rehabilitasyon merkezi yapmak adına gerçekleştireceği katliam.

    aydos ormanının önemini bilmeyenler google'dan araştırabilirler. istanbulun oksijen üretim merkezi, aynı zamanda en yüksek tepesidir.

    gün içerisinde yapılmak istenen inşaatın fotoğraflarını paylaşacağım. lütfen sessiz kalmayın. ses olun, katledemesinler...
  • zaten son 5 senedir açılan kebap ve nargilecilerle gerçekleşen hadisedir. ormanın içine girip yürüyüş yapmak için bile haraç kesiliyor son dönemde. belli ki rantı büyütmek istemişler.
  • orman yangını hakkında yayınlanan radyo haberinin bitiş kelimelerinin nedeni araştırılıyor şeklinde olması insanı umutsuzluğa ve acı gerçeklere sevk ediyor.

    devlet eliyle hazırlanan ilgili yasaların para kazanma hırsıyla ne çevresine ne de gelecek kuşaklara karşı olan sorumluluğunun bilince olmamayı tercih edenlerin ellerinin güçlenmesinin yanında misafiri olduğumuz ve varlığımızın inorganik olarak bağlı olduğu doğanın en basit ve evcil hali olan şehir içindeki ormanların ne devlet ne de yerel halk tarafından umarsızca sahiplenilmemesi için söylenebilecek bir kelime bulamıyorum.

    aydos orman yangını
  • 10 temmuz 2019 günü aydos’ta bir orman yangını daha çıkmıştır.

    imamoğlu döneminde gerçekleşmiştir. chp’li kartal belediyesi sınırlarında gerçekleşmiştir.

    ama ekşi sözlük’te aydos başlığı altında sadece bir yazarın yangın olduğunu belirttiği entry var.

    kutsal bilgi kaynağında rantla ilgili, katledilmekle ilgili bırakın başlığı bir entry bile girilmemiştir.
  • ilk önce sultanbeyli tarafına, yani viaport istikametinde lüks villalar yapıldı. oraların da tapusu falan yok, çorak bir yerdi zaten. nasıl oldu lüks içine girdi bilmem. hemen yanındaki spor salonu 15 temmuz sonrası evrilip belediye tarafından işletildi. kartal belediyesi ile malum rakip ve sınır kardeşliği yaptıkları için yakın zamanda kartal yakacık sultanbeyli orman yolu genişletme çalışmaları bitti.

    işte tam o sınırda yeni yeni bir sürü işletme kuruldu. poligon bölgesi dediğimiz yerde işletme açmak! ormanın içi bildiğiniz, kimlere peşkeş çekildi bilmem. aynı şeyleri ayazma 'da da gördük. fakat az ilerideki mahalle insanından yıllardır aldıkları paralar yetmez gibi şimdi yerleri, yurtları alınmak isteniyor. ne bekliyorduk ki zaten. bir zamanlar ingiliz askerleri cirit atıyorken kurtarılan bu topraklar, şimdi başka birilerinin cirit attığı yer oldu. bize kendi memleketimizde rahat yok. olan, hep güzele oluyor. bu ülkede bilhassa ağaca, ormana, içinde yaşayan canlılara.
hesabın var mı? giriş yap