• tübitak'ın yüz karası olmuş ödül, pardon fasulye.
  • yalaka ve şaklabanlıkla bilim olmayacağını ispatlayan, kendine güldüren fasulye.

    nasıl emin oldunuz ayetten dolayı büyüdüğüne? bu kadar basit mi bilimsel kanıt? bu deney gerçekten kanıtlıyor mu sizce? yoksa emin olmaya gerek yok mu? yine inanmayı seçtiniz değil mi? o zaman deneye ne gerek var? yarım yamalak uyduruk komik bir deney müsvettesi yapıp deneyle ölçmediğiniz her noktayı inançla dolduracaksanız ne bok yemeye deneymiş gibi şaklabanlık yaptınız?

    ben de iki tane fasulye diktim, birine hiçbirşey yapmadım, öbürüne de hergün geldim sikimi salladım, o büyüdü, neyi ispatladı bu şimdi?

    bu kafalar batıda tasfiye olalı 500 yıl oldu. ama bunların bundan bile haberi yok sanırım, 500 yıl önce yararsızlığı kabul edilmiş, yenilmiş ve terkedilmiş anlayışla bir yere varabileceklerini sanıyorlar, utanmıyorlar da.
  • proje ödül alabilir almasın demiyorum hobi olarak gene alsın ama tübitaktan değil mesala nerden alsın aaa diyanet işlerinden alsın mesala. kuran okunarak bir fasülyenin büyümesi neyi kanıtlar? hangi ayetler hangi sırayla okunmuş? şimdi bu fasülye hatip sayılacak mı nede olsa kuranı hatmemiş oldu bu şekilde. öte yandan bu fasülyeyi yersek günaha girmiş olurmuyuz nede olsa yedikten sonra illaki sindirilecek sonra hoop dışkı. ya da bu fasülyeleri yersek şeker tansiyon vs hastalık iz kalıyor mu? ya bu şimdi düşündümde tübitak ın başında ki eleman son olarak nereden atanmıştı acaba.
  • atv'de zahide yetiş'in programında bu videoyu gösterdiler. sonrasında da her hafta konuk olan yusuf kavaklı'ya ne diyorsunuz bu konuda diye soruldu. "faydası olabilir ama ne malum kuran-ı kerim'in etki ettiği? o zaman bütün tarlalara hoparlör sistemi kurup yayın yapalım ekinler coşsun. olur mu öyle şey? kuran-ı kerim insanlar için." dedi.

    olsa olsa sesin/konuşmanın etkisi olabilir. mythbusters incelemişti bunu.
    https://www.youtube.com/watch?v=cmivnpxr5qw
    https://www.youtube.com/watch?v=fhsbm9lxpak
  • ben de ortaokuldayken sırf okuldan bir gün yırtabilmek için bilim şenliğine katılmıştım. benim projem de şuydu; iki tane birbirinin aynısı bitki aldım. bunları aynı yere koyup ikisine de aynı saatte, aynı miktarda su verdim; ancak birine bağırıp çağırdım, diğerine ise güzel davrandım. bir aylık sürecin bitmesine yakın arada kayda değer bir fark olmadığını görünce sırf istediğim sonuç çıksın diye birine su vermeyi kestim. tabii çocuk sarardı soldu. şenlikte de işte yalanla dolanla anlattım, buna bağırdığım kötü davrandığım için gelişemedi, öteki gelişti diye.

    bu genç de aynı kafada. aynı kafanın imam hatip versiyonu işte.

    ama önemli fark şu; benim şenlikte deneyi anlattığım veliler ve hocalar filan "he...he.." dercesine bakışlarla sırıtarak benim standdan uzaklaşırken, ve ben haliyle okul sıralamasına dahi giremezken, 20 yıl sonra bu arkadaş, bu kafayla tübitak'tan ödül, takdir, tezahurat alıyor.
  • söz konusu fasülyelerden birine incil,birine kur'an birin de klasik müzik dinletilmesi gereken deneydir. sonuçlar islam dünyası için çok çarpıcı olabilir.
    ayrıca keşke küçükken annem babam geceleri başucumda masal değil de ayet okuyalardı da boyum 1.90 olaydı dedirten deney
hesabın var mı? giriş yap