• (bkz: bjk çarşı) grubunun onde gelenlerinden siyah şaçlarını aklarla doldurmuş omrunu beşiktaş tribunlerine vermiş bir beşiktaş sevdalısı.
  • kendisi olaylı wolfsburg maçı sonrasında ceza almış olan 36 kişiden biridir.
    (bkz: 3 kasım 2009 beşiktaş wolfsburg maçı)
  • yazmış olduğu ve okumaktan her defasında ayrı dersler çıkarttığım muhteşem yazısı ayhan abi'nin;

    beşiktaş ya ruhunuzdadır, ya da hiçbir yerde

    beşiktaş'lı olmak, sadece "taraftar" olmak anlamına gelmez. beşiktaş'lılık, bir zihniyet biçimidir öncelikle... ortaya konulan davranış biçiminden tutun da, sergilenen düşünce tarzına kadar yerleşen bi bakış açısı... beşiktaşlılık, birkez sızdı mı insanın içine, gerisi kendiliğinden gelir. `beşiktaş'lılık, başlıbaşına yaşanan bir biçimdir çünkü`...
    ayhan güner (çarşı)
    ________________________________________

    kuruluşundan bu yana herhangi bir dejenarasyona uğramamış bir ahlaki düzendir... centilmenliğini tribünlerden sahaya, sahadan tribünlere yayılışıdır. haksız rekabete, karşı duruştur... sahalarda, ister futbol, ister basketbol, ister voleybol olsun, sadece, sportmence başarının rol oynaması demektir... başarının sadece, çalışmaktan, koşmaktan, yorulmaktan, düşünmekten, kararlı davranıştan gelirse, gerçek başarı olacağını bilmek, ve buna inanmaktır.
    beşiktaş'lı olmak, gerçek bağlılığı taa içinde hissetmektir... koşullar ve sonuçlar ne olursa olsun, terk etmemek... destek vermek, arka çıkmak... başarısızlıkların rasyonel nedenleri üzerine düşünerek, sorunlara hep beraber çözümler aramak... başarıları ise her beraber, yürekten kutlamak, demektir... kucaklaşmak, omuz omuza vermek, ve ileriye gitmek, daime ileriye... hep beraber ve durmadan çoğalarak...
    beşiktaş'ı sadece sevmezsiniz, beşiktaş'a gönül verirsiniz... bir kez ve sınırsız... kimi zaman, yaptığı bir hatayı, tüm içtenliğinizle affettiğiniz çocuğunuzdur... ya da birlikte ağladığınız, güldüğünüz arkadaşınız... sıcak bir kucaktır beşiktaş... sizi saran, size güven veren...
    bir inançtır beşiktaş... attığı ve atacağı her adıma, inanmak ve güvenmektir... hem bu, öyle bir güvenki temeli 100 yıla dayanan bir inançtan gelen... içerde ve dışarda, hiçbir zaman, sarsılmayacağını bildiğin... hakkında konuşurken, hiç tereddüt etmeyeceğin...
    `beşiktaş ile sadece övünmezsiniz, beşiktaş ile gurur duyarsınız`...
    çünkü tek büyük beşiktaş'tır.
    ayhan güner (çarşı)
  • bir diğer muhteşem yazısı için;
    ______________________________________________________

    dedikya bir kere, "beşiktaş ya ruhunuzdadır ya da hiçbir yerde..."

    bizki en sağır kulaklara fısıldardık: "burası inönü burdan çıkış yok oğlum, yok kızım " diye... burası inönü; golden sonraki sevinçle başlar ölüm-kalım savaşı; beşiktaşımızın üstünde siyah-beyaz çubuklu forma, bizim dilimizde "beşiktaşım sen çok yaşa, canım feda olsun sana"

    ... gökyüzü simsiyah, ruhlar bembeyazdır artık. ve, bir kartal seyretmektedir bunları gökyüzünün en yüksek noktasından süzülürcesine... beşiktaşlı olmak sadece "taraftar" olmak anlamına gelmez. taraftarlığı da bir kutsal forma içerisinde kutsamaktır... işte o zaman ruhlar ve bedenler tek bir varlık gibi dans ederler tribünlerde...

    dedikya; burası inönü! burada yaşanılanlar, anlamayanların akıl sağlığını bozar. mabedimiz inönü kutsaldır bizim için. kucaklaşmanın olduğu güne siyah-beyaz peynir zeytinle başlarsın; sonra kartal olur 40 bin kişi konarsın tribünlere, topla birlikte sen de tribünde atağa geçersin; orta yaparsın; kafa topuna çıkarsın; gol atar gol kaçırırsın; rakibin atağını kesmek için tribünde kendi kalene koşarsın; arasıra sen de tribünde sakatlanırsın ama kimseye çaktırmazsın; totem yaparsın; maçı bırakıp, koridora çıkıp dua edersin; kulaklarına gelen sesin tansiyonuna dayanamaz, tekrar tribüne koşarsın; inanmışlığın verdiği haykırmayla tekrar tribünde atak üstüne atağa geçersin... "haydi kartalım... haydi beşiktaşım..." diye yalvarırcasına bağırırsın...

    çünkü sen 12. adamsın!

    12. adam asla yorulmaz, inancını yitirmez, hep pozitif olmak zorundadır, bu enerjiyi sahaya yansıtmalıdır. giydiği 12 numaralı formanın hakkını verir. akıttığı terden güneşte çay demler. maçı kartallar edasında koparır, kazandırır. inönü'de maç oynanırken orada olamayan 12. adamların gözleri açık gider ölüme.

    12. adamlar zor bulunurlar... öldüklerinde inönü'nün beleştepe'sinde gömülmek için oranın kendilerine mezarlık yeri olarak ayrılmasını isterler ya da küllerini inönü'nün çimlerine savrulmasını vasiyet ederler. ama, ruhları asla ve asla ölmez! 12. adam giydiği kartal baskılı çarşi formasını stad yapılırken inönü'nün çimlerine çoktan ruhuyla birlikte gömmüştür. şimdi o formanın üstünde gelecekteki başarılar ve zaferler özgürce yeşermektedir... ve, artık sahada 12'ler savaşmaktadır.

    forma nerede mi gömülü? eski açık tarafı ceza alanı dışındaki sağ iç köşede... '12.adam çarşı forması'nı yaptığımız ayinle mabedimize gömdük ve üzerine de şu dörlüğü yazdık:

    inönü'ye karanlık çöktüğü zaman

    dışarıda yağmurlar yağdığı zaman

    tibünlerde çarşi coştuğu zaman

    haydi bastır şanlı karakartalım...

    o forma beşiktaşımıza ömür vermiş ve vermekte olan tüm kartallara hitaben oraya gömülmüştür. dünyada başka örneği varsa buyursunlar çıkarsınlar.

    bir ömür de bizden kartalım... bir ömür de bizden beşiktaşım...

    tüm kartallara selam olsun
  • 28 mayıs 2013 taksim gezi parkı direnişi kapsamında bjk çarşı'nın yaptığı tüm eylemlerin cem yakışkan ile beraber liderliğini yapan abimizdir. türkiye çarşı ile, çarşı da ayhan abi ile ne kadar iftihar etse azdır.
  • sayet "carsi'yi gezi'de kullanmak istediler." dediyse gercekten, direnisciler olarak bir avuc kalmis olabiliriz. ne baskiymis arkadas ya benim diyen karsi koyamiyor?

    http://www.tribundergi.com/…com&utm_medium=urlshort
  • fikret orman'a 4 dakikada söylenebilecek her şeyi söylemiş, gönlümüzdekileri dile getiren kişi olmuştur. sadece fikret orman ile ilgili değil camia, kongre ve stad ile ilgili de söylediklerinin altına imzamı atarım. bu burada kalsın, soma yasından sonra sırası gelecek..

    http://youtu.be/dllt9yzvy8s
  • aleni bir şekilde başkana tehdit savuran, emir veren, aba altında sopa gösteren çarşı abisi(!). kongreden girmiş, stattan çıkmış, elinde bir tesbihi eksik. bir kere makamla nasıl konuşulacağını öğrensin, fikret orman o çok sevdiğini iddia ettiği beşiktaş'ın başkanıdır, eleştiriyi bu gerçeği unutarak yapmış sanırım. demirören zamanında, tüpçü aleyhine bağıranları tartaklayan oluşumun lideri kendisi, kulüpte fersah fersah kirli işler dönerken kuyruğunu kıstırıp, şimdi şemsiye tersine dönünce stattan, kartal yuvasından falan dem vurması ironik, belliki nemalandığı pınarların suyu kesilmiş, sataşacak yer arıyor. şu yaptıklarının onda birini demirören'e yapsaydın belki ciddiye alınırdın ama şu anda komik olmaktan öteye geçemiyorsun, gölge etme başka ihsan istemez...
  • hassiktir ordan demek istediğim tribün lideri. yd döneminde nerdeydin derler adama. niye bi kez televizyonda yd'yi eleştirirken göremedik seni. pardon unutmuşum sen o sıra tribünde yd'yi istifaya davet edenleri dövmekle, havaalanında kuarejma karşılamakla, çıldırt bizi delirt bizi başkan demekle meşguldün. bi laf vardır bilirmisin, bari "susta adam sansınlar".

    yeni stad da umarım senin ve senin gibilerinin zihniyeti dışarda kalır.
  • egrisiyle dogrusuyla koskoca besiktas makamini isgal eden bir buyugumuz hakkinda elestiri sinirlari disina cikarak mahalle agziyla, tehditkar konusmasini ancak etrafindaki cemberi olusturanlar alkislayabilir. burada mevzu baskanin hakliligi haksizligi degildir. herseyi agzina gelen ilk kelimeleri kullanarak elestirmek her zaman dogru yol degildir. kendisi icin gezi eylemleri esnasinda carsi grubuna cem yakiskan ile liderlik ettigi soyleniyor, bu konuda cok duamizi almistir, sirf bu sebebten dolayi yuzunu gormedigim kendisi gibi onlarcasini abim kardesim bellemisimdir. ama baskana ozetle "kimsenin besiktasliligimizi tartismaya ya da sekillendirmeye hakki yoktur" demistir. ayni seyi ben de kendisine soyluyorum, kimsenin benim besiktasliligimi sorgulamaya ya da sekillendirmeye hakki yoktur. ben de o stadyum bittigi zaman ingiliz seyircisi gibi bir seyirci olmasini arzu etmiyorum lakin 50 bin kisinin de carsi grubu onderliginde ve dolayisi ile 2-3 lider vasitasiyla yonlendirilmesini istemiyorum. videoda az cok konu belli oluyor: "biz stadin neresinde istersek orasinda olacagiz".

    carsi bana game of thrones'daki ejderhalar gibi gelmeye basladi artik yavas yavas. belki iyilik adina savasiyorlar, her zaman toplumsal olaylarda katkilari cok buyuk lakin dogalarinda kontrol edilemez bir hircinlik var ve bu hircinligin ayni ailenin fertlerini yakmayacagini kimse iddia edemez.
hesabın var mı? giriş yap