aynı isimde "ayla" başlığı da var
  • hem oscar'a gidiyoruz diye pazarla filmi, hem de kendinden yanlı olarak propaganda ile doldur. sadece ayla ve süleyman ekseninde evrensel ve tarafsız olarak anlatsaydınız şu hikayeyi tüm dünyaca anlaşılabilecek ve sevilecek bir yapım olacaktı mis gibi.
    bizim memleketi saçma sapan gazlar ve bol bol ağlatır şu haliyle sadece.
    böyle bir fırsatın bu kadar tırt bir şekilde harcanması üzücü.
  • samimi bulmadığı, bulamadığım film..

    50 yıl her gün rüyanda görecek kadar ya da onla yatıp uyanacak kadar bir insanın hayatındaki eksikliğini doruklarda hissettin de neden gidip bulmadın. 1950’dr astsubay biri, sanırım ki 1975’te emekli olmuştur, e hani onu araman için geçen 35 sene?!?
  • görüyorum ki filmdeki türklük vurgusu birilerinin canını sıkmış. olay gerçekten türk ordusunun kahramanlık hikayesiyken ne mantıkla "evrensel" bir şey yapmak için türklük algısını filmden çıkarmak gerek ben anlamıyorum. kore'li kim eunja yani ayla'nın bizzat kendisi bile "bugün için geleneksel kore kıyafetlerini giydim, buradayım, heyecanlıyım. türkiye ve güney kore için 'kardeş ülke' diyorlar. benim için türkiye, baba ülkesi. biz türk askerleri sayesinde varız, kore milleti olarak onlara minnettarız. on bin kilometre uzaktan gelip beni okutan ve büyüten herkese çok teşekkür ederim." diye açıklama yapmışken karşı yönde laf söyleyen çok net vatan hainidir.
  • şu filmde şener şen yerine çetin tekindor oynatan zihniyete selamlarımı yolluyorum.
  • evet oscar için yetersiz..

    evet klişe senaryosu var, sonu belli..

    ama şu film için sahte kahramanlık demek.?

    bizim tarihimizi bize anlatan bir film.. ne eksik ne fazla bundan.. yıllarca amerikan filmlerinde izlediğimizden ne farkı var.. bu gözler hurt locker gibi sapma sapan bir filme oscar verildiğini gördü.. rambo'yu izletmedi mi bu sektör bize..

    son dönemde dağ serisi, nefes gibi filmlerle biraz olsun kendimizi anlatırken bu filmi kötülemek bana çok saçma geliyor..
  • konu oscarlık, film değil.

    güzel film. hayatımda izlediğim en iyi muhafazakar sanat eseri. birkaç küfür ve sonlardaki atatürk portreleri ile de sözde laikçiliğe göz kırpılmış. ütopik seviyede güzel ve kusursuz ahlaklı süper über çalışkan ve disiplinli türk askerlerinin fedakarane eylemleri işlenmiş. amerikan ve türk pohpohlamasından bayılabilirsiniz. yüzeysel çocukça kominist aşağılaması da cabası.

    ama sanat yönetmenliği deniyor galiba sahne çekim renk müzik vesairesi çok iyi. kelebeğin rüyası kadar olmasa da oldukça iyi.

    çatışma sahneleri için falan da keşke gerçek bi askerden danışmanlık alsalarmış bayağ bildiğin battal gazi sahneleri hatırlattı.

    gidin izleyin mutlaka, gerçekten iyi seviyede bir muhafazakar eser.

    ama kesinlikle oscarlık bir film değil. konu kesinlikle oscarlık. hikayenin gerçek olması da cabası.
  • ben sıradan vatandaşım,eleştirmen değilim.buradaki birçok arkadaş gibi şurası iyi şurası kötü demeyeceğim.pazar günü öğleden sonrası için güzel zamanlar geçirmemi sağlayan,yer yer gözlerimin dolduğu bir filmdi ben çok beğendim.salon tamamen doluydu.film sonunda tüm salon burunlarını çekiyordu.yanımdaki muhtemel 50 lilerindeki abi bile göz yaşlarını saklamaya çalışıyordu.hele bir hanım kızımız vardı ki sanırım sevgilisiydi yanındaki sakinleştirmeye çalışıyordu.bildiğin sesli ağlıyordu.tüm salona süresi boyunca verdiği duygu açısından olumlu.küçük kız çocuğu çok tatlıydı.allah biliyor ya şu dünyada bir kızım olsun çok isterdim.inşallah nasip olur.
  • bir kişinin savaş alanlarına dalıp bütün bir orduyu tek başına devirdiği bol efektli amerikan filmlerine alkış tutan kişilerin bu filmi beğenmemesi enteresan gerçekten. ülkemizde sinema gelişecekse bir şekilde bu adamların hatırına gelişecek. her ülkenin bir tarzı var bizimkide böyle değiştiremeyiz. güzel işleri desteklemek yerine veryansına ben karşıyım. emeği geçenlerin emeğine sağlık.
  • bu hikayeyi yıllar önce ilk öğrendiğimde çok ağlamıştım. kalbe dokunan, gerçek hislerle yaşanmış ve ulaştığı insanların en gerçek hislerine dokunan bir olay bu.

    filme nasıl yansıtıldı, gereksiz milliyetçilik ve kültürümüzün bir parçası haline gelmiş bolca arabesk acıtasyon ile tadı kaçırıldı mı bilmiyorum, çünkü henüz izlemedim. ama böyle bir kahramanlık hikayesinin filme aktarılıp gelecek nesillere ve uluslararası piyasaya açılması, oscar’a gitmeyi hedeflemesi bile o kadar büyük bir şey ki günümüz türkiyesi için.

    ne olursa olsun desteklenmeli, arkasında durulmalı, izlenmeli, hatırlanmalı. yüksek beklentileri bir kenara koyup, gerçek bir hikaye olduğu akılda tutulup öyle izlenmeli.
  • ingilizcesi ve oyunculuğu rezalet olan gazeteci kız yapımcıdan torpilliymiş meğer.

    https://www.cnnturk.com/…ustafa-uslu-evlendi?page=1
hesabın var mı? giriş yap