• (bkz: kobane)
  • allah eğer hala sınırın öte yanında kalan varsa şu an içinde bulunan masumların, yaşlı, kadın, çocuk tüm acizlarin yardımcısı olsun dediğim kasaba. zaten haritaya baktığınız zaman sınırın öte tarafında bir yerleşim yeri gibi değil, sınır kapısının bağlı olduğu bir mahalle gibi duruyor, o derece yakın. inşallah kaçmaya imkanları olur.

    evet, pkk'nın ışid zalimlerinden zerre kadar farkı yok. evet, ne oradaki, ne de buradaki pkk destekçileri yıllarca inanılmaz acılar yaşattılar bize kalleşçe, kahpece saldırılarıyla. ve sonrasında da bu acılarımızla alay etmeyi de ihmal etmediler. ama orada yaşamaya çalışan masum bir tane çocuğu bile bunlara karşı olan haklı öfkemizden ayaıramayacak mıyız...
  • özenti milliyetçilerin yeni gözdesi. ne hoş ki türkçü insanların arasından bu ismi savunanların çıkması. devşirme milli duygularla gönlünüzün ülkü gemisi yürümez. neyse, bunlardan sorgulama beklemek gerçi mantıksız, çünkü akp'nin 2 ekim 2014 savaş tezkeresini dahi paşa paşa onaylamışlar.
  • felluceden sonra en sevdiğim savaş kasabası
  • teamfortress'in bir sonraki surumunde bayrak kapma haritasi olarak yer almasi muhtemeldir.
  • ayn el arab arap bahar demek değil, arap'ın gözü demek olduğu için illuminati ile alaka kurulması zorlama olan şehir.

    ayn: göz (ar)

    edit: önceki mesaja atfen yazılmış olan yukarıdaki cümleler anlamsızlaşmıştır. neyse, yine de kalsın. ek yapalım.

    54.681 nüfusa sahip bir şehirmiş zamanında. şimdi görülüyor ki içeride in-cin top oynuyor.
  • (bkz: düşeyazdı)
  • kürtler tarafından 1920 yıllardan beri kobane olarak anılan şehir. şehrin adını alman demiryolu şirketinden aldığı söylenir. ( ko-bahn) aynı zamanda "company" sözcüğünün yıllar sonra kobani olarak evrildiğini söyleyenler de vardır. buna gerekçe gösterenler şu meşhur zorava tepesinde çıkarılan kömür ile ilgili çalışma yapan yabancı şirketten geldiği söylenir.

    ırkçıların daha dün icat edilmiş bir kavrammış/isimmiş gibi kara cehaletleriyle kobani değil ayn al arap demesi ,bunu körü körüne cahilce savunması komik olmuş.

    tabi vikipedia türkçe arama sonuçlarında kobani diye bir şey geçmez. türkçe bildiğin sansür dilidir. kürtlerle ilgili bir ton şeyi sansürlemek muzeffer ülküsüdür.

    yabancı kaynaklar ya da vikipedia yabancı araştırma sonuçlarıyla başlayan bir araştırmanın neticesinde arapların şehre ayn al arap ,kürtlerin kobane dediğini görürsünüz...

    bu arada ulusalcı/ırkçı/ paralel göt için edit;

    ışid şehri ele geçirince isim değiştirecek. ayn al islam olacak yeni adı. götünüze girecek kamil.
  • bizim romanizasyon standartlarımıza göre aynü'l-arab olarak yazılmalı.
hesabın var mı? giriş yap