• bunun bir üst versiyonu kaliteli ürünün ihraç edilip yerine kalitesiz olanın ithal edilmesidir.

    (bkz: yerlisini japonya'ya satıp afrika'dan susam almak)
  • fransız zenci futbolcular.
  • aynı ürünü üretiyorlar, fabrika hatası yamuk gözlü, zombili şeyler her zaman olur. atmak yerine "bunlari türkiye alır. oradakiler kullanır" diyorlar veee hooop bi tanesi elinde...
  • almanya dresden deki zara mağazasını gezdikten sonra onayladığım durumdur. bizdeki ürünlerde iplik çıkıntıları varken almanya’daki ürünlerde kesinlikle iplik çıkmasına rastlamadım.
  • insanı yaşadığı topraklara lanet ettiren, tiksindiren bir durum. hem diğer milletin artıkları için 3. sınıf kalitesiz mallar için bir dünya para bayıl sonra ürünle ilgili bir sıkıntı oluştuğu zaman karşında ne sana saygı gösteren seni insan yerine koyan bir kurum çıksın .. tek suçumuz bu topraklarda doğmak herhalde.
  • vatandaslar yani bizler icin oldukca kotu bir durumdur.

    ancak ekonomik ve siyasi gercekler isiginda surpriz degildir. nedir bu gercekler?

    1) baslik altinda da cokca bahsedilmis, degersiz para birimimiz bu mallarin pazara girmesini zorlastirir. satici icin iki secenek vardir, ya pazara girmez ya da malin kalitesini dusurerek malini alinabilir fiyatlara getirir.

    2) iktidarlarin enflasyonu frenleme arzusu. eger her ithal urun olmasi gereken fiyatlamalarda olsaydi, erisilebilirligi giderek azalirken, fiyati da surekli artardi. bu bir dongu yaratir, alim gucu bugun icin x kalite urunu almaya yeten tuketici alim gucu dusunce daha az kalitedeki y urunune talep gosterir, bu defa da talep artisindan dolayi y urununun de fiyati artardi. bir noktada fakirlere alinacak ucuz mal kalmazdi yani.

    3)turkiye’de halk sagliginin iktidarlarca umursanmamasi. iki ornek baslik birakiyorum,

    (bkz: 43 su markasında ağır metale rastlanması)

    (bkz: ikitelli radyoaktif atık vakası*)

    sayisiz ornekler de verilebilir. daha yeni hastalikli etleri piyasaya surup millete yedirdiler. kanser arastirmalarinin sonuclarini aciklayan akademisyeni mahkemeye verdiler vs vs.

    bu maddeyi sadece saglikla sinirlandiramayiz tabii. tuketici haklari konusunda da surunmekte olan bir ulkeyiz. ve tum bunlar devletin umrunda dahi degil.

    bana tam bir sacmalik ve rezalet olarak gozuken kismi, vatandaslarin kisitli da olsa kendine alternatif yaratabildigi yurtdisi e-ticaretin kisitlanmis olmasidir. yani iktidarimiz diyor ki illa kalitesize mahkum olacaksin. trajik.
  • maddiyattandır
  • almayın kardeşim size zorla mı satıyorlar...
  • memlekette üretilen sebze-meyvenin kalitelilerini ihraç edip, artakalan boktan ürünleri iç pazara sürerek halkına yediren ülkeye müstehak olan durum.
hesabın var mı? giriş yap