• mal mısın oğlum sen! köyde kasaba mı yaşıyoruz aq, metropolde yaşıyoruz, her türlü imkan varken neden başka yere göçeyim! vizyonsuz mu oluyoruz!
  • 2013 senesinde üniversitedeyken orta hacimli bir markette çalışıyordum bisiklet alabilmek için. 1 ayın sonunda kafayı yemek üzereyken ayrılmıştım. sebebi aynı yerde aşağı yukarı aynı işi yapmak deli gibi boğuyordu beni. hala daha boğar zaten. yalnız o dönem manavda ismet abi vardı bizim. karısı ev hanımı, üç tane kızı vardı ve hepsi liseye gidiyorlardı. ben işe başlamadan önce ismet abi birkaç senedir orada manavda çalışıyordu. geçen hafta o marketin önünden geçerken baktım, ismet abi 6 sene önce bıraktığım gibi çalışıyor.

    başlığın tanımına çok uymuyor olabilir yazdıklarım ama yaşadığın yer zaten çalıştığın yer olduğu için buradan olayı bağlarsınız siz.

    bu insanları hiçbir şekilde yargılamıyorum. kimse kimsenin şartlarından haberdar değil ancak kendi adıma konuşursam, bizim ismet abinin hayatını yaşasam, yine büyük konuşmayayım ancak, muhtemelen kafama sıkardım. bir insan 10 seneye yakın her günün bir öncekinin aynısı olarak yaşar mı ya?
  • belediyedeki akrabasi araciligiyla belediyeye girmistir, 15'inden 15'ine maasi yatacaktir, kafasi rahattir.
  • ölme kısmı hariç benim.
  • vizyonsuzlukla alakasi yoktur. aksine devletin yatirimlarini ülkeye güzel bir sekilde dagittini gösterir. almanya'da bu tip insanlardan oldukca cok var. adam ilk ve orta ögrenimini tamamladiktan sonra bakiyor yasadigi bölgede iyi bir üniversite var, okumak istedigi bölüm de bu üniversite bünyesinde mevcut. e haliyle bu üniversiteyi tercih ediyor. sonra mezun oluyor, bakiyor yine ayni bölgede güzel isverenler var. ıyi bir maasla ise basliyor ve yillar gectikce güzel paralar kazaniyor. bu esnada cani istiyorsa evleniyor, coluk cocuga karisiyor. kendine bir ev insa ediyor ya da satin aliyor. belini daha da dogrulttukca güzel arabalara biniyor. sonra bir bakiyor emeklilik kapida, emekli oluyor ve kah eline gecen maasiyla, kah o güne kadarki birikimleriyle ölene kadar günlerini gezip tozarak, doga turlarina cikarak, tatil yaparak geciriyor. günü geldiginde de dogdugu yerin mezarliginda yasamini tamamlamis oluyor.

    zannetmeyin ki bu "vizyonsuz" insanlar sadece dogduklari yeri taniyorlar. bu bahsedilen "yer" adamin yasadigi yer sadece. bütün bu okudugu ve calistigi ve hatta emekli olarak gecirdigi yillar boyunca dünyanin bir cok yerini ve kültürünü gezip, taniyip, dünya görüslerini arttiriyorlar. elinin altinda bu kadar imkan olduktan sonra baska sehirlerde macera aramaya gerek görmüyorlar sadece.

    bahsettigim türden cok insan tanidim burada. ancak elbette üniversiteyi baska sehirde ya da ülkede okuyup, baska baska yerlerde calisan ve yasayan insanlardan da en az o kadar vardir. ancak demeye calistigim devlet ülkenin her yerinde okuma ve calisma imkani sagladiktan sonra geriye kalan kisinin kendi yasam tercihidir.
  • (bkz: immanuel kant)

    ben hayatımda bu kadar vizyonsuz birini görmedim. başlığı açan haklı valla, aferim! yurt dıçına tatile mi gittin çen?
  • kitap falan okuyup kendini daha iyi ifade etmeye calisiyordur. bitişik yazılması gereken ki yi bitişik yazıyordur. sığır değildir.
    edit: açacağın başlığa da ayrı selam ederim.
  • çok şanslı adamdır, demek ki doğduğu yerde para kazanabiliyor, üç kuruş para için gitmediğim yer kalmadı, keşke o kadar şanslı olsam bende.
  • istanbul gibi bir metropolde doğup büyümüşse gayet mantıklı bir eylemdir.
  • adana da doğup 19 yıl yaşayıp, 9 yıl istanbulda üniversite ve iş hayatı şimdi de antalya. dedelerim yörük ya belki ondandır bu yerinde duramama durumu.
hesabın var mı? giriş yap