• ayrıntı yayınları tarafından 2 aylık periyotlarla yayınlanacak olan "sosyalist siyaset ve kültür dergisi".

    yayın kurulu dinçer demirkent, ilbay kahraman, burak özçetin, abdurrahman aydın, doğuş sarpkaya, tuba emiroğlu ve mutlu arslan'dan oluşuyor.

    danışma kurulunda ise a. ömer türkeş, burhan sönmez, enis rıza, doğan tılıç, meltem gürle, necmi erdoğan, selami ince, selçuk candansayar, süreyya karacabey, aydın ördek, bora erdağı, cahide sarı, duygu tanış zaferoğlu, duygu türk, özkan agtaş, yavuz yıldırım ve yunus yücel yer alıyor.

    ilk sayısında yer alan "ayrıntı dergi: neden nasıl" başlıklı yazıda derginin çıkış amacı şu şekilde anlatılıyor: "bugün ihtiyacımız olan şey, ülkede ve dünyada yaşanan gelişmeleri eşitlikçi-özgürlükçü-devrimci perspektiften çözümlememizi sağlayacak etkin bir fikri odağın yaratılmasıdır. bunu yapmak için, ulusalcılık-liberalizm arasında sıkışmış düşünce iklimini yeni fikirlerle zenginleştirmek gerektiği gibi, yüksek akademizm, yüksek siyaset ve yüksek kültür duvarlarıyla kendi konumunu dokunulmaz hale getiren mevcut yayıncılık anlayışını da sarsmak gerekmektedir. bunun için sosyalist-devrimci hareketin siyasal perspektifini yeniden oluştururken analizlerinden ve tartışmalarından beslenebileceği, bu siyasal perspektifin gelişmesi için gerekli teorik-entelektüel-politik-kültürel alet kutusuna katkıda bulunacak, yürütülen devrimci-sosyalist mücadele ile kader birliği içinde bir teorik-politik bir müdahale aracının yaratılması gerekmektedir. ayrıntı dergi, bu ihtiyacın ürünü olarak ortaya çıkmıştır ve her şeyden önce sosyalist-devrimci hareketin düşünsel olarak desteklenmesi amacını taşımaktadır."
  • ilk sayıdaki yazılar:

    demokratikleşme paketi - dinçer demirkent

    kopuştan istisnaya: usul içinde usul - abdurrahman aydın

    almanya’da seçimler: bir (neoliberal) kriz yönetme stratejisi olarak “merkeltismus” - çağrı kahveci

    mısır’da isyan devam ediyor - fulya atacan

    fransa sağa çekiyor - balca çelener

    üçüncü yol’dan sonra: liberal-muhafazakar iktidar ve “yeni” işçi partisi’nin inşası- toygar sinan baykan ve onur yıldız

    gezi direnişinde sendikalar: örgütsel yenilenme için fırsat - mutlu arslan

    stadyum ve siyaset - yavuz yıldırım

    edebiyatta isyan ve direniş - ömer türkeş

    duvarlardan parklara gezi’nin eylem repertuvarı - tuba emiroğlu

    dünyada ayaklanmalar - michael hardt

    barışçıllaştırma rüyası: birikim, sınıf savaşı ve av - mark neoclous

    göçmenler yolda kağıtlarını neden imha eder? dolaşım özgürlüğüne sahip havyvan olmak için! - cahide sarı

    ruh fakirliği üzerine bir deneme - meltem gürle

    tersine dönen bıçak - umut özmakas

    öykünün hayatımızdaki yeri ve gelecek beklentileri- özcan karabulut

    güvenlik ve kaos sarmalında yeni nesil diziler - doğuş sarpkaya

    marksizm ve teoloji - bora erdağı

    poulantzas’ın kitabı: devlet ve hegemonya ilişkisine dair kısa bir tartışma - kansu yıldırım
  • ayrıntı yayınları olarak kendilerini bir ideolojiye kanalize etmeleri hoş değil. birçok kesimden seveni var ayrıntı yayınları'nın.
  • keyifle okuduğum ve güzel insanların yazdığı dergidir. ancak keşke dergiyi çıkarmadan önce başka ayrıntı dergi var mıdır acep diye baksalarmış.
  • mart-nisan ayları için üçüncü sayısı çıkmış kitap gibi dergi. (bkz: ayrıntı yayınları)

    içerik güncel. kadıköy'de imge kitabevi'nde var. ama şuradan da satın alabilirsiniz; http://www.idefix.com/…asp?sid=fwo4tgni6d7dkjv4o4su

    bir de ideoloji demişken, sanki bu dergiden önce gizli saklı iş yapıyorlarmış gibi, bu derginin bağlı olduğu ayrıntı yayınları'nın internet sitesinde şöyle bir şey yazar;

    "ayrıntı yayınları 1988'de yayımladığı şenlikli top lum kitabıyla yola çıktı. 12 eylül'ün yarattığı boğucu atmosferin yavaş yavaş dağıldığı ancak ortaya çıkan görüntülerin henüz netleşmediği bir dönemdi. dünyada da, ekolojik duyarlılığın arttığı, kadın hareketinin olgunlaştığı, sovyet sisteminin dağıldığı, solun kendini sorguladığı arayış yıllarıydı. işte böylesi bir dönemde kuruldu ayrıntı yayınları ve elbette o yılların duyarlılıklarına seslendi.
    mevcut olana olabilecek olanı, sermayeye emeği, iktidara muhalefeti, iktisada kültürü, askeri marşa oyun havasını tercih ettik ve yirmi yılı aşkın bir süredir tercihleri bu yönde olanlarla birlikte yürümeye gayret ettik."
    https://www.ayrintiyayinlari.com.tr/ayrintiya-dair
  • websitesi açılmıştır: http://ayrintidergi.com.tr/
  • 20. sayısında (mart-nisan 2017) emek ve demokrasi kavramlarını merkeze alan dergi. politik incelemeler haricinde sanat yazıları da mevcut: türk edebiyatında atatürkçülüğün işleniş biçimleri, proletaryanın hasıraltı edilişi vb.
hesabın var mı? giriş yap