• gazeteci-yazar. uzun yıllar nokta dergisinde yazdı; nokta'nın nokta olduğu yıllarda nokta'yı nokta yapan kadroda yer aldı. iski skandalını ortaya çıkaran röportajı gerçekleştirdi; yazdığı bir yazıdan dolayı çakıcı'nın karısı tarafından kurşunlandı. bir dönem hbr maymunda yazdı. sonra ülkenin doğusu ile ilgili fikirleri yüzünden bir anda amcaları kızdırdı, gözden(?) düştü, kanal 7'de program hazırlamaya başladı. sonra benim görüş alanımdan çıktı.
  • şafak paveyin annesidir.
  • su anda aksam gazetesinde yazmaktadır.
  • kotuluk mektuplari ismiyle kurgusu oldukça ilginç, otobiyografik izlerde taşıyan, başarılı bir roman da yazmıştır kendisi ..ama malesef bunun gerisi gelmemiştir, bekliyoruz.
  • kizi safak pavey'le birlikte artik londra'da yasayan aksam gazetesi kose yazaridir kendisi.
  • birinci körfez savaşı sırasında yabancı muhabirler ırak sınır kapısından giremiyorken sınır görevlilerine bir tepsi baklava yaptırıp herkesi sınırdan geçirmeyi başaran gazeteci. bir arada kanal 7 de yemekli bir sohbet programı yapıyordu.
  • babasının adı ali anasının adı züğüne'dir.ankara doğumludur.hacettepe üniversitesi sosyal çalışma mezunudur.kızı şafak pavey ilk kocasındandır.ataktır.gözü karadır.bazen, yaptığı gazetecilik başkalarına da zarar verebilmektedir.seçtiği meslek yıpratıcıdır.ömrü uzun olsun.
    (bkz: savama)
  • (bkz: hadi uluengin)
    (bkz: #8492718)
  • kanal a televizyonunda katıldığı programda, ismini vermediği emekli bir generale hrant dink cinayetini sorduğunda, generalin devlet gerekirse cinayet işler cevabını verdiğini söyleyen gazeteci.

    (bkz: http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=251426)
  • namus ugruna esini, kizini, annesini, kiz kardesini ya da yakin akrabasini öldüren mahkumlarin neden cinayet islediklerini tüm türkiye’yi dolasarak bizzat onlarin agzindan dinlemis. hapishanelerde onlarla konusabilmek icin bir yil boyunca izin belgesi beklemis. meslekten psikolog ayse önal kurbanlarin yasadigi kentlere, köylere, yörelere de gitmis, mahkeme dosyalarini incelemis. öldürülen kadinlarin –bulabildigi kadariyla- günlüklerini okumus.
    calismasinin ürünü yeni bir kitap. 12 ülkede yayinlaniyor, türkiye’den ilgi gösteren yayinevi cikmamis. belki frankfurt kitap fuari hazirliklarindan dolayi vakit ayiramamislardir.

    kitabin ingilizcesinin kapagi (honour killing: stories of men who killed):
    http://www.amazon.com/…=books&qid=1223056223&sr=1-1

    almancasinin kapagi (warum tötet ihr? wenn männer für die ehre morden)
    http://www.weltbild.de/…zoom=1&p=pprod.img&b=632914

    bir örnek vaka:
    ilyas 30’lu yaslarda. istanbul’un kenar bir mahallesinde oturur. komsulari „kiz kardesin aysel orospudur“ demekle kalmayip yüzüne bile tükürmüsler. ilyas, gecenin birinde kalkip öz kardesini boguvermis. ertesi günü tutuklanmis..
    adli tiptan gelen rapor: aysel bakireydi.
hesabın var mı? giriş yap