• ispanyol yönetmen daniel sánchez arévalo'nun 2006 yapımı filmi. yirmi altinci uluslararasi istanbul film festivali'nin "genç ustalar" bölümünde gösterilecek olup; goya, malaga, stockholm vb. festivallerden 13 ödülü vardır. festivalde türkçeye koyulacisiyahayakın olarak çevrilmiştir.

    traileri için: http://www.youtube.com/watch?v=yjooxxzn27c
  • bir cins keyif verici madde. sinemadan çıkalı 16 saat geçtiği halde hala arada sırıtırken yakalıyorum kendimi. çok kızıyorum, "yapma, mesaidesin" diyorum. ne fayda, dinlemiyorum.
  • icerisindeki her turlu duyguyu seyirciye bire bir yasatabilen gerek senaryosu gerek oyuncularinin performanslariyla cok iyi yogurulmus ispanyol yapimi harika bir film.
  • tek bir lüzumsuz karenin, diyaloğun, sahnenin, oyunculuğun olmadığı, mükemmel bir senaryonun, beyaz perdeye kusursuz aktarımı. salon kahkahadan kırıldı bugün. içime su serpildi bu vesileyle. demek ki tutarlı bi insan profilimiz var. ben küçükken de en kolay "belden aşağı espriler"e gülünürdü, yaşlandım değişen hiçbir şey yok. azuloscurocasinegro, inkar edilmeyecek kadar eğlenceli ama bir o kadar da ağır bir hikayeydi. hani, hep gülüyoruz ya ağlanacak halimize, tam da bunu söylemiş arevalo bize.
  • dram içinde komedi, komedi içinde dram, tam bir akdeniz sıcaklığında ispanyol filmi. oyunculuklar çok çok başarılı, vizyona girse de, herkes izlese dedirtenlerden.

    http://www.azuloscurocasinegro.com/
  • en iyi kara komedi örneklerini barındıran ispanyol sinemasından bambaşka bir kara komedi örneği. seyredilesi, insanın içini ısıtan; ne yaparlarsa yapsınlar insanca, komik, kendilerine özgü, iyiniyetli bir taraftan kızmak isteyip de kızamadığımız bir şekilde yakın hissetmeseniz dahi anladığınız karakterlerle dolu güzel film.

    http://www.imdb.com/title/tt0452971/
  • bana bu kalbim kadar koyumavineredeysesiyah sayfayi ayırdığı için çok teşekkür ettiğim film...biraz içim ısındı sanki.
  • ispanyol sinemasina guveni sonsuz olan ya da olmayan, hic farketmez herkesi bir sekilde, bir seylere gark eden bir filmdir. ustuste iki kez izledikten, resmi sitesinden indirdigim fotograflara dalip giderek her bir karenin ozeline indikten sonra gonlumun arsivindeki yerini almistir.

    --- spoiler ---

    jorge'nin kapicilik yaptigi, yasadigi apartmanda oturan, yillardir asik oldugu natalia'nin gittigi yerlerden jorge'ye kartlar gondermesi, asil adamimizin da bunlari tek tek duvarina asarak biriktirmesinin; yani boyle bir durumun beni etkilemesini saglayan tek sey o son gonderilen kartta yazan yazidir: yatak odanda bir baska pencere.

    --- spoiler ---
  • ana öykü olarak klişe bir sınıf atlama hikayesini, zekice yan öykülerle sinema diline çok güzel aktarmış bu film.
    oyunculukların başarılı olmasının yanı sıra kamera hareketleri ve açılarıda ustaca geldi bana. yönetmeni gerçekten gelecek vaad ediyor.
hesabın var mı? giriş yap