• turkiye'de 1980'lerin sonlarina kadar orumcek adam'i siyah beyaz formatta yayinlami$ dolayisiyla 1970'lerin sonlarinda dogmu$ bir ku$aga orumcek adam/spider man sevgisi a$ilami$ yayinevi..

    (bkz: spider man)
  • (bkz: kiral dergi)
  • yuzbasi volkan , superman , orumcek adam , billy bis gibi 100 er sayfalik cizgi romanlari cikaran 80 lerin yayinevi
  • bilim kültür araştırma ve yayıncılık'ın kısa ismi. yayınladıkları örümcek adam ve superman'lerde macera aralardına yararlı bilgiler koyarlardı.
  • sanilanin aksine 80'lerin sonuna kadar degil 1995 yilina kadar orumcek adam serisini yayinlamis yayinevidir(daha sonra da cikmis olabilir ama ben hicbir yerde gormedim). su an cikan hicbir cizgi roman yayinlarinda bulunmayan orjinallige sahiptir.yayin politikasi telif haklarini zerre sallamadiklarini gosterse de bir donem gencleri icin onemli yere sahip isler yapmistir. her maceranin aralarina 'dunyanin en buyuk agaci' 'en iyi sicrayan deve' gibi faydali bilgiler serpistirmislerdir.yillar sonra; internet,amazon,turkiyede cizgi roman yayinciliginin gelismesi gibi sebeplerle orjinal orumcek adam serilerini okuyunca kiymeti daha iyi anlasilir cunku b yayinlari cogunlukla kafadan uydurarak da olsa guzel laf espirileri ve ictenlik katmistir orumcege.hatta bazen orumcegin doktor ahtapotla tren yolunda yaptigi savas esnasinda o yanik sesiyle kara tren gelmez mi ola turkusunu soylemesini saglayan da bu ictenliktir.tiraji yukseltmek icin bazen transistorlu radyo gibi o zamanlar anlamayip cok onemli birsey sandigimiz promosyonlar yapsa da,her iki uc sayida bir 'biliyoruz yine kizacaksiniz ama kagida su kadar zam geldiginden biz de zam yaptik,anlayisla karsilayacaginizi umuyoruz' diye zamlanmis bir sekilde karsimiza ciksa da,severdik kendilerini,hala da severiz.anilarimizda guzel bir yerdedirler.
  • günümüzün kendini beğenmiş yayınevlerine inat, siyah beyaz alçakgönüllülüğüyle "her ayın birinde bayinizden istemeyi unutmayın" sloganıyla severdim b yayınlarını. örümcek adam koleksiyonum büyüdükçe anlamsız sempatimde arttı.1995 yılına gelindiğinde eski maceraları mega macera diye kakalama olayını iyice abartınca anladım ki ters giden bi şeyler var.hakikaten öyleymiş. önce örümcek adam kalktı ortalıktan,bi süre sonra keskin zeka bulmaca dergileriyle beraber b yayınları.bi kaç sene sonra da sahibi samet koçyiğit kaybolup gitti bu diyardan.
  • seneler önce bir arkadaşımın evinde ucuz saman kağıdını basılı ve iki renkli baskısıyla (siyah beyaz değil kırmızı (hatta pembe) beyaz) bir superman albümünü görmüştüm.

    albümde 3 hikaye vardı. birinci hikaye superman 3 filminin çizgi roman haliydi. kare kare açıkçası filmden daha güzeldi. ikinci hikaye ise birinciden güzeldi ve hep neden o hikayenin filme çekilmediğini düşünür dururum. superman bir tür güneş veya yıldız tanrısı gibi bir varlık tarafından yakalanıyor ve devasa bir kripton kristaline zincirleniyordu. bildiğin bdsm fantezilerinden fırlamış gibi duran tek sayfalık karede son derece iri ve kaslı bir erkek (süpermenimiz yani) lycra ile sarmalanış vücudu, acı çekermiş gibi duran suratı, kaskatı kesilmiş kasları ve bu kasları saran kalın zincirler ile pek çok çocuğu fark ettirmeden cinsel yönden uyarmıştır, buna adım gibi eminim.

    (merak edenler için belirteyim, superman'i yakalayan varlık da superman'den emilen gücü kendine aktarıyordu. pis mendebur)

    işte b yayınları ülkemize böyle şeyler kazandırmıştır. ara ki bulasın şimdi baskılarını.
  • 80 ve 90larda yayımladığı örümcek adam maceralarını ilk sayıdan itibaren tekrar okumaya başladığım yayınevi. 50 dakikalık servis yolculuğunda ilaç gibi geliyor valla.
  • bakırköy'de tezgahta bu yayınları satan bir araba vardı. superman vs çizgi romanları çok ucuza alınabiliyordu. şimdi nadir kitapta tanesi 40 ile 100 lira arasında satılıyor.

    (bkz: bilka)
hesabın var mı? giriş yap