• mustafa erdoğan isimli 8 dil konuşabildiğini ileri süren kişinin '3 ayda ingilizce' vaatleri bulunan bir eğitim platformu. ekşi'de bununla ilgili hiçbir şey yazılmamış olmasına çok şaşırdım.

    bir dil öğrencisi olarak görüşüm bu metot yüzde 40 belki etkili olabilir ama 3 ayda mümkün değil ingilizce. 3 ayda ingilizce öğrenmek mi istiyorsun abi topla bavulunu ingilizce konuşulan amerika'nın, ingiltere'nin ya da ingilizce konuşulan bir yerin köyüne git. türk arkadaşlarınla iletişimini kesiyorsun, türkçeyi kapı dışarı ediyorsun. kendini olabildiğince zorluyorsun e bir de ufak bir kurs bulabilirsen tadından yenmez. ama böyle adamlara para kaptırmayın. hadi sağlıcakla.

    babilanka
  • 8 dilde konuşabilen bir türk’ün geliştirdiği ingilizce eğitim programı. ayrıca eşimin bugün itibariyle tamamladığı program.

    programı satın almadan önce hakkında kullananların yorumuna rastlayamadığım için bu entry’de eşimin deneyimini paylaşayım dedim. dil öğrenme metotlarına ilgim olduğu için ben de süreci yakından takip ettim.

    programın kurucusu mustafa erdoğan’ın reklamını instagramda gördüm. kendi metodunu kullanarak 3 ayda ingilizce konuşmayı vaat ediyordu. ilk başta aşırı iddialı geldi ama sonra kendisiyle iletişime geçtiğimde gerçekçi bir tablo çizdi. para iade garantisi de olduğu için bir deneyelim dedik. ağustos grubuna kaydını yaptık.

    öncelikle daha önce çok metot incelemiş biri olarak çok farklı bir metot diyebilirim. başta eşim de ben de sistemin ne yapmaya çalıştığını anlayamadık. ikinci haftadan sonra taşlar yerine oturdu. neyi neden yaptırdığını anladım. çok mantıklı ve zekice kurgulanmış.

    önce eğitmen videolarda cümleleri türkçeleri ile karşılaştırıyor. sonra her gün belli bir düzende kendi kendinize yaptığınız çalışmalar var. bunlar dinleme, cümle analizi, taklit etme, cümle kurma, yazma ve her hafta öğrendikleri üzerine konuşma gibi şeyler. bunları öyle bir düzende yaptırıyor ki eşim özel olarak kelime ve gramer çalışmadan kalıplar halinde birçok şeyi öğrendi. şu ana kadar gördüğüm en pratik odaklı metot. direkt pratik çalışmalarla konuşma ve dinleme becerisini geliştiriyor. grameri bebeğe öğretir gibi öğretiyor. bu arada kalıpların ötesinde ileri seviye ingilizce bilen benim bile nedenini bilmediğim şeylerin mantığını da veriyor.

    eşim program başında basit tanışmanın ötesine geçemiyordu şimdi 30-40 dakika günlük konular üzerine sohbet edebiliyor. daha önce gittiği kurslara, özel derslere kıyasla çok daha memnun kaldı.

    tabii çok emek verdi 3 ay boyunca neredeyse her gün 1 saat kadar çalıştı. uzaktan az gibi gelebilir, her gün çalışmayı hiç yabana atmayın. bunu yapabilirim diyene önerilir.

    faydasını canlı canlı gördüğüm için ben de aynı programın ispanyolcasını bekliyorum. programı düşünüp tereddüt edenlere kesinlikle tavsiye ederim diyebilirim.
  • bugün itibariyle başlayacağım online ingilizce eğitim.

    süreç sonunda yorumlarımı ve deneyimlerimi paylaşırım.

    sayın suserler çok mesaj geliyor, burdan toptan cevaplayayım. eğitime başlayalı 2 hafta oldu ben henüz 4 ders yaptım, şimdilik iyi gidiyor. ama memnun olup olmadığımı henüz anlamış değilim. eğitim 3 ay sürüyor ve ben çok başındayım eğitim biter bitmez buraya sağlam bir entari bırakacağım.

    edit 1: 30'dan fazla mesaj geldi, bi ara sıcak bırakmaya çalışayım. eğitim birkaç farklı çalışmadan oluşuyor çözümleme videoları, aktivasyon antrenmanları ve bireysel çalışmalara dayalı. ilk haftalar çok basit gelmesine rağmen-tabii burada ingilizce seviyeniz önemli- benim seviyem başlangıçtı, sonraki günlerde günlük en az iki saatinizi eğitime ayırmanız gerekiyor. daha sonra ses kayıtlı ve videolu ödevler başlıyor, her hafta geciktirmeden ödevlerinizi yapmanız gerekiyor. felsefe şu; anladığım kadarıyla her gün mutlaka 1-2 saat zaman ayırmanızı sağlamaya çalışıyor. ben dil konusunda ilerlediğimi düşünüyorum ama henüz konuşmaya başlayamadım.

    edit 2: evet arkadaşlar mesajlar yağmaya devam ediyor, cevaplayamadığım için burdan bi kısa güncelleme daha yapmaya çalışayım.
    3 aylık eğitimin yüzde 70'ini tamamlamış durumdayım. hala ingilizce konuşma becerimle ilgili gözle görülür bir değişiklik meydana gelmedi. ancak ben eğitimde olmam gereken yerden bir 10 gün gerideyim yani toplamda 10 kere dersi kırmışım, yapmam gereken ödevler ve tekrarlar birikmiş durumda yani beni baz alarak karar vermeyin. onun dışında memnun musun diye soran arkadaşlara şu an cevap verebilmem için hala erken olduğunu düşünüyorum, görevlerimi tam olarak bitirdiğim de dört başı mahur bir yorum bırakmaya çalışacağım.

    edit 3: yeniden merhaba herkese, evet kuru tamamladım. aslında gayette iyi başlamıştım inancım tamdı ama maalesef öyle olmadı. gelinen noktada tekrarları vs.. yapmama rağmen ingilizcem de kulakla duyulur bir gelişme söz konusu değil evet iyi metodlar faydalı çalışmalar var uygulanan ama vaadettiği şeyi bence gerçekleştirmiyor. mustafa erdoğan bu kadar iddialı olmasa iyi olurdu çünkü sonu hayal kırıklığı oldu benim için. ve tabi giden 1.500. geri iade olayı da hikaye. nasıl isteyeyim ki şimdi?
    sonuç olarak bana kalırsa en etkili yöntem ana dili ingilizce olan seveceğiniz sabırlı birini bulun ve konuşmaya çalışın. aynı süreyi ve parayı bu şekilde değerlendirseydim çok daha verimli olurdu diye düşünüyorum.

    edit: imla
  • sistemi aldım. ilk intiba : oldukça profesyonel görünüyor.

    ikinci intiba: 2. haftadayız ve ilk ödevlerimi yapıp teslim ettim. ödeve yorum yapılmasını bekliyorum ve bu yüzden heyecanlıyım.
    genel olarak sistemi yorumlamak gerekirse: öncelikle sistem iyi kurgulanmış. içerisinde özgün yöntem ve teknikler var. çözümle videolardaki verilmeye çalışılan mantık hoşuma gitti. online eğitim olmamasına karşın online eğitim hissi veriyor; çünkü bir grup insanla birlikte başlıyorsunuz ve ödevlerden geribildirim alıyorsunuz. eğitimin bazı aşamalarında soru sorup cevap aldığınız bölümler var. orada insanların sorduğu soruları da görebiliyorsunuz. oradan anladığım kadarıyla kalabalık bir grupla ilerliyoruz.

    buradaki yorumlardan bazılarında 3 ayda ingilizce'nin iddalı olduğuna dair yorumlar gördüm. abicim öncelikle 3 ay boyunca istikrarlı bir şekilde moleküler biyoloji çalışırsan moleküler biyolojide öğrenirsin. buradaki mesele kurulan sistem bu kadar vakit ayırmaya değer mi değmez mi meselesi. henüz başlarında olmama rağmen değer diyorum. ilerleyen aşamalarda büyük hayal kırıklığı yaratmadığı sürece bu fikrim devam edecektir. çünkü tutarlı bir mantık takip ediliyor ve lisan öğrenmenin 4 temel parçası olan "okuma, dinleme, yazma ve konuşma" eylemlerinin 4'ü de güzel biçimde kurgulanmış. bakalım ilerleyen süreçler bize ne gösterecek.

    üçüncü intiba: ödevlere geri dönüş almaya başladım. hatalarını tek tek yazıp doğrusunu açıklıyorlar. ödev kontrolü için sistemin sahibi mustafa ve bir ekibi var. bazen kendisi bazen ekibinden biri dönüş yapıyor. her iki türlüsü de verimli. mustafa dediğim arkadaş sürekli sistemi takip ediyor, bizzat ilgileniyor. ben biraz geri kaldım şehirdışı seyahatimden dolayı. sistem içi soru cevap ve yorumlardan gördüğüm kadarıyla kalabalık bir kullanıcı grubu coşkuyla ilerliyor. ben de arkalarından azimle devam ediyorum :)) bu aşamada bir önerim olacak. ödev için entegre bir başka uygulama kullanıyorlar, uygulama baya güzel. öğretmenlerin okullarda kullanabileceği bir ödev yazılımı aslında. ama yinede ilerde sitenin içine ödev sistemini de gömebilseler güzel olur. tek bir platformdan yürümesi daha sağlıklı olur.
  • faydasını göremediğim tahminimce fake hesaplarca şişirildiğini düşündüğüm ingilizce eğitim programı.
    sosyal medya ortagramlarında paylaştığı içerikler güzel ve ikna edici ancak eğitimine gelince tam bir boşluk. nedenlerini açıklıyayım yorumu siz yapın.

    - çözümleme başlığı ile temel ingilizce bilgisi veriyor
    - gölgeleme antreman ile kendi yöntemi dediği ama internette yabancı örnekleride olan bir 5-6 dakikalık ses dosyasını tekrar etmeni istediği bir antreman var. şahsen en faydalı kısmı bence bu olabilir.
    - bireysel çözümleme : çözümleme kısmında anlattığı kısmı sizinde benzer şekilde yorumlamanızı istiyor örneğin 15 cümle veriyor ve bunu anlamanızı istiyor
    - dinleme antramanı : sadece dinliyoruz ve anlamaya çalışıyoruz dinlrken çözümleme kısmını düşünerek pekiştiriyoruz dinleme içeriği gölgeleme dosyaları ile aynı
    - aktivasyon antremanı: 10-15 cümle veriliyor bunu ingilizceye çevirmeniz isteniyor
    - bonus : temel gramer bilgileri

    şimdi bu çok güzel içerik değilmi derseniz ilk açınca bence aynısını düşündüm ama olay koptuğu yer içerik. toplam 90 gün boyunca aslında 7 farklı gölgeleme dinleme dosyası var ve hepsi 5-6 dk boyutunda 1-4 gün aynı sonra 4-7, 8-14 diye gidiyor sonunda yopu topu 7 dinleme dosyası var. kendi çözümleme videoları yaklaşık 20 adet 10 dk lık video dosyaları , bireysel çözümleme de ise hergün 15 cümle ve bunların türkçeleri ama son derslerdeki ("ı want to build a wall") bir bireysel çözümleme cümlesi size seviyeyi belli edecektir.
    dinleme antramanları nerdeyse her ders için 5 dk lık var hakkını yemiyeyim.
    ek olarak eğitim aslında 60 günlerde %90 bitiyor 64-70 arası tek bir dinleme videosu 71-77 dinleme ve birkaç tavsiye plan 78-90 konuşma hızlandırıcılar

    velhasıl bu eğitim içeriği ile mülakata giriyorum yurtdışında ingilizce konuşabiliyorum diyenler bu içerikle başarabiliyorlar ise saygı duyarım ama şuanki ücretini hakettiğini düşünmüyorum
  • hiç bi yerde doğru düzgün bilgi bulamadığım eğitim setiydi aldım denedim tecrübelerimi aktaracağım : adamın kendi paylaştığı güzel yorumlara kanarak aldım 3 ay sonunda ingilizce konuştuğunu iddia edenler vardı ben de aynen denildiği gibi uyguladım her gün düzenli takip ettim ve ödevleri yaptım peki işe yarıyor mu:hayır!.ayrıca sete pek kafa yorumlamış bi emek verilmemiş aslında 3 değil 2 aylık bi program 8 hafta yani diğer 1 ayı da kendiniz bi şeyler yapıyorsunuz . her hafta 8 10 kadar ingilizce cümleyi çözümlüyor ve bütün hafta aynı cümleleri sesli olarak dinlemenizi istiyor. dilde tekrar elbetteki önemli ancak bu kolaya kaçmaktır dediğim gibi üzerine kafa yorulmuş emek verilmiş bi set gibi gelmedi bana. şunu da ekleyeyim para iade garantili deniyor ama iade konusunda problemler çıkardılar paramı geri alamadım. 700 küsür liraya değer mi değmez(tabiki benim gibi orta halli biriyseniz ve boşa verecek 700 liranız yoksa) . 100 150 gibi bi fiyatı olsa boş zamanlarda dinlemek için tavsiye edilebilirdi ancak 700 lira kolay kazanılmıyor bu set de o fiyatı hak etmiyor. o parayı 2 yıl netflixe yatırıp ingilizce içerik izleseniz daha çok randıman alınır diye düşünüyorum...
    not: bunlar kendi düşüncelerimdi alıp almamak tabi ki sizin elinizde.
  • ben en çok da öğretmenlik mezunu olmayanların, bir coursebook incelemeyenlerin, günlük/yıllık planlar yazmayanların, nasıl oluyor da hani bir nur mu iniyor bilmiyorum, böyle sadece kendilerinin bulabildiği bir program olduğunu iddia ediyor anlamıyorum.

    o öğretmenlik bölümlerini süs olarak mı koyuyorlar acaba, ya da bu ülkenin gerçekten eğitim alanında çığır açmış hocaları/profesörleri bile böyle bir sistem vaat etmezken,ki sistem bellidir, ne kadar çok zaman ayırır ve maruz kalırsanız o kadar çok ilerleme kaydedersiniz, gerçekten şaşırıyorum. içeriğini görmek isterdim doğrusu.
  • speaking ve listening becerilerimi geliştirmek istediğim için bugün kaydolduğum program. hakkında çok fazla olumlu ve olumsuz geribildirim okudum. belki ilgilenenlere faydası olır düşüncesiyle, ben kendi deneyimlerimi buradan düzenli olarak paylaşacağım.

    not: ielts’e hazırlanıyorum şu an seviyem değişik başlıklarda 5.5-7 arası değişiyor. bunlara göre baz alabilirsiniz

    writing: 6.5-7 arasında oynuyor
    listening: 6.5-7 arasında oynuyor
    speaking: 5.5 :(
    reading: 6.5-7 arası oynuyor
  • iş değişikliği sebebiyle devam edilemedi. dönüş yaparsam mutlaka başladım diye editlerim.
  • farklı bir dil öğrenim kursu veya metodu.

    kurucusuyla ilgili bir video için:
    https://youtu.be/oz5rqkmq38m
hesabın var mı? giriş yap