• 2017 yapımı tayland filmi. türü komedi, suç, dram ve gerilim olarak belirlenmiş imdb'de. bir komedi filmi nasıl aynı zamanda insanı gerebilir diyorsanız; filmi izlediğinizde anlayacaksınız. oyunculukları beğendim. tayca kulağa bazen garip gelse de çok da rahatsız edici değil. şöyle ufak da bir not koyayım. lynn karakterini canlandıran oyuncu aslında sağ elini kullanan birisiymiş. ancak solak insanların daha zeki olduğu inanışından hareketle filmde özellikle solak olarak karakteri canlandırmış. bunun için çok çalışması gerekmiş. beğeneceğinizi düşündüğüm bir film.
  • --- spoiler ---

    film, zengin çocuklarının okuduğu özel bir okula tam burslu olarak alınan çok zeki bir kızın hikayesi. sınavda arkadaşına kopya veren kahramanımız zaman içinde kopya işini büyüterek profesyonel bir hale getirecek ve yaptığı dahiyane planlarla oldukça büyük paralar kazanacaktır. yaklaşık 2 saatlik süresi boyunca düşmeyen müthiş temposu ve soundtrack'ı ile keyifli ve renkli bir seyirlik, ufaktan eğitim sistemi eleştirisi. ( komedi, macera, dram hepsi bir arada ve dozunda.)
    --- spoiler ---
  • oldukça başarılı bir thai filmi. senaryo, işleyiş başarılı. oyunculuklar fena değil. izlenilesi.
  • zengin-fakir ayrımının ve egoların nelere neden olabileceğinin güzel bir örneği bu film...

    para, uyuyan devi uyandırıyor... ayrıca baba kral adammışın vesselam, adamlığından ödün vermedin...

    korku filmlerinde bu kadar gerilmiyorum, gerçekten helal olsun... güzel film...
  • nattawut poonpiriya tarafından çekilen sinema filmi. eğitim sisteminin nasıl kişi ve durumlara göre değişebileceğini gösteriyor. üstelik sadece tayland için de değil.
  • gerilim kategorisinde kore, japon ve hatta çin sinemasından sonra tayland'ın ben de varım dediği "olmuş" film. özellikle 2. yarıda hiç düşmeyen temposu ile izleyiciyi sürekli diken üstünde tutmayı başarıyor. genç oyuncuların oyunculukları ise (uzak doğu mimik ve jestleri düşünüldüğünde) hiç sırıtmıyor.

    --- spoiler ---

    sınav görevlisinin lynn'i metronun dibine kadar bir cia ajanı edasıyla kovalaması gibi abartıları ve sonuyla bir çok izleyiciyi mutlu etmese de izlenmeye değer.

    --- spoiler ---
  • nattawut poonpiriya' nın yönetmenliğini üstlendiği 2017 yapımı tayland filmidir.
    chalard games goeng adıyla da bilinir.

    film; kategorisel olarak öğrenci-gençlik filmi kategorisine girebilse dahi, klasik amerikan romantik komedi filmleriyle uzaktan yakından alakası yoktur.

    film, için direk olarak gerilim filmi diyebiliriz.

    bir grup öğrencinin kopya çekmesi ile olayların iyice karmaşık hale geçmesini konu eder.

    sürükleyici bir filmdir. bireysel olarak puan vermem gerekirse; 10 üzerinden 7,5 verilebilir kanaatindeyim.

    edit: imla
  • muhteşem bir tayland filmi.

    --- spoiler ---

    eğitim sistemini, çocukların sınav için yok yere hayatlarının bitirilişini iyi anlatır. ancak asıl zengin-fakir ayrımında kalan bir gencin nasıl para uğruna değerlerinden vazgeçmiş olabileceğini de gözümüze gözümüze sokar. bank karakterinin 180 derece kişilik değişimini film içerisinde üzülerek izleyebilirsiniz...

    --- spoiler ---
  • benzer bir durumu odtu hazırlıkta yaşamıştım. çok sevdigim zeki mi zeki bir arkadaşıma, birisi takılmaya başlamıştı, odtu dışından. takılan cocugun ailesi tır filosu falan vardı. sonra odtu den olan arkadaşım okuldan atıldı. meğer osym sınavına girmiş, tır filosu olan çocugun yerine ve yakalanmış. gazetelerden okuduğumuza göre bizim odtu lüye son model araba vaad edilmiş. falan filan...
  • vermesi gereken mesajları tıkır tıkır işleyip veriyor. yeri geliyor geriyor, yeri geliyor üzüyor, yeri geliyor sevindiriyor. ve yazının başında da dediğim gibi saat misali tıkır tıkır yapıyor bunu ve zamanın nasıl geçtiğini hissettirmiyor. başta biraz ön yargılı idim, lakin hiç düşünmeden açıp izlene.
hesabın var mı? giriş yap