• birleşik arap emirliği'nin dünyanın ilk yapay zeka bakanlığını kurması olayıdır.

    haber

    "birleşik arap emirlikleri‘nin dünyada ilk kez yapay zeka için açtığı bakanlık, yakın gelecekte diğer ülkeler tarafından da takip edilebilir.

    birleşik arap emirlikleri, avrupa’da pek görmediğimiz türlerde bakanlıklara sahip bir ülke. örneğin geçtiğimiz yıl “mutluluk bakanlığı” isminde bir bakanlık görev yapmaya başlamıştı.

    ilginç olan ise, kulağa komik geliyor olsa da bu bakanlığın ilgili olduğu konular bir hayli önemli. örneğin ülkenin mutluluk bakanında şehrin mutluluğunu ölçümleyen bir araç var. bu araç; trafik durumu ve çağrı merkezinde yanıt bekleyen müşteri sayısı gibi verileri tek bir alanda toplayıp genel mutluluğu ölçüyor.

    tech ınside'nin haberine göre, yapay zeka bakanı ise, adından da anlaşılabileceği gibi dünyadaki tüm yapay zeka ile ilgili teknolojileri takip edecek ve birleşik arap emirlikleri’nin bu alanda öncü olması için çalışmalar başlatacak. ülkenin şu anda 2031 yılını hedefleyen bir yapay zeka yol haritası da bulunuyor."
  • çaylak olarak başlık açama entry gir. yazar gelsin açsın başlığı.. ohh ne güzel iş..
  • birleşik arap emirliği'nin vizyon sahibi olduğunu gösteren gelişme. ayrıca şaşırtmıştır.

    "birleşik arap emirlikleri, yapay zekâdan sorumlu bakan atadığını duyurdu. başbakan sheikh mohammed bin rashid’in resmi twitter hesabından yapılan açıklamaya bakılırsa, 27 yaşındaki omar bin sultan al olama, bae’nde “yapay zekâ bakanı” olarak göreve geçecek."

    kaynak
  • yapay zeka tarafından çeşitli internet sitelerinde gerçekleştirilen taramalar sonucu, suudi arabistan'da bulunan ateist, eşcinsel v.b kişiler tespit edilmiştir. cuma günü idam edileceklerdir şeklinde resmi açıklamalar duymamıza az kaldı demek ki.
  • (bkz: birleşik arap emirlikleri) ve (bkz: suudi arabistan) farklı ülkeler oldukları için tebrikler asıl vizyon sahibi ülke olan bae'ye gitmelidir...
  • birlesik arap emirlikleri ile suudi arabistan arasindaki farki bilmeyen yazarin* kendi vizyonuna bakmadan, baska ulkelerin vizyonlari hakkinda yaptigi gereksiz yorum

    edit: baslik bae ve suudi arabistan'in farkini bilmeden suudi arabistan'in zeka bakanligi kurmasi seklindeydi. baslik degisti, entry bosa gitti
  • yapay zekadan önce zeka bakanlığı kurmasını tavsiye ederek karşı çıktığım girişimdir.
  • suudi arabistanın kuracağı söylenen ve 900 milyar dolar olması beklenen yatırım fonudur.
  • zeka olmayinca alternatif kaynaklara yonelmeleri umut verici bir gelisme.

    haber dogruysa bugun yarin ilgili bakanlik tarafindan bozulan robotunuz henuz sicaksa halvet edilebilir diye fetva yayinlar.
  • ülke aşırı bakanlık kurmak, hatta bakanını bile atamak bizce de vizyon gerektiren bir şey..
    (bkz: hani marjinal bizdik)
hesabın var mı? giriş yap