• ne sattığının anlaşılabilmesi için tezgahına bakılması gereken amca.
    yoksa "vöreivönk *ne acaba?" ya da "geroooooo * ne ki?" "oha adama bak sümüüünü yeeee *diyo yahu", "ahaha herife bak hop hoppp kaymak * diye baarıyo be" gibi düşüncelere dalıp dalıp gidersiniz.
  • babaannem memleketten ilk istanbul'a geldiği zaman haliç'de oturdukları müstakil evinde dedemleri işlerine yolladıktan hemen sonra sokağın başından :-ceeeeeeeeeeeee! diye bağırarak çıkan adamı hayretler içersinde dinler durur. her duyduğunda merak eder acaba ne diyor bu adam diye. dışarı çıkıp da bak(a)maz, kimselere de sormaz utancından.
    günlerce adam ısrarla -ceeeeeeeeeeeee! diye bağırmaya devam eder. adam ceeeler, babaannem hıımm lar.. olayı bi gün aydınlığa kavuşturmak için, sokağın başında erkenden beklemeye karar verir kim bu adam diye. sonunda görür ki, omzunda bakraçla yoğurt satan yoğurtçunun -yoğuuuuurrtttttttceeeeeeeeee! nidâsıdır bu ses. meğer adam "-yoğuuurrt" kısmını sokağı dönmeden önceye, "-ceeeeee " solosunu da sokağı döndükten sonraya saklamış.
  • - cuiiyyyyyyyy ya!
    - cuiiyyyyyyyy ya!

    noluyo lan??

    - haaa sucuymuş yav...
  • lise bitmiş dersane için kadıköy'e taşınıp, otobüs duraklarında helak olduğum yıllardı. benim çıkış saatlerimde hergün durağa elinde öte berisiyle gelen bi adam bağırıyor..
    - saakııızz, selpaaak, çiklota, vaanşerii..
    - saakııızz, selpaaak, çiklota, vaanşeriii..

    ben kafayı yiycem hergün, hepsini anlıyorum, sonunu ya ben kaçırıyorum, ya da bilmediğim başka bişey bu vanşeri. vanşeri ne lan diyorum, düşünüyorum, yanıyorum, yakılıyorum..
    ne kadar saftorik olduğumu adamın biri satıcıdan nane şekeri istediğinde anladım..

    (bkz: bu da böyle bir anımdir işte)
  • sicak, deli sicak bir yaz gunu, diyelim ki gunlerden de pazar, sabah da serinlik coktukten sonra zar zor daldigimiz uykuya guzelce devam ediyoruz *, ulen neresinden cikardigini cozemedigim bariton sesiyle *
    "gaapaaaauz!!! gaapaauz!!! gesmuce gaapaauz" diye boguren yurdum insani...
  • - atateee atateee atateee...
    diye bağıran seyyar satıcının çığlıklarını atatürk* diye anlardım küçükken,ama sonradan öğrendim ki adamcağız sadece patates satmaya çalışıyormuş..
  • ..burgeleeeeeeeeeeeeeeeer!
    süpürgeci efekti. bürge diye birini tanıyosanız komik oluyor tabii...
    - aa, seni satıyolar lan!
  • bu seyyar satıcılardan birisi tam yanımdan geçerken "içiyeeeeeeeeeeeee" diye bağırmıştı. simitçiydi kendisi.
  • yardıma ihtiyacı olan bir seyyar satıcı da olabilir.

    - uuiiyyaeeaaağğğğğ
    - kaç para o ?
    - uiyyeeaağğğ
    - anam yanıyormuş herif.
hesabın var mı? giriş yap