• herhangi bir kuruma bir işinizi gördürebilmek için ,makbuz karşılığında bir miktar para ödemek.aslında bağış tamamen insanın kendi iradesiyle ,isteyerek yaptığı bir eylemdir fakat ülkemizde herşey gibi bu bağış işide tamamen çarpıtılmış ve herkesten bağış adı altında zorla para almaya dönüşmüştür.en yaygın örnekleri okullarda,savcılıklarda sabıka kaydı isterken,trafik tescil şubelerinde ve ssk ve diğer devlet hastanelerinde görülür.
  • sessiz sedasız olanı makbuldür. kimseler bilmeyecek, bağış yaptığın kişi/yer bile bilmeyecek. ancak genelde halay çekerek davullu zurnalı yapılır bağış. hatta sırf ismi bir yerlere yazılsın diye bağış yapan tanıdım.
  • bir daha karsilasmayacagin ve yardimi hakettigine inandigin birine reklamsiz yapilan bagis gercek anlamda manevi deger tasir.
  • kimin neye ihtiyacı varsa veriyorum. kitap, kıyafet ve diğer şeyler... ihtiyacı olana yollayacağım.
    etrafımın durumu şu an çok acı...
  • toplumun daha çok bilinçlenmesi gereken olgu.

    tüsev'in türkiye’de bireysel bağışçılık ve hayırseverlik raporuna göre yıllık kişi başı yaklaşık yardım tutarı 228 tl. ancak bunun 53,2 tl'si dilencilere gidiyor. sivil toplum kuruluşlarına yapılan bağış sadece 16,7 tl.

    bireysel yardımlarda doğrudan yardım yapma, eş dost tanıdıklara yardım etme, gıda ya da kıyafet yardımları daha çok yapılıyor. kişilerin stk'lar aracılığı ile bağış yapmayı tercih etmeme nedenlerinin % 52'si yapabileceği yardım miktarının çok düşük olması, % 26'sı yapılan yardımların düzensiz olması ve diğer kalan kısım da kurumlara güven konusu.

    öncelikle güven konusu ile ilgili açık açık türkiye’de, bağışçıları, bağışçı haklarını tanıyan şeffaf ve hesap verebilir dernek ve vakıflar ile bir araya getirmek amacı ile kurulmuş bir platform. şeffaf stk'lar hakkında bilgi verdikleri gibi bilinçli bağış yapmakla ilgili de bilgiler veriyorlar.

    stk'lar aldıkları bağışlarla kuruluş amaçlarına hizmet ediyorlar. yapılan bağışın büyüğü küçüğü olmaz. cep telefonundan mesaj göndererek bile bağış yapılabiliyor günümüzde. yuvarla var mesela kredi kartınızla yaptığınız alışverişleri yukarı yuvarlayarak seçtiğiniz vakfa bağış yapabiliyorsunuz. çoğu internet bankacılığında online bağışlar için ücret alınmıyor, dilediğiniz stk'ya dilediğiniz miktarı gönderebiliyorsunuz. ramazan ayındayız, fitre ve zekatlarınızı yine bağış olarak verebilirsiniz. cenazelere ya da düğünlere çiçek göndermek yerine çelenk bağışı, ya da taziye kartı gibi bağışlar yapabiliyorsunuz. nikah davetiyesi, nikah şekeri, doğum günü vs. gibi özel günlerde yapılabilecek pek çok alternatif bağış şekli de var.

    demem o ki, az çok demeyin bağış yapma alışkanlığı edinin.
  • türkiye'de yapılanları dümdüz salaklıktır.

    vergi kaçırmak ve kara para aklamak gibi ulvi(!) amaçlarınız yoksa, örneğin elazığ depremzedeleri yararına yaptığınız bağışın bir kısmı bir bakmışsınız çocuk tecavüzcüsü ensar vakfına aktarılmış; kahrolursunuz.

    yapmayın. tanıdığınız bildiğiniz kişilere elden yapın yardımlarınızı ama bağış toplayan odaklara paranızı kaptırmayın.
  • artık "toplumsal jest" olarak algılanan ünlü kandırmacası haline geldi. 3-5 tane kurum dışında nereye güveneceğini kestirmek zor. ancak çok bağış yapmak istiyorsanız tema'ya bağış yapabilirsiniz.
  • son zamanlarda instagramda karşıma çıkan sma'lı çocuklara destek olabilmek amacıyla bütçemden ufak bir miktar destek olmaya çalıştığım olaydır. çok yeni öğrendiğim bu hastalığın pahalı tedavi süreci ile ilgili devlet büyüklerinin bir düzenleme yapması şart artık. en çok da hayatın adaletsizliği sebebiyle bu zorluğu yaşamak zorunda kalan anne babalara allah güç kuvvet versin.
  • türkiye'de yardım yapmak bunu yaparken de dolandırılmamak için yapacağınız çok kolay bur yöntem var.

    oturduğunuz mahallenin muhtarlığına gidiyorsunuz. muhtara ihtiyaç sahiplerini be neye ihtiyaçları olduğunu soruyorsunuz. bu kadar. sonra ister bizzat elinizle teslim edersiniz ister muhtara güveniyorsanız orada temin edip yolunuza gidersiniz. hayır yapayım derken gerizekalı yerine konmamak için hayrınızı en yakindan başlayarak yaparsınız. hem yaptığınız hayrın yerine ulaştığını görürsünüz hem de içiniz rahat eder. bu kadar basit.

    salak salak dünyanın bilmem neresinde kuyu açıyoruz yok depremzedelere gönderiyoruz yok hayvanlara mama alıyoruz hele cami kuran kursu duyduysanız zaten kaçın. ortalık dolandırıcı kaynıyor. tanıdığınız duyduğunuz arada en fazla 1 kişi olan yere ve şahsa yardım yapın.
hesabın var mı? giriş yap