• turk hava yollari'nda sendika temsilcisi olarak, calisanlarin haklari icin mucadele verdiginden dolayi isine son verilen kaptan pilot.

    gecen sene thy'de toplu sozlesme gorusmeleri yapilirken aktif olarak calisanlari orgutleyen isimlerin basinda gelen bahadir altan'in is akdinin feshedilmesine sebep olan olay su sekilde gelismistir:

    1 temmuz gunu dort bacakli ucusun son bacaginda ekibiyle beraber ucakta olan kaptan bahadir altan yemegini yemekte ve ucagin hazirlanmasini beklemektedir. ucaga ne zaman yolcunun alinacagi her zaman uygulandigi ve yonetmelikte de belirtildigi uzere kaptanin karar verecegi bir durumdur ve kaptan planlamasini yolcunun ucaga bir sure sonra alinmasi seklinde yapmistir. ucagin yerde havalandirmasini saglayan apu cihazi da bozuk oldugundan ucagin ici cok sicaktir. bu sirada yer hizmetleri gorevlisi kaptana haber vermeden ucaga yolcu alimina baslamis ve oncelikle vip yolcuyu getirmistir. ucagin ici henuz yolcu alimina hazir olmadigindan (temizlik, guvenlik kontrolu, ekibin hazir olmasi vs.) kaptan, vip yolcuya 'yolcu alimini baslatmadigini, yer hizmetlerinde calisan personelin kendisinden habersiz yolcu aldigini, ucagin henuz havalandirilmadigi icin cok sicak oldugunu ayrica temizlik islerinin de bitmedigini bu yuzden isterse ucakta da bekleyebilecegini ama arabada beklemesinin daha dogru olacagini' belirtmistir.

    sivil havacilik kurallari kaptana bu karari almasi konusunda her turlu yetkiyi vermektedir. nasil ki kaptanin sarhos ya da ucus icin tehlike arz eden etrafa zarar veren yolculari ucaga almama hakkina sahipse, henuz ucusa hazir olmayan bir ucaga yolcuyu almama hakkina da sahiptir. ancak gelen yolcu vip oldugundan ve bahadir altan aktif sendikal mucadele veren bir kaptan oldugundan bu durum bahane edilerek kendisnin isine son verilmistir.

    turk hava yollari'nda toplu is sozlesmesi gorusmelerinin yaklastigi bir donemde alinan bu karar calisanlar uzerinde baski kurma amaci tasimakla beraber "haklariniz icin mucadele ederseniz sizi de en ufak bir bahaneyle hatta hakli bile olsaniz kapi disari ederiz" anlami tasimaktadir.
  • pegasus havayollariyla anlasmistir...
  • "keşke söylediklerine biraz kulak verilseydi" demek zorunda kaldığımız insan .

    (bkz: 25 subat 2009 thy ucak kazasi)
  • airkule adli internet sitesinde havacilik ile ilgili yazilar yazmaktadir.
  • eskişehir'de sivil havacılık okulunda eğitmen olduğu sıralar her gün kapıda uçakları izleyen bir gence denk gelirmiş, bir gün o gence yolda otostop çekerken denk gelmiş ve arabasına almış, uçaklarla ilgili gence sorduğu her sorunun cevabını alınca şaşırmış ve pilotluk sınavlarına girmesini söylemiş fakat kendisinin sınavlarda ki kurulda yer aldığından bahsetmemiş. sınav zamanı genç bireyinde sınavlara girdiğini görmüş, mülakatlar sırasında 4 kişilik kurulun sorularının tamamına doğru cevaplar vermiş ve kurul tarafından belirlenen 10 kişilik listeye adı yazılmış fakat açıklanan listede ismi yokmuş bunu gören bahadır altan direk üst yönetime gidip durumu izah etmiş ancak aldığı cevap bir dostumuzun ricası üzerine başka birini onun yerine aldık olmuş ve onu duyduğu an istifasını basmış adam.

    not: genç adam şu anda kaptan pilot.

    gururlu ve onurlu insanların hayatta istedikleri yere gelmesi dileğiyle...
  • dunku ucusumdaki pegasus hostesinden aldigim bilgiye gore, artik ucmayan ancak egitmen olarak pegasus havayollari bunyesinde calismaya devam eden kaptan pilot.
  • kendisini tanımlamak için kullanılan "barış bloku eş sözcüsü ve eski bir savaş pilotu" sıfatlarını duyunca bir an için kendimi bir batı avrupa ülkesinde veya israil'de zannettiğim kişi. (araştırdım, buralıymış ve gerçekmiş kendisi).

    barış bloku sözcüsü eski savaş pilotu: siha'lar 'insansız' değil

    "pilotun uçağı oto pilota bağladıktan sonra kameralara kumanda ederek görüntüyü yaklaştırma ve detaylı görme olanağı olduğu için 'sivil olduklarını bilmiyordum!' deme şansı da yok. bakanın veya valinin, siha ateşiyle yaşamını yitirenleri 'terörist' veya 'işbirlikçi' ilan etmesi, savaş suçlarını yargılayan uluslararası mahkemelerde geçerli sayılacak bir delil de olamıyor. silahların hedefinde her kim olursa olsun 'terörist' ilan edilmesi, o olmadı en yetkili ağızlardan 'iş birlikçi' denilmesi, sadece tetik çektirilen kişilere (şimdilik) yargılanmama güvencesi sağlama çabasıdır. çünkü yıllardır 50 bin üzerinde insanımızın yaşamına mal olan bu kör boğazlaşma, bu kirli savaş, bu zeminde sürdürülebiliyor. bu yargılanmama güvencesinin süresi ise siyasetçinin iktidar ömrü ile sınırlı olduğunun bilinmesi gerek. sonrasında 'ben sadece emirleri uyguladım' demek ne nazileri kurtardı ne bosna’da geçerli oldu…

    "pilotlar kimsenin alnında terörist veya iş birlikçi yazmayacağını, herkesin yargılanma hakkının olduğunu, hatta suçu mahkemelerce kesinleşinceye kadar masum sayılacağını bilecek kadar eğitimli subaylardır. hiç bir askere, hiç bir insanı, milliyeti, dini, mezhebi ne olursa olsun bir yurttaşı veya canlıyı yargısız infaz etme, ormanları, doğayı tahrip etme emrinin veya yetkisinin verilemeyeceğini anlayacak kadar akıl sahibidir. ileride başları öne eğdirecek suçlara bulaşmamış olmanın en değerli servet ve miras olacağını da bilmeliler. önünde sonunda bu topraklara da hukuk ve adaletin geleceği unutulmamalıdır."
  • sezgin tanrıkulu nun arkasını yıkayan açıklama yapan kişi.
  • an itibariyle cnn turk'te bilgi vermektedir. ve dokturmektedir.

    ülkedeki örgütlü cehaleti eleştirirken apar topar yayından alınmıştır.
  • cnn türk spikeri tarafından sözü kesilerek yayından alınmıştır.
hesabın var mı? giriş yap