• şu başlığa (bkz: #86601702) yazdığım entrydeki kitabın yazarını merak ettim ve biraz araştırayım dedim.

    öncelikle araştırmak için harcadığım zamana üzüldüğümü söyleyeyim.

    kardeşim sen dövmeciymişsin öyle kalsana, senin neyine şiir yazmak? o yazdıkların şiir değil haberin olsun. seni çok fena kandırmışlar bilesin yani. giden kağıda, kesilen ağaca yazık lan. ergen ruhunu neden bu şekilde argo ve aptalca şiirlerle dışa vuruyorsun? senin tam olarak sorunun nedir? bu şekilde havalı olduğunu mu düşünüyorsun?

    ha ayrıca, gidip utanmadan youtube'ta da kanal açmışsın, çakma barış özcancılık oynuyorsun. anlattığın şeyleri biliyoruz zaten merak etme. o konuşma tarzınla etkileyici olduğunu mu düşünüyorsun? hahaha.

    hayatımda gördüğüm ender insanlardan birisin ama söylemem gerek. başarı 0/10, kendini pazarlama 10/10. o işler öyle olmuyor işte. kendini beğenmişlik diz boyuyken pek bir yerlere geleceğini sanmıyorum dostum.
  • youtube'ta kanal acarak bir seyler paylasan sahis.son derece basarisiz.
  • tanımayanlar için dışardan uyuz, ukala, kendini beğenmiş görünebilir, ama tanısanız çok seveceğinize eminim. para peşinde koşmaz, tek isteği samimiyettir. sadece kahve içmeye bile uğrayabilirsiniz stüdyosuna * , hoşsohbettir. ama dobradır, karşısındaki kimse ona o kadarını verir, yalaka değildir. bazıları "dövmecidir" ama bu adam "dövme sanatçısıdır".

    youtube'ta dövme ve piercing hakkında gerçekten bilgilendirici, çok hoş videolar paylaşmaktadır. şahsi kanalında çektiği videolarda ise kimsecilik oynamaz, zaten kendi olmaktan başka gayesi de yoktur bu adamın, tanımadığınız için söylüyorum.

    kitabında* argo vardır, okudukça anlarsınız o kelimelerin ne kadar içten olduğunu. illa bir satırında kendinizi, kendinizden bir şeyi bulursunuz.

    velhasıl kelam kaliteli insan, kaliteli bir arkadaştır.

    ama maalesef insanları sadece birkaç dakikalık videolarda gördüğünüz kadarıyla ve her şeye muhalefet olma hevesinizle değerlendirdiğiniz için kimseyi beğenemiyorsunuz.
  • dışarıdan uyuz, ukala ve kendini beğenmiş görünmüyorsa ve videolarda kimsecilik oynamıyorsa tam da dışarıdan göründüğü gibi olan ve yutupta yarrak kürek videolar çeken bir kimse. tam bir poser.

    edep-adap dersi vermeye çalıştığı sinema-konser nasıl izlenir videosu ve oku-izle-git içerikli ağustos raporu videosu, ne kadar küstah ve boş beleş biri olduğunu anlamanız için yeterlidir. gerisi zaman kaybı.

    az salın aga, rahat olun, konuşurken kasılmayın bu kadar. konserlerde iki beste arasında alkışlanmaz derken o kadar ciddi ki herif, sanırsın dünyayı kurtarıyor pezevenk.
  • bi tane adanalı tostçu vardı mahmut mu tosta acı biber dolduruyodu filan. heh işte aynı ona benzeyen şahıs.
  • twitter'da bir arkadaşımın tweetinde kendisinin dövme kanalını önermesiyle tanıdığım dövmeci- youtuber. o arkadaşımla zevklerimiz her zaman uyuşmasa da önerilerine her zaman kulak vermişimdir. açıkçası dövme, piercing vb konularına sıfır ilgisi olan biriyim. hatta yaptıran kişilerin o yanlarıyla da ilgilenmem yani benim için bir çekicilik ya da iticilik unsuru bile değil. kısaca ilgimi çekmiyor. ama arkadaşım dövmeden bağımsız muhabbetini dinle diyince rastgele youtuberlarla ilgili videosunu açtım. işin kötü tarafı cidden iyi bir youtube izleyicisi de değilim. ne durup rastgele bir video açmaya vaktim oluyor ne de kalitesiz içeriği kaldıracak bir kafa yapım. ama her zaman, ilgimi çekmese bile niş işlere merakım vardır. o yüzden izlemek istedim.

    ve yapacağım yorumlar tamamen tek video üzerinden olacak. bence arkadaşım haklı çıktı. videodaki youtuberların neredeyse yarısını hayatımda ilk defa duymama rağmen sırf adamın muhabbeti yüzünden video gayet güzel aktı. inanılmaz naif bir adam bence bilmiyorum bu benim görüşüm. kesinlikle bir şeyi dayatmaya çalışmıyor, hakaret etmiyor. mesela adamlara donanımsız derken bile bu benim görüşüm diyor. ya da danla bilic'e yapılan kilo lincini eleştirirken bile naif naif yapmayın diyor. direkt kilo linci yapan insanları da linç edebilirdi yani. keza hakaret etse alkış bile alabilirdi. ama insan gibi söylüyor. eleştireceğim tek nokta mösyo taha ile ilgili hayat yormamış yorumuydu. yani nereden bilebilirsin ki belki o hayatın onu yorduğunu genel kanıya uygun şekilde belli edemiyordur. ama tabi bilemiyorum kendi görüşü.

    genel olarak yaptığı işi çok niş bulduğum için sevdim. resmen tek videoda kelime dağarcığıma bir sürü yeni şey kattı. old skool kavramını bilmiyordum mesela. ayrıca bildiğim kadarıyla benzer konseptte bir kanal yok ki bu boşluğu ilk dolduran kendisi oluyor. bence bu fırsatı görmektir. yukarıdaki entrylerdeki gibi dövmede olmadı bir de youtube'u deneyelim gibi bir durum yok bence. bir de kendi kişisel kanalı varmış sanırım bir göz gezdirdim ama bakın işte o kanalın hiçbir esprisi yok. belki kendi zevklerine yönelik bir arşiv oluşturmasını sağlar o kadar.

    kısaca gayet izlenebilir ve youtube'un pek önünüze düşürmeyeceği türden konsepti farklı bir kanal
  • dövme hakkında araştırma yaparken karşıma çıkan youtuber.

    ilk başta tarzı çok ukala ve bilmiş gelse de izledikçe alışıp samimi bulmaya başladım. videolarını çekerken çok emek verip dövme ve piercing konusundaki bilgi açığını kapatıyor. nacizane önerim sürekli o videomu izleyin, kişisel kanalımda şunu yaptım, trendyol mağazam vs diye darlamasa daha iyi olacak.
  • ingiltere market fiyatları videosu ile keşfettiğim yutuber. yalnız adam tam bir ekşiciye benziyor :p

    eşiyle beraber umarım istedikleri düzeni kurarlar, bro buraları okuyorsan esprilere biraz ara ver bence ama yine de sen bilirsin :)
  • son derece talihsiz sonuçlanan bir ingiltere macerasıyla ülkeye geri dönmek zorunda olduklarını belirtmiş.

    nereden düşünsem hep ortada kalıyorum, yani arkadaşım mis gibi vizeniz varmış ne diye arkanız ve bilginiz yokken böyle işlere kalkışıyorsunuz?
    e diğer taraftan da kime böyle bir fırsat sunulsa _ki son derece ikna edici süreçler yaşatılmış_ "lan?! acaba? hadi inşallah" diye bir düşünür bence.
    bilemedim ama burdan ben bile delirdim nerdeyse.
    sabırlar dilerim, beterinden korusun allah derim.
hesabın var mı? giriş yap