• panama papers'tan sonra bahamalar'dan süddeutsche zeitung aracılığıyla elde edilen ve uluslararası gazetecilik konsorsiyumu (ıcıj) ile paylaşılan gizli off-shore hesaplarını içeren sızıntı arşivi.

    ıcıj’in türkiye partneri pelin ünker'in de dahil olduğu çok sayıda gazeteci belgeler üzerinde yaklaşık üç ay çalıştı. onlarca gazetecinin bu ortak çalışması, süddeutsche zeitung, bbc, le monde, the guardian, ndr, l'espresso, cbc, el confidencial’ın da aralarında bulunduğu 32 medya kuruluşuyla eş zamanlı olarak türkiye’de sadece cumhuriyet tarafından yayımlanıyor.

    https://twitter.com/…tgzt/status/778669857667706885

    http://www.cumhuriyet.com.tr/…da_cumhuriyet_te.html

    https://twitter.com/…jorg/status/778661844093460480

    edit: sosyal mecralarda #bahamasleaks etiketiyle paylaşımlar yapılmaya başlandı.
  • içinde 1990-2016 yılları arasında vergi kaçırmak için bahamalar'da kurulmuş 175.888 off-shore şirketle bağlantılı politikacı ve patronların isimlerinin olduğu söylenen yeni sızıntı belgeler. türkiye'den 10 şirket şu anda açıklanmış durumda.listede adı geçen şirketler ve isimler şöyle:

    - türkiye futbol federasyonu başkan vekili servet yardımcı'nın ağabeyi, aynı zamanda bilal'in gemiciklerini yapan yardımcılar holding'in sahibi eski akp milletvekili hasan kemal yardımcı ,

    - eski galatasaray yöneticisi ve rüşvet vermek suçundan interpol tarafından kırmızı bültenle aranan cem kınay,

    - pegasus global holdings limited,

    - gan-trophy co. limited,

    - gan-treasure co. limited,

    - voyager tanker co. limited,

    - progress bulk carriers limited,

    - henley elm limited,

    - falcon premier investments limited,

    - acmt worldwide sevices limited.

    yalnız dikkat çeken bir durum var; almanya'nın en büyük ulusal gazetesi süddeutsche zeitung tarafından ele geçirilen belgeler uluslararası gazetecilik konsorsiyumu ile paylaşılmış durumda ve sadece belli yayın kuruluşlarına veriliyor. bu da bahama belgeleri'nin kaderinin de panama belgeleri'yle aynı olacağı ve sansürlenerek %1'lik bir kısmının ancak yayınlanacağı şüphesini doğuruyor. çünkü uluslararası gazetecilik konsorsiyumu panama belgeleri'nin tamamını yayınlamanın etik olmadığını söyleyemiş ve sadece uygun bulduklarını paylaşmıştı.

    panama sızıntısı izlanda başbakanı, ispanya sanayi bakanı gibi yetkilileri istifaya zorlamış olsa da sansürlerden dolayı dünya genelinde sinek osuruğu kadar olan etkisi türkiye'de zaten hiç hissedilmemişti. bu açıdan bakınca bahama belgeleri'nin de türkiye'de yine aynı tepkisizliği yaratacağından hiç kuşkum yok.

    e panama belgeleri'nde tayyip aşıkları vardı, bunda eski partidaşı, hemşehrisi ve bilal oğlan'a filosunu veren adam var. o değil de hangi taşı kaldırsak altından ya bilal çıkıyor ya kıymetlimis tayyip. özlemeye vakit bulamıyorum.
hesabın var mı? giriş yap